Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.07.2008., 15:12   #1
hp compaq
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2008
ZyXEL router - jača antena?

Može li se nekako na ZyXEL-ov router namontirati neka jača antena za WLAN.
Ova mi jako slabo hvata.

Treba mi s trećeg kata dolaziti do suterena. Prije sam imao Siemens 555 i u suterenu je bio jako slab signal, ali ga je bilo.
Želio bi problem riješiti postavljanjem neke jače antene na router, da se ne moram brinuti da li ima dovoljno signala svima ili ne...
hp compaq je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2008., 19:47   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Poznato je da Siemens SE555 ima dosta jači WiFi signal u odnosu na aktualne ZyXEL routere. Ako je antena na ZyXEL - u spojena preko konektora to olakšava modifikaciju, spajanjem kvalitetnije antene (čitaj sa većom dobiti i pojačanjem) dobiješ jači signal.
E sad "kvaka22", pitanje je da li je ta modifikacija dovoljna da željeno postigneš. Na ovo pitanje nemože ti nitko odgovorit jer treba probati na licu mjesta.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.07.2008., 20:03   #3
hp compaq
Premium
Moj komp

Neka logika mi govori da bi http://217.14.221.177/StartEU.ashx?_...HDuIXtTdCNLg1s ovakva antena trebala to područje pokriti kako spada. Ako ništa drugo, trebala bi zadovoljiti kao što je bilo za 555 routerom, pa čak i kvalitetnije?

Bar ja tako razmišljam... ?

Samo, ne znam da li se to može i kako staviti na onu antenu od ZyXEL-a? Ja sam onu pokušao skinuti, ali ne ide. Mislim, možda treba znati kako?
Staro 08.07.2008., 20:24   #4
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Slab domet? Meni malo dalji susjed ima ZyXELa, ima u kući negdje ruter, postoji optička vidljivost, udaljenost nekih 50m, signal mi je 30% kad mi je od Ralinka (canyon) antenica unutra, a kad stavim van tu istu antenu signal je oko 60%... Ne razumijem zašto imaš loš signal... Niti jedna antena ti neće pomoći kroz zidove, za to postoji kabel
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2008., 22:00   #5
hp compaq
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
Slab domet? Meni malo dalji susjed ima ZyXELa, ima u kući negdje ruter, postoji optička vidljivost, udaljenost nekih 50m, signal mi je 30% kad mi je od Ralinka (canyon) antenica unutra, a kad stavim van tu istu antenu signal je oko 60%... Ne razumijem zašto imaš loš signal... Niti jedna antena ti neće pomoći kroz zidove, za to postoji kabel
Ali stvar je u tome što ne postoji kabel. Ubiti postoji, ali nije to sve skupa pospajano, jer se ne koristi stalno nego tek povremeno, i wireless je daleko bolje rješenje jer ljudi koji koriste to u nižim etažama koriste laptope i onda mogu sjest i na terasu i surfati i tako to...
Staro 08.07.2008., 23:06   #6
prasak
You'll never walk alone
Moj komp

prasak's Avatar

Fiksna je antena, nema mijenjanja.
Staro 08.07.2008., 23:23   #7
VARAN
Premium
Moj komp

VARAN's Avatar

Datum registracije: Nov 2005

VARAN je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2008., 23:53   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Evo povirio u manual, tamo piše da je antena spojena preko "reverse polarity SMA plug".
Dakle polako da što ne skršiš, provjeri skidljivost antene.
Staro 08.07.2008., 23:59   #9
hp compaq
Premium
Moj komp

Dakle, može se skinuti? Ili ne?
Kako ću provjeriti? Mislim, ako se može skinuti postoji neki način, ili da ju počupam pa onda vidim da li se je mogla skinuti, ili sam je skršio ?

Ovakva antena bi mi bila savršena...
Staro 09.07.2008., 00:06   #10
Cro=RocK=U=
Premium
Moj komp

Cro=RocK=U='s Avatar

Datum registracije: Jan 2008
a ovisi ti o lapu moja susjeda 100metara od mene imala je sa svojim 10%signala-neki samsung kupljeno zato jer dobro izgleda i nije se htjelo spojiti,od frenda lenovo ima 40%a moj mac 60i neš sitno%
Cro=RocK=U= je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.07.2008., 09:14   #11
hp compaq
Premium
Moj komp

