|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
(riješeno) Spajanje ADSL splittera...
Ne znam dal ću baš znat objasnit jer nisam na "ti" sa tim izrazima, al evo da probam...frendica me zamolila da joj spojim zyxela kojeg joj je t-com ostavio. To sad samo po sebi ne bi bio problem, ali ona ima onaj stari tel priključak sa ona tri metalna "štapića" koji ide u adapter sa tri normalna priključka (onaj T) iz kojeg jedan kabel ide u telefon u hodniku, a drugi u njenu sobu (nema telefona) na kojeg bi spojio zyxela kojeg bi prvo žično povezao s kompom, a onda prebacio na wireless. Znam da je šugavo objašnjeno no bolje ne znam... Moje pitanje glasi, kak sad točno spajam splitter? ![]() Ak kaj znači imam dovoljno svakakvih kabela (telefonski mrežni, tel. razdjelnike i sl). pa nije bed ak treba kaj produživat... Zadnje izmijenjeno od: hrks. 13.08.2008. u 09:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Svi telefoni trebaju biti iza splitera, imaš tri opcije... 1) Vučeš 2 kabla u sobu i 1 u hodnik te stavljaš spliter odma iza utičnice, 1 za sobu je za modem a drugi za telefon i 1 ide u hodnik... 2) Vučeš jedan kabal u sobu i jedan u hodnik (koristiš postojeće) i na svaku stranu kačiš jedan spliter/microfilter prije telefona... 3) Vučeš jedan kabal u sobu (modem) i jedan u hodnik a frendica kupi bežični telefon za sobu tako da reciver ostaviš kod telefonske utičnice i nemoraš vuć dodatni kabal za sobu, spliter je naravno odma iza utičnice... Svi telefoni idu u phone, router ide u router ili modem (što već piše) linija u line...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
S obzirom da je tel kabel u njenoj sobi nepotreban (jer ne koristi telefon u sobi), mogu jendostavno spojit splitter u hodniku, tam stavit zyxela i odmah ga bežično povezat sa kompom. Jesam na dobrom putu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako se ne koristi kabal za sobu onda ti je lako, iza utičnice staviš spliter, ubodeš kabel iz sobe u modem ulaz a ovaj iz hodnika u phone i to je to... ![]() Dakle netreba ti još jedan spliter ako ćeš imati samo jedan telefon...
![]() |
#6 |
Premium
|
Odlično...hvala puno. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|