|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
početničko pitanje: dva računala-žica+wireless-kako spojiti
pozdrav svima! čitam na forumu postove o ovome što me interesira i ne nalazim odgovor. svi očito vladaju tom tematikom, pa se neka osnovna pitanja ne dotiču. ono što me interesira je: kako spojiti dva kompjutera, jedan sa žicom drugi bežično, i da oba imaju pristup netu. sada je kompjuter spojen na d-link 584t, žicom, normalno, d-link u splitter, splitter na liniju i to radi bez problema (kompjuter _nije_ stalno spojen na net). sada bih na ovakvu konfiguraciju trebao dodati još jedan kompjuter. prva solucija, najjednostavnija, najjeftinija 10m patch kabla i to je to. no, kako je drugi komp laptop koji ima wileless, volio bih ga iskoristiti. sada me interesira, dakle, bez pretjeranih teoretiziranja o podešavanju, što moram dokupiti od opreme? drugi adsl router (d-link 684)-najskuplje rješenje. usb stick ili wireless karticu za postojeći pc? jeftinija solucija ali onda pc stalno mora biti uključen što je nepotrebno. ili nađoh na forumu (topic slične tematike: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=95368), ali tu čovjek spominje drugi wireless router koji opet košta kojih 500tinjak kuna. i na kraju ispada da mu trebaju dva routera? pa mi tu nešto nije jasno. da li bi na ovu moju konfiguraciju bilo dovoljno prikopčati jedan wireless AP (http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1507054), dakle, jedan port sadašnji kompjuter, drugi port taj AP (3. i 4. port je za maxtv, koji u stvari ni ne trebaju momentalno). i preko tog AP-a se spajati sa laptopom? dakle, da ne pišem više jer ću samo zakomplicirati stvar - što trebam dokupiti da bi funkcionirala mreža pc-net-laptop s time da je laptop povezan bežično? eto, nadam se da će se nekome dati napisati koju riječ. unaprijed hvala! pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Jasno je da postoji xy mogućih rješenja, ja ću ti predložit moguće ali sa iskustvenim opaskama vezano za karakteristike i "osobine" pojedinog uređaja: 1 - Koristiš samo postojeći D-Link DSL-584T - isti podešen u Bridge mode rada, nabaviš još jedan dovoljno dug pach mrežni kabel kojim spojiš laptop. Na kompu ili lapu startaš PPPoE Dial-Up, jasno ne u isto vrijeme i pojedini komp / lap je na netu. 2 - Koristiš samo postojeći D-Link DSL-584T - isti podešen u Router mode rada, nabaviš još jedan dovoljno dug pach mrežni kabel kojim spojiš laptop. Ovaj uređaj se nije baš "proslavio" u ovom modu rada tj. zaglupi se s vremena na vrijeme. Na kompu ili lapu ne koristiš PPPoE Dial-Up jer taj posao odrađuje 584, Router mode = u isto vrijeme i komp i lap su na netu. 3 - Nabavka novog ili polovnog wireless routera sa ugrađenim modemom (D-Link DSL-G684T) - Podesiš ga u nativnom Router modu rada, laptop spajaš bežično jer 684 ima wireless. Uređaj radi sasvim ok. 4 - Nabavka novog ili polovnog wireless routera bez ugrađenog modema - 584 podesi u Bridge mode rada, ovaj novi spajaš na njega i podesiš PPPoE Router mode, komp spojen žično a lap bežično, u isto vrijeme i komp i lap su na netu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Ili nazoveš službu za korisnike da ti ne radi adsl i prijave ti kvar modema(kažeš da ništa ne svijetli i ištekaš kabel za to vrijeme dok razgovaraš)) i pitaju te takav imaš ti kažeš dlink 684-t i oni ti pošalji montera za par dana doma.Ti naravno nisi taj dan doma(on te zove na mob koji im ostaviš) i kažeš mu nek ti ostavi kod susjeda,dede iliti nekog trećeg.I dobiješ wireless router for free ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
hvala! |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
Citiraj:
http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1503002 http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1503067 http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1503019 Dobro pročešljaj tržište obzirom na cijene istog uređaja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Da nebude zabune ovi prijedlozi su za 4. "slučaj" tj. wireless routeri bez adsl modema a to znači da 584 ostaje u "igri" u Bridge modu rada (šta odrađuje sasvim ok). Gornji linkovi možda izgledaju isto ali nisu, redom: Wireless Router CANYON CN-WF514 IEEE 802.11b/g Wireless Router CANYON CN-WF514M Wireless Router D-Link DI-524 Wireless LAN DSL/Cable Router |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
Ne kužim zašto ne okreneš 0800900 i riješiš se muka bespltno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
u vezi čega? spajanja misliš? gle, meni je bitno da saznam što mi točno od opreme treba. da li moram kupovati novi modem ili mogu riješiti sa kakvim ap-om i slično. a nekako ne vjerujem u szk da će mi to znati riješiti. poslati mi servisera koji mi ne može dati drugi router jer je ovaj stari ispravan, isto nije rješenje. zato želim biti na čisto što mi teba da ne bacim lovu bez veze. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|