|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
![]() Evo kako i sam naslov govori imam velikih problema ![]() Bios sam slučajno izbrisao ![]() Kako?? ne znam ni ja sam, otvorio sam program nvflash ili tako nešto i slučajno sam ga ugasio isti trenutak kada sam ga upalio. i poslije je sve radilo normalno no najednom ja sve stalo, zamrzlo se. I više nisam uspio upaliti komp ![]() ![]() Zato vas pitam kako mogu popraviti ovo sranje. Nigdje nisam uspio nači kako da resetiram bios ili ga ponovno flasham((ali kako da flasham ako nema boje na ekranu))?? Zato vas molim za pomoč, vrlo važno. (8800GT GIGABYTE) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
mozesh ga flashati tako da nadjesh drugu graficku i umetnesh je u prvi PCI-e slot (ukoliko ploca ima ih vishe) ili ako je graficka AGP (narafno da 8800GT nije AGP - ovo je za ovakva pitanja ubuduce) nadjesh neku PCI. tada cesh imati sliku na monitoru i najnormalnije flashash novi bios na "pokvarenu" graficku. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
da ne otvaram novu temu imam DFI lanparty ut ultra d i sa njihovog foruma sam skinuo neki cd na kojemu su svi bios-i i utility za hard i ostalo , instalirao sam novi bios ali nakon restarta nista vise ne radi , svi ventilatori U kućistu rade na 100%, grafa ATI HD 3870 mislim isto, a i cooler od CPU-a , na monitoru nema slike, a blinka mi lampica od powera na kucistu i 3 lampice na maticnoj hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Iskopčaj sve kablove iz ploče (napajanje), zatim izvadi bateriju na kojih 5-15 min. Poslije vrati bateriju, uštekaj kablove i onda probaj upaliti.
![]() |
#6 |
Premium
|
![]() |
#8 |
Premium
|
Onda, ako imaš garanciju odnesi im ploču. Ako ne, mislim da sam tu na forumu pročitao da links popravlja ploče. Točnije popravlja bios. Možda nije bios. Za svaki slučaj probaj ga složiti na stolu, samo sa jednim keksom rama. Bez hardova i optike. Ja sam imao iste takve simtome, zato što mi je kučište radilo kratki spoj na ploči. To se tek počelo događati nakon nekog vremena, ne odmah nakon što sam sve složio.
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Fleshao si BIOS i ploča nakon reboota ne daje znakove života... BIOS je spaljen, nema što drugo bit... ![]() Dešava se i to čak dosta često, odnesi na fleshanje nekome ko ima programator (bilo privatno ili u servis nekog shopa - nebitno je) i nemoj se više igrati sa sumnjivim CDima zapravo najbolje se u buduće drži one izreke - ako radi ne diraj... ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Imam programator za biose pa ako želiš možemo ga probati isprogramirati |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako je ploča još pod jamstvom,treba je predati u jamstveni servis. Opis kvara "više ne radi",ne spominjati bios i bit će zamjena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
DFI Lanparty UT ultra D ;ovu plocu sam kupio od covjeka sa foruma , stara je najmanje 3 god tako da nema garanciju, mislim da se vise ni ne proizvodi ova ploca. tako da mi je jedina nada programator valjda?! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|