Meni u stanu varira. Recimo u mojoj sobi zna biti low, a sada je pak Veri Good. Ali činjenica je da kroz 2 ili 3 armirano betonske stropne ploče i onda još po horizontalnom pomaku od 10-tak metara signal nestane, ili je jako jako nikakav.
Staro 09.07.2008., 09:47   #12
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor hp compaq Pregled postova
Dakle, može se skinuti? Ili ne? Kako ću provjeriti?
Citiraj:
Autor prasak Pregled postova
Fiksna je antena, nema mijenjanja.
Nemam taj router pa ti nemogu sa sigurnošću reći. Izgleda da je taj detalj različit kod hardverskih revizija. Info: SMA connector
Kako ćeš znati? Probaj polako samu bazu antene zakrenit i ako se samo rotira a stoji na mjestu (ne odvidava se) onda je verzija bez konektora i skidanja.
Jasno da se željena modifikacija i tada može napraviti samo automatski gubiš garanciju (vidi modifikacije stikova ili rutera).
Staro 09.07.2008., 10:38   #13
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
ljudi nemojte da Vam promakne informacija da on treba signal 3 kata niže, dakle 3 debele deke a WLAN signal je radio signal koji ima horizontalnu polarizaciju dakle neće ići baš previše dole,..

ja dlinka nisam kod frenda uspio naterat da ima više od jedne crtice signala kroz dvije deke tako da ovo što vi hvatate susjede 50/100m udaljene nije bad jer oni su vjerojano na istoj visini kao i vi a i da su niže/više nije toliko izraženo jer nije direktno ispod...

probaj vertikalno okrenut antenu prema tako da jedan dio tog signala bude usmjeren prema dole ali onda znaj da će ti bit nešto lošiji signat na tom katu te također onda antenu koja je reciver treba okrenuti u vertikalnu polarizaciju (antena horizontalno) da bi i nešto uhvatio...
Foxman je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2008., 01:29   #14
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
nije ni cudo kaj ZyXEL router nemre se povezati sa kompom vise od jednog zida ta u Hardware Specification vidim da antena je jaka samo 2dBi, zato ga nebih zelio dobiti takav ruter od t-coma uz vezi MAXTV kad skoro namjeravam nabaviti laptop pa na terasi i u drugoj sobi surfati netom... jednostavno ono fakat je to preslaba antena

Fixed Antenna (2dBi)

http://www.zyxel.com/web/product_fam...A&display=6241
DANCI je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2008., 12:12   #15
bez_panike
dijete u vremenu
Moj komp

bez_panike's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
ja sam vidio tog zyxela na djelu u tandemu sa d-linkovim onim malim čudom preko usb-a i uredno radi u kući,na katu,na balkonu ima very good dignal tak da ne bi trebalo imat problema e sad ovisi sa čime ćeš se spajat (mislim šta ćeš koristit na laptopu).
bez_panike je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2008., 12:48   #16
DANCI
Premium
Moj komp

u igri bi bilo ono sto radim i na desktop PC, znaci privremeno bi koristio torrente (utorrent/bitorrent), onda msn, icq, skype, IE, firefoks, opera, za gaming internet nebi bio jer ionak niti jedan laptopcek u rangu od 3000 do 5000kn kojeg namjeravam kupiti jeftini laptop tipa koncareve NELE i tak nes nisu namjenjeni za igre, nakraju krajeva vise ni na desktop PC vise neigram igrice kad su mi sve igrice postale dosadne sve je na isti kalup, samo sa boljom grafikom...
Staro 13.07.2008., 23:26   #17
bez_panike
dijete u vremenu
Moj komp

bez_panike's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
pa sto se toga tice radilo bi uostalom kod susjeda radi ko cager
bez_panike je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2008., 01:32   #18
DANCI
Premium
Moj komp

mozda da probas izraditi ovako nes, neces time izgubiti garanciju ni nis, a mos probati jer te nis nekosta samo ti treba škare, klasicna alu folija koja ti ima mama/baka/ujna/susjeda, i treba ti jos papir i selojtep

http://www.youtube.com/watch?v=bYbunpFFVjw

http://www.youtube.com/watch?v=sUTT8...eature=related

ak budes probao javi rezultate kak je proslo jel to sljaka neki vele da sljaka itekako jer eto tako nerasprsuje se signal bezveze okolo tam di netreba, pa time usmjeris, pa prepostavljam da bi trebo biti signal do 50% bolji ako ne i vise, tolko kolko mozda bas tebi treba
Staro 11.08.2008., 16:46   #19
prasak
You'll never walk alone
Moj komp

prasak's Avatar

Napravio sam to i signal je isti kao i prije
Staro 15.08.2008., 19:49   #20
ck_kiki
Registered User

Datum registracije: Jul 2007
SE555 vs Zyxel 660

Ovako iz vlastitog iskustva, SE555 ide preko tri deke i glupo je uopće uspoređivati ta dva routera, nadalje na Zyxelu se antena ne skida, ako hoćeš lemiti ima shema na netu. Najpametnije uvali zyxel i kupi polovni SE555, ja to napravio.
ck_kiki je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno