Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.07.2008., 11:51   #1
fumi
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Sto umreziti sa Thompson wireless routerom

Molim pomoc. Prvo newbie sam sto se tice wirelessa i terminologije itd...

Prosli tjedan sam uzeo max adsl sa Thomsonovim wireless routerom. Ono sto mi treba je neki access point ili router (ne znam) koji ce na drugoj kraju kuce hvatat signal sa Thompsona i na kojeg cu se ja onda sa mreznim kabelom spojit na dva kompa.

Sto da kupim?
fumi je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2008., 14:34   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Jedna od mogućih opcija: D-LInk DWL-G710 Wireless Range Extender 802.11b/802.11g
Više detalja i emulator web konfiga.
Prilikom konfiga obrati pažnju da mu postaviš IP adresu koja je u istom nizu kao tvoj router.
Fizički smjesti uređaj gdje imaš kvalitetu signala postojećeg routera barem 35 - 40 %.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.07.2008., 14:55   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Slobodno na Thompsona stavi Windsurfera jer je meni dosta pojačao signal iako sam imao 5m i 2 zida između routera i wlan pci kartice.
Staro 17.07.2008., 16:27   #4
Dodos
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor fumi Pregled postova
Molim pomoc. Prvo newbie sam sto se tice wirelessa i terminologije itd...

Prosli tjedan sam uzeo max adsl sa Thomsonovim wireless routerom. Ono sto mi treba je neki access point ili router (ne znam) koji ce na drugoj kraju kuce hvatat signal sa Thompsona i na kojeg cu se ja onda sa mreznim kabelom spojit na dva kompa.

Sto da kupim?
Trebaš nešto što se zove wireless ethernet bridge (WET). Npr. http://www.amazon.com/Linksys-WET54G.../dp/B00008WMBT. Ili, možeš kupiti wireless router Linksys WRT54GL i na njega staviti novi firmware kao DD-WRT i staviti ga u wireless ethernet bridge mode.
Dodos je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2008., 17:03   #5
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
može staviti najobičniji ap sa client modom (edimax 7206 košta 200njak kn), i na njega zakačit neki 5portni switch i to je to. trošak 300kn. linksys wrt54gl je isto ok rješenje ali i 200kn skuplje.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2008., 22:39   #6
fumi
Registered User
Moj komp

Nabavio buffalo WHR-G54S (frend mi ga dao). I sad se mucim s povezivanjem. Citam po forumu i pokusavam implementirat ali ne ide bas.

Na buffalo sam stavio tomato firmware i namjestio ga u bridge mode, postavio ssid na isto ime kao i u thompsonu, thompson IP 192.168.1.1, Bufalo 192.168.1.2, i uglavnom idem u Thompsona trazit wireless access points i ne nadem nista. DHCP u Thompsona ukljucen, u Bufalo iskljucen.

Pomoc?
Staro 17.07.2008., 23:04   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Na Thompsonu (privremeno dok proradi) isključi WiFi zaštitu ako je uključena.
Spoji se žično na Buffalo i vidi jel on "vidi" Thompsona. Sad sam gledao i mislim da Buffalo trebaš postavit u Wireless Client mode. Filmić: http://www.polarcloud.com/v/scclient.htm.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2008., 23:49   #8
Dodos
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Buffalo trebaš postaviti u Wireless Ethernet Bridge mod, ne u ikoji drugi. Isključi svu enkripciju na oba routera, stavi wireless na iste kanale (npr.11).
Dodos je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2008., 07:42   #9
fumi
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Dodos Pregled postova
Buffalo trebaš postaviti u Wireless Ethernet Bridge mod, ne u ikoji drugi. Isključi svu enkripciju na oba routera, stavi wireless na iste kanale (npr.11).
Ali onda imam isti problem kao i jos jedan supatnik na forumu. Kad je Buffalo u bridge modu onda ga Thompson ne vidi.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno