Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 16.07.2008., 23:57   #1
Fichek
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
DFI LAN PARTY DK P35-T2 + e8400

Za početak, pozdrav svima. Početak je završio.
Dakle, imam par pitanja, a ujedno i prijedlog za vrle forumaše pceksperta.

Prijatelj je nedavno kupio komp sa dotičnim komponentama u naslovu samog topika te još i 4GB DDR2 kingmax 800 memorije i ati4870 grafuljom. Stvar je u tome da ni ja ni on nismo vrli hardveraši te nam je stoga podešavanje sustava za optimalan rad malo strano. Znam postaviti FSB na defaultnu vrijednost, i srediti množitelj da proc ima defaultni takt i tu je kraj

Sada slijedi vapaj za pomoć te ujedno i nešto što mislim da je oke prijedlog.
Dakle, čitav forum se manje više bazira na overklokingu i u masi topika je moguće naći settingse za bolji overklok i stabilniji rad sustava pri taktu većem od defaultnog. Ali ono što mene zanima su optimalne normalne vrijednosti bios postavki za proc na defaultnom taktu. Nikakav overklok, ništa, već samo neki twikovi u biosu da sustav radi oke (ili malo bolje) na defaultnom taktu procesora. Dakle, predlažem sticky za njubove poput mene u kojem će biti neke generalne postavke za stavke u biosu koje su manje više standardne za sve biose bez obzira na proizvođača (memorijski settinzi, voltaže, neki glupit settinzi poput "PCI Express Settings" i sl). Možda poželim nekada overklokirati, ali do tada bi htio da sustav radi optimalno na normalnom taktu grafulje, proca, grafičke, koječega i vjerojatno nisam jedini kojeg to zanima, te zato prijedlog za stiki.
I bio bih zahvalan kada bi netko sa matičnom iz naslova topika izlistao specifične settingse za bios iste.
Eto, ja mislim da je ovo i da će generirati mnogo kvalitetnih odgovora (ili tonu referala na druge sajtove na kojima je vjerojatno objašnjeno sve ovo što ja pitam ).
Fichek je offline  
Staro 17.07.2008., 00:00   #2
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
deklarirana voltaza ti pise na intelovoj stranici, a sve ostalo imas u sticky temi
a sad, normalno ti moze na difolt taktu raditi i s puno manje voltaze, sve je samo stvar tvoje volje
domis je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.07.2008., 00:12   #3
Fichek
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor d'beast Pregled postova
deklarirana voltaza ti pise na intelovoj stranici, a sve ostalo imas u sticky temi
a sad, normalno ti moze na difolt taktu raditi i s puno manje voltaze, sve je samo stvar tvoje volje
Na koji topik konkretno misliš?
Fichek je offline  
Staro 17.07.2008., 00:20   #4
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Nevjerojatno...
Razer je offline  
Staro 17.07.2008., 00:31   #5
razor i2c
Premium
Moj komp

razor i2c's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Fichek Pregled postova
Na koji topik konkretno misliš?
topic
Staro 17.07.2008., 10:59   #6
anonimac20
Pošteni trgovac

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Fichek Pregled postova
Za početak, pozdrav svima. Početak je završio.
Dakle, imam par pitanja, a ujedno i prijedlog za vrle forumaše pceksperta.

Prijatelj je nedavno kupio komp sa dotičnim komponentama u naslovu samog topika te još i 4GB DDR2 kingmax 800 memorije i ati4870 grafuljom. Stvar je u tome da ni ja ni on nismo vrli hardveraši te nam je stoga podešavanje sustava za optimalan rad malo strano. Znam postaviti FSB na defaultnu vrijednost, i srediti množitelj da proc ima defaultni takt i tu je kraj

Sada slijedi vapaj za pomoć te ujedno i nešto što mislim da je oke prijedlog.
Dakle, čitav forum se manje više bazira na overklokingu i u masi topika je moguće naći settingse za bolji overklok i stabilniji rad sustava pri taktu većem od defaultnog. Ali ono što mene zanima su optimalne normalne vrijednosti bios postavki za proc na defaultnom taktu. Nikakav overklok, ništa, već samo neki twikovi u biosu da sustav radi oke (ili malo bolje) na defaultnom taktu procesora. Dakle, predlažem sticky za njubove poput mene u kojem će biti neke generalne postavke za stavke u biosu koje su manje više standardne za sve biose bez obzira na proizvođača (memorijski settinzi, voltaže, neki glupit settinzi poput "PCI Express Settings" i sl). Možda poželim nekada overklokirati, ali do tada bi htio da sustav radi optimalno na normalnom taktu grafulje, proca, grafičke, koječega i vjerojatno nisam jedini kojeg to zanima, te zato prijedlog za stiki.
I bio bih zahvalan kada bi netko sa matičnom iz naslova topika izlistao specifične settingse za bios iste.
Eto, ja mislim da je ovo i da će generirati mnogo kvalitetnih odgovora (ili tonu referala na druge sajtove na kojima je vjerojatno objašnjeno sve ovo što ja pitam ).
Znate postaviti FSB na defaultnu vrijednost???Waaauuu..A na kakvu vam ga onda bios stavlja po defaultu?Na extremnu??Moguće ipak imate DFI...sa extreme-uber složenim (moddanim) biosom i nevjerovatnim oscilacijama postavki u istome.

Inače postoji overclocking sticky koji je dovoljan da se nauci skoro sve.A to što ste vi lijeni nije naš problem.Isto tako gledajte na to da vam je google prijatelj.Jer se gotovo sve informacije mogu naći vrlo lako i vrlo brzo cak i s osnovnim znanjem pisanja na tipkovnici i IQ-em iznad 60.

Usput i procitajte pravila...FALA
anonimac20 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno