|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
HSDPA brzine, settings winxp - dilema!
pozdrav svima! Imam neke dileme oko web'walk T-Mobile usluge. Koristim usb stick modem preko kojeg se spