|
![]() |
#301 |
Gamer and Abuser of Life
Datum registracije: Aug 2008
|
Evo samo jedno pitanje kolko gainward ima tocno garanciju u HRV, neki kazu 2 a neki kaazu 1 godinu bitno mi je jer bi si upiknuo : http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.351 pa ako moze ko potvrditi ono na liksu 2godine garancija + dal je bolja ta ili saphirov model ili neki drugi |
![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
evo samo kratko...bios sam otflešao i za sada karta radi ok...izmučio sam i nju i proc večeras ali neda mi se postati pa ću sutra objaviti rezultate.. P.S.wiz puno hvala za post o flešanju ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Vijest: Izašao novi RBE, i ima 2 strašna nova featurea ![]() Prvi je otključavanje Overdrive limita a drugi je otključavanje nižeg napona u 2D modu. Dakle sad možete uzeti koji god BIOS i otključati mu Overdrive do 990/1200, i spustiti napon u 2D, i još samo preostaje spustit ručno GPU clock u 2D i podesit ventilatore - i finito! Ok, nije finito, i dalje GDDR5 izgleda da treba držati na istoj frekvi u 2D/3D da nema treperenja ekrana stalno, ali to je jedino što još nije riješivo kroz BIOS ![]() Eh, i sad potencijalno loša vijest, ja sam ga probao na "suho", tj nisam flashao nego sam samo izmodao svoj bios i sejvao, ali kad sam taj modani loadao u RBE i dalje mi je pokazivao Overdrive limit na 790/1100 :/ Kažem, nisam flashao pa je možda samo prikaz kriv, ali ak loadam Diamond il ASUS BIOS onda dobro pokaže limit pa neznam ni sam više.. OPREZ!! NOVE FUNKCIONALNOSTI SU JOŠ U PROBNOJ FAZI! OBAVEZNO PROČITATI CHANGE LOG I HELP PORUKE ZA TE FUNKCIJE! OBAVEZNO IMATI PRI RUCI NEKO RJEŠENJE AKO FLASH NE USPIJE KAKO TREBA!! NIJE ZA POČETNIKE I ONE SLABOG SRCA! Valjda je to dosta upozorenja ![]() EDIT: Kako smanjiti potrošnju HD4870 u idle - za 45W? Pogledajte deeetaljne upute ovdje ![]()
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise Zadnje izmijenjeno od: LuxZg. 10.08.2008. u 19:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Premium
|
Evo kao što sam rekao otflešao sam bios na karti i naravno testirao kartu da vidim kako sve to klapa u praksi...post će biti malo duži pa molim za razumijevanje...dakle za početak evo izgled starog i novog biosa... stari bios ![]() novi bios ![]() pošto sam uspješno otflešao bios krenuo sam u torturu..pa evo usporedbe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dakle redom kako vidite napravio sam testove sa ati biosom i asusovim biosom..moram reći da sam testove radio non stop tako da je komp bio pod torturom do kraja testova..e sad da kažem odmah da kažem da sam maksimalni takt na karti izvukao 840/1100 preko toga je rušenje bilo..dali zbog voltaže ili nečega drugoga neznam ali full stabilna karta je odradila testove na malo prije navedenoj frekvenciji...moja pretpostvaka je vjerovatno da za daljni klok karte treba malo voltaže..dodati..ali naravno nemogu to sa sigunošću tvrditi...asusov fan profil je uredan..ali moram reći da je dosta iritirajući zvuk venta jer kako karta pokreće 3daplikacije tako se brzina venta konstantno mjenja znači podiže i spušta brzinu..što se tiče testova glede karte moram reći da razlike nisu baš imprersivne između referentnog biosa i ovog asusuovog..sve skupa blago rečeno par stotina bodova...tako da po meni se baš i ne isplati nešto posebno flašati bios..osim naravno ako vam nije važan svaki bod u skoru..vjerujem da karta može još ali vjerovatno treba malo soka procu..(mislim na voltažu karte)..inače karta je kao što sam rekao odlična..i za te novce dobijate stvarno zvijer od karte..ja sam odflešao kartu i vratio nazad atijev bios..editirao sam profil tako da karta ima konstantno istu brzinu venta bez obzira na temperaturu (naravno napravio sam dva profila jedan za 2dmod jedan za igre tako da karta ima uredno hlađenje prilikom bilo koje aplikacije...vidio sam da je izašao novi mod za kartu(luxov post prije mene pa sad tko voli ekspementirati neka proba još jednom hvala wizu i luxu za objašnjenja glede fleša i linkova...i za kraj moja ocjena karte je čista 5-ica.. ![]() moja isprika svima za poduži post i nadam se da sam malo pomogao nekima koji su u dvojbama što uzeti od grafike ... lijep poz svima ![]() P.S.Umalo zaboravim King max je uredno odradio posao sa 800mhz na 960 mhz..na voltaži 2.1.. mema za malo kuna odlična.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
