Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.07.2008., 14:09   #1
bamuja
ex zmaster76
Moj komp

bamuja's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
xp pro samo jednom?

Pozdrav ekipo imao sam xp home koj se mogao instalirati i prijaviti ne netu pet puta sa jednim ključem. Pošto sam ispucao svih pet instalacija kupio sam xp pro koj sam si instalirao i morao prijaviti (nisam se registrirao samo sam ih aktivirao) na netu što sam i napravio. Neki dan sam ih instalirao mojoj curi i kad sam ih htio aktivirati dobio sam obavjest da sa tim serial keyem mogu napraviti samo jednu instalaciju iako mi na kutiji piše "svaki put kada radite novz instalaciju koristite seriski broj koj ste dobili sa ovim cd-om". Zna li netko nešto više o tome? Koliko znam xp pro se mogao instalirati x puta i nije se trebao aktivirati na netu. Neka nova caka Billa da nam mazne lovu ili natjera na vistu?
bamuja je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2008., 14:36   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Instalaciju mozes napraviti na jednom racunalu, koliko sam ja shvatio ti si pokusao instalirati i na drugom racunalu. Mislim na aktivaciju.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.07.2008., 14:49   #3
bamuja
ex zmaster76
Moj komp

bamuja's Avatar

Da jesam ali ali ih nisam registrirao več samo aktivirao zar se ne bi nogli aktivirati i na drugom kompu? Bez registracije?
Staro 13.07.2008., 15:11   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Activation helps verify that your copy of Windows is genuine and that it has not been used on more computers than the Microsoft Software License Terms allow. In this way, activation helps prevent software counterfeiting. With an activated copy of Windows, you’ll be able to use every feature of Windows.

Is activation the same as registration?

No. Activation is required, but registration is not. Activation is the process of ensuring that your copy of Windows is used according to the Microsoft Software License Terms. Registration is the process of entering information (such as your e‑mail address) to sign up for product support, tools and tips, and other product benefits.
Note If you install the same copy of Windows on a second computer and use the same product key that you used to activate Windows on the first computer, you can no longer use this copy of Windows on the first computer. To continue using Windows on both computers, you must buy a new product key to activate the second installation.
EULA:
Citiraj:
1.1 Installation and use. You may install, use, access, display and run one copy of the Software on a single computer, such as a workstation, terminal or other device (“Workstation Computer”). The Software may not be used by more than two (2) processors at any one time on any single Workstation Computer.

Zadnje izmijenjeno od: thopok. 13.07.2008. u 15:28.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2008., 19:02   #5
bamuja
ex zmaster76
Moj komp

bamuja's Avatar

ok hvala na odgovorima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas