|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Prijenosnik + stolno u LAN
Imam teskih problema sa umrezivanjem prijenosnika i stolnog racunala u LAN. Prvi put kad sam to radio, prijenosnik je ocitavao stolno racunalo, odnosno pingao ga je, a stolno nije prijenosnik. Sad drugi put situacija je bila obrnuta.. Pratio sam onu temu u sticky-u i radio sve kako je tamo napisano, ali ne zeli suradivati.. Jos jedno pitanje.. Spojio sam se jenom korisniku pomocu kljuca na WLAN modem i dijelimo vezu na internet, ali ono sto je interesantnije je da dijelimo podatke sa racunala sto nismo nikako uspjeli postici! Kako? (Shareanje) PS. na mom prijenosniku i stolnom racunalu se nalazi XP Home SP2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
nedostaje odgovora......... kako se spajaju racunala (direkt - crossoverom ili preko switcha), jesu firewalli pogaseni/antivirusni programi, koje su IP adrese (jesu li uopce postavljene), jesu li iste grupe po def....... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
pokusao s pogasenim firewallima ali nista, avast instalirani na oba ip adrese ispravno upisane na oba, 0.1, 0.2 crossoverom spojeni, grupe iste na oba |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
|
192.168.1.1 / 192.168.1.2 probaj sa ovim adresama, ja koristim ove i sljaka uvijek. i probaj ugasiti avast na oba racunala, mozda on bloka vezu. i da, jer zna i to biti slucaj, provjeri dal su mrezne instalirane kako treba, ima li kakvi upitnici u device menageru. znao sam poluditi i izgubiti pol sata na lanu, da bi na kraju skuzio da nije mrezna instalirana iz tko zna kojih razloga. ne skodi provjeriti, iako tesko da je do toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
probao i te adrese..ispravno instalirane mrezne, prijenosnik sam uspio spojiti u jednu drugu mreza sa ukljucenim avastom i firewallom |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Osobni opis - pitaj me
|
kada spojis kablom racunala, jel ti se pokaze dolje u taskbaru kod sata da je local area connected? ne znam dal ti je namjesteno da ti pokazuje: desni klik na konekciju u network connections/properties. kvacicu treba staviti pod "show icon in notification.....". ako je ok, tj ako oba racunala registriraju vezu, onda je nesto softverski. kabal je 100% ispravan? ako imas neki drugi, probaj sa njim da se makne i ta mogucnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
kabel ispravan, prikazuje da su spojeni, ledice na oba svijetle |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Sheraj nesto na oba kompa. http://www.practicallynetworked.com/...ilesharing.htm i pogledaj ovaj post http://forum.pcekspert.com/showpost....24&postcount=4 i tako podesi i na stolonom racunalu i na lapu.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|