kupio bih grafičku i dvoumim se između ATI RADEON HD 4870, 512MB DDR5, DVI, HDTV i ATI RADEON HD 3870 X2, 1GB DDR3, 4x DVI, D-sub, HDTV !! Naime već su mi rekli da je 4870 bolji izbor. Ali gledajući malo te dvije kartice imam nekakv osjećaj da je 3870 bolja!? Nadam se da mi možete pomoći u mojoj dilemi. Inače komfa mi je : Matična : Asus P5B-SE Proc : Intel Core Duo E6850 @ 3.ooGHz Ram : 2.00 GB DDR2 Napajanje Chieftek : 550W |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Premium
|
Citiraj:
imash moj post na ovom topicu par stranica prije gdje usporedjujem upravo to (i da , 2xhd 3870 u crossfire = hd3870x2) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Guest
|
Vento,ne kompliciraj bespotrebno.Sve ti je rečeno gore ![]() Btw,i ja sam novi vlasnik "zvijeri",no dok ne riješim hlađenje tako da sam zadovoljan(a to nije baš lako ![]() Ono što je tužno da je ovaj hladnjak(Sapphire-ov),"odokativno" najmanje 30% manji od ovoga na mojoj bivšoj ljubimici (isto Sapphire),a praktički isti tip konstrukcije(pasivnio dio,mislim,dakle cijevi+radiator).O ventu da i ne pričam...Ono što je najluđe,čini mi se,zapravo 99% sam siguran,da su hladnjaci kompatibilni i bez problema bi ovaj sa 3870 išao gore na 4870... |
![]() |
![]() |
#309 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
..pozdrav svima.namjestio sam vent na 40 % i grafa u idle ima 56c.ono što me najviše zabrinjava je to što mi je digla temperaturu matične i jezgri za 20% a temperatura samoga proca ostala ista.jel ima tko da ima sličan problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Premium
|
Citiraj:
ako je digla temperaturu jezgri onda je dignuta automatski i temperatura procesora, pa sta su jezgre nego to ![]() TO da ti je temp procesora ista to znaci da se ta temperatura ocitava s maticne na nekom senzoru (dok se temp. jezgri ocitava s senzora na samom IHS-u od procesora) i taj senzor je ili u banani ili stvarno nema veze s nicim. Uglavnom gledati temperature jezgri, ovo za procesor i nema neke veze |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Guest
|
@wizzard: Da nisi malo zamijenio sliku staroga i novoga BIOS-a,par postova gore? ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Premium
|
nope ![]() gore su s1, na jednom je turbo modul, na drugom 1x80mm vent i 1x92mm vent ![]() plus josh 10 ventova po kucistu i klima koja radi 24/7 i dobijemo nesto ovakvo (300kb, ali velika reza): temperature naravno, nakon 5 minuta 3dcmarka (neke rezove cu staviti kroz koji dan, jednostavno mi se nije dalo) vrm na ovoj vrucijoj skoci na 75c :P, a ide to i vishe ![]() Prestrasno, ali sta ces - barem se gpu dobro drzi i conan radi bez greske + nijednom nije zasvjetlila lampica zbog pregrijavanja u ovih tjedan dana/ ili se nesto loshe dogodilo (osim sranja s driverima gdje sam morao s drive cleanerom pro cistit sve posto atijev uninstal ne radi dobro - jednostavno su prije toga bili ili bsod zbog driver konflikcije ili se i sam driver nije htio instalirat kako spada) |
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Premium
|
@Pippincro: ne držiš valjda taj x38 na 500 FSB-a za 24/7 rad? Mislim da to nije baš pametno |
![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Premium
|
Citiraj:
Stavljam to i drugu grafu (naravno uninstal starih) i sve super prodje - do ulaska u aoc kad slijedi bsod i vista javlja da driveri imaju koliziju. Micem to i stavljam 8.7, ali gle cuda - driveri se nisu htjeli instalirati i javljali neku random gresku, 3 puta zaredom (brisao rucno i u registry-u), nakon toga ista stvar i s 8.8 beta. Nakon toga ide ciscenje preko driver cleaner pro. 8.8 beta direktno ide gore i sve radi po loju - nema bsod. Conan sljaka, jedino mi se desi, nakon odredjenog vremena freeze na par sekundi i onda sve dalje ide - vista javlja da su "driveri otkazali ali se oporavili". Uglavnom nemam volje vishe isprobavati i mjenjati, valjda ce uskoro 8.8 cisti. Sta se tice temperatura - to je samo zbog voltaze i taktova koje su namjestili za 2d rad. Radi cega su to napravili? Ja vjerujem da srede powerplay. Naime, na 3xxx seriji je grafa random znala skociti u 2d mode usred 3d prikaza i onda je to bilo koma na tih par sekundi (u intervalima se skorom dogadjalo), jer je skok s 775+ mhz na gpu, na 200 i nesto *khm* velik. S ove strane ako se to desi, ako