|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Sto umreziti sa Thompson wireless routerom
Molim pomoc. Prvo newbie sam sto se tice wirelessa i terminologije itd... Prosli tjedan sam uzeo max adsl sa Thomsonovim wireless routerom. Ono sto mi treba je neki access point ili router (ne znam) koji ce na drugoj kraju kuce hvatat signal sa Thompsona i na kojeg cu se ja onda sa mreznim kabelom spojit na dva kompa. Sto da kupim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jedna od mogućih opcija: D-LInk DWL-G710 Wireless Range Extender 802.11b/802.11g Više detalja i emulator web konfiga. Prilikom konfiga obrati pažnju da mu postaviš IP adresu koja je u istom nizu kao tvoj router. Fizički smjesti uređaj gdje imaš kvalitetu signala postojećeg routera barem 35 - 40 %. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Slobodno na Thompsona stavi Windsurfera jer je meni dosta pojačao signal iako sam imao 5m i 2 zida između routera i wlan pci kartice.
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Nabavio buffalo WHR-G54S (frend mi ga dao). I sad se mucim s povezivanjem. Citam po forumu i pokusavam implementirat ali ne ide bas. Na buffalo sam stavio tomato firmware i namjestio ga u bridge mode, postavio ssid na isto ime kao i u thompsonu, thompson IP 192.168.1.1, Bufalo 192.168.1.2, i uglavnom idem u Thompsona trazit wireless access points i ne nadem nista. DHCP u Thompsona ukljucen, u Bufalo iskljucen. Pomoc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Na Thompsonu (privremeno dok proradi) isključi WiFi zaštitu ako je uključena. Spoji se žično na Buffalo i vidi jel on "vidi" Thompsona. Sad sam gledao i mislim da Buffalo trebaš postavit u Wireless Client mode. Filmić: http://www.polarcloud.com/v/scclient.htm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|