|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Seagate Barracuda 500gb 32mb- lampica problem
Kupio prije 2 tjedna doticni disk ST500320AS dakle sa 32MB cache-a i nesto me zeza... Koje god windowse da instaliram lampica od harda non stop svijetli i hard nesto radi...Primjetio sam da na laptopu na kojemu je sporiji hard Vista radi puno puno brze a slabiji je procesor, manje ima rama, sporiji je ram i manja je brzina vrtnje harda. Zauzece procesora je ispod 10% sa peak-ovima i do 90% prve jezgre... Komp se sam od sebe resetira, firefox se blesira, explorer se svako malo zblesira...Win sam vec 3 puta instalirao i svaki put isto koje god programe instaliram.. Radi se Win Vista sa SP1 koji na laptopu rade bez beda a i na starom hardu su radili... Da reklamiram hard il kaj? S cim mogu vidjet cemu on pridaje toliko procesa da stalno nekaj vrti? Antivirusi nista ne pronalaze. Uvijek instaliram Diskeeper da mi uredno poslaguje datoteke kad je u idle-u, i sumnjam da je do njega jer radi na svakom kompu kak treba..Kad se nis ne radi onda on pocne...instaliram drivere i internet, office, i drivere od TV kartice i to je to.Vec sam 3 put instalirao win i lud sam Komp je Athlon 64 x2 4000+ dignut na 2.6 (ista je stvar jel dignut il ne) 4gb Kingmax 800mhz ddr2 Maticna Asrock aLive HD ready Napajanje Hyper 480W i hard navedeni |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ima li kakvih gresaka u event vieweru?Start-> Run-> eventvwr.msc-> ok pa pogledaj pod system/application ima li kakvih errora..To za kopanje po disku je za vistu normalno jel ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Velim da je na starom hardu radilo kak treba sve... Nisam nikakav jumper micao, sve je ko iz ducana, samo plug&play... Ista stvar je ako su vista ili neki drugi win gore...Indexing service je po defaultu ugasen U event vieweru ima problema, al ja tam nis ne kuzim,pod application baca error na explorer.exe i firefoxm, a pod system baca warning na defender, a error na razlicite stvari , i ovaj post pisem drugi put jer kad sam prvi put stisnuo posalji odgovor mi se samo firefox zgasio, odnosno zablijedio se i ponudio close program i jos nekaj...da poludis |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa dobro onda makni taj nesretni jumper, to ti stavlja disk u compatibility mod i ne radi na SATA II nego na SATA brzinama, ne da bi to trebalo tolko utjecati da se primjeti ali može poblesaviti konroler na ploči... Nadalje provjeri si a) kablove koji povezuju sve diskove/optike koje imaš, b) provjeri da HDD i optika ne djele kontroler, dakle ako su npr SATA 0 i SATA 1 portovi zajedno u paru ti stavi tako da sistemski HDD (Seagate) bude na SATA 0 a optika recimo na SATA 3 ili sl... Onda provjeri drivere od čipseta i kontrolera, što se errora tiče tu si preštekaj malo ramove, znalo se ljudima desit da ih pomaknu kad instaliraju komponente i da ne skuže...
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
S jumperom radi u SATA 1.0, a bez njega u SATA 2.0 modu...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Skinuo jumper, skinuo rame i ponovo ih stavio, prebacio przilicu na sata 4, i opet isti kujac...da ga razbim? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Probaj najprije instalirat win na neki drugi disk ako ga imas, da vidis da sve radi ok. Svejedno nosi ovaj disk na reklamaciju. Nemoj ga nist dirat, izvadi van iz kompa i u trgovini reci da ne radi ok i oni ce dalje provjerit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Velim ti da sam stari hard imao prije 2 tjedna i sve je radilo, i frisko sam bio na njega instalirao win i sve ok.Samo sam ovoga istekao i ustekao novi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
Jesi provjerio kablove od uređaja? Da se nije neki ištekao... Bilo bi dobro i s ddrugim kablom probati hard ako nisi... Probaj i CCMOS i ponovo sredit BIOS isto, ako ostane ista situacija nema ti druge nego na reklamaciju makar mi je fakat to čudno diskovi obično ne BSODaju kantu...
![]() |
#14 |
Premium
|
Koje su to glupe sitnice, kaj bi obicni korisnik sve trebao raditi da mu proradi usrani hard...strasno...Ma nije se nis istekalo, pa nisam nasilnik, hehe... Evo instalirao sad XP i dosta manje titra, u prosjeku jednom u sekundi...to bi vec bilo normalno jel? a zakaj onda u visti nece?mamicu mu |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Svejedno je disk mozda neispravan. Malo radi, malo mu dodje da se rusi sistem. Ako je stvarno do njega izgubit ces zivce nepotrebno. Ako ti se srusi XP ili vidis probleme i s njim odnesi disk na reklamaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ma kuzim....Al ne kuzim zakaj mi Vista ne radi, a prije je radila...Bumo vidli, nisam jos nista od programa instalirao osim drivera, cekam da se skine sp3, pa se javim |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Pusti ti to što titra lampica problem je nestabilnost sustava a titranje na Visti je posljedica superfetcha, indexinga, auto defraga i ostalog sranja koje je po defaultu upaljeno, ako oćeš stvarno istestirati disk ili XP ili Server 2008 skini pa probaj s njima jer oni nemaju tih gluposti u sebi pa ćeš vidjeti što je na stvari (server 2k8 osim kaj nema ovog bakround roštanja isti je kao i vista) i jel problem u disku ili čemu, i probaj evventuano nove/druge drivere, možda si mjenjao neki od drivera koji je prije bio a više se ne sjećaš...
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Instalirao sve kaj sam mislio na XP i i dalje titra ne bas rijetko kako bi trebalo u idle-u kad je samo cist desktop....A nis, furam ga na reklamejšn |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kod mene ta HDD LED-ica oduvijek blinka u intervalima jedne sekunde. Promijenio sam hrpu komponenata i uvijek je blinkala, neovisno o tome koji je disk ili nešto drugo u kućištu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|