se padne s 750 na 500 i trebalo bi se puno manje osjetiti. Drugi razlog nevidim. Inace samo da budemo na cistom - stock hladnjak na hd4870 je izvrstan, cak i prva liga. Mehanizam je upravo onakav kakav treba biti, jedini problem je da dobro pocne raditi vent se mora vrtiti na oko 3500 okretaja i onda je to pravi avion. Ako se zanemari buka, to je vjerojatno jedan od boljih hladnjaka na svim grafama koje dolaze - medjutim posto ja ipak imam toleranciju prema buci samo do odredjene granice tu su usli s1 (s pasivcima po memi i vrm-u) i sad su usi zahvalne i komponente svuda uokolo ![]() edit. - Timmy vec sam to objasnjavao na drugim topic-ima. Komp radi na dan nekih 4-5 sati i to ako, nakon povratka s posla. Na pasivcima (heatpipe na njima) su montirana 2x 40 mm venta + propuhano kuciste i klima. Mislim da je to dosta, a za sve ostalo - garancija sta se mene tice, ako treba i direktno preko gigabyte-a. Sve stabilno u ovih 7 mjeseci rada |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Ma i ja kažem VPU recovery FTW! ![]() ![]() ![]() @hladnjak,slažem se..imao sam priliku neki dan za bliski susret sa 4870,jako sličan cooler 3870x2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Guest
|
@Pippincro,a jel' imaš ti negdje koju sličicu,jer me jako zanima kako si sredio hlađenje... VRM-a pogotovo.Spremam se na nešto slično,imam par ideja,pa me ovo zaintrigiralo(isto idem na "S1 solution" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Premium
|
Citiraj:
nazalost nisam mjerio dok je bila jedna hd4870 sa stock hladnjakom i min vrtnjom okretaja pa da usporedjujem, ali pasivac na northbridgeu se dobrano zagrijavao, posto grafu nisam mogao ni pipnuti odozada prilikom rada. Odmah dolaskom druge su gore uletjeli s1 hladnjaci (bili su prije na crossfire-u hd3870) i klima radi 24/7 tako da su temperature tu negdje kako su i bile (iddle). Vjerujem da je jedino povecanje uslijed loada, kad vrm-ovi pod pasivcima i s1 dosezu i 80-90c (gornja grafa), te je gornja kartica jaako vruca na dodir, pa dio topline ode na pasivac na maticnoj. Medjutim, nista alarmantno. Donja je vec u boljem stanju, jer odozada po njoj pushu i turbo moduli s gornje katice (za to su idealni jer tocno izmedju stanu, za razliku od svakakvih 12cm vent rjesenja) E sad teoretska prica - klokan proc na ove moje taktove, bez klime (dakle 30c+ na katu kuce), bez ventova po kucistu i 2 hd4870 u crossfireu sa stock hladnjacima = koma. Nevjerujem da bi to izdrzalo previse napora i konstantne vrtnje 3dcmarka bez rusenja i svjetlucanja ledica o prevelikoj temp. na 4xxx seriji. Uf, trebam pronaci doma stari fotic nakon posla, ali cu probat poslikat sta se bolje da. Jedino necu grafe vaditi van posto sam prelijen (ocekujte dosta prasine i neurednosti kablova, posto glavno ciscenje tek slijedi) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
..thx pippincro na teoriji.ja baš imam tu komu samo bez još jedne 4870.sad sam prionuo na slaganje kvalitetnog rasporeda ventilatora(poludio i uzo onu ultrakazu 120mm,3000rpm,134CFM,dba me je sram reć)za baš momački protok zraka..mada već sad znam da je klima zakon.nisam je kupio zbog sebe a sad ću zbog kompa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Premium
|
Evo prve 4870 koja nije na referentnom dizajnu. Tj. bar prve za koju ja znam.. PowerColor HD4870 Ah da, i jučer sam vidio u reviewovima 4870X2 kartica da se vrlo skoro očekuju HD4870 kartice sa 1GB GDDR5 memorije ![]() ![]() ![]() EDIT: slikica! primjetite da su praktički paralelne sa 4870X2, dakle samo što nisu izašle! ![]() ![]() EDIT2: Izašao novi GPU-Z 0.2.7! Citiraj:
EDIT: slikica novog GPU-Z-a i sensors taba! broj 1 i broj 2 (source - TechPowerUp forum)
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise Zadnje izmijenjeno od: LuxZg. 14.08.2008. u 10:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Sapphire vec ima na svojem webu 4870 sa 1gb DDR5, a ima ih vec za kupit na http://geizhals.at/a355534.html cca 250 Eura.
![]() |
#329 |
Premium
|
Hmmm... interesantno ![]() ![]()
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Premium
|
što vas toliko pati taj hladnjak na kartici pa editirajte profil i sve riješeno evo moja karta ne prelazi u full loadu 65 stepeni pri ovim vrućinama (nemam klimu). a u 2d modu oko 50 stepeni i sve radi super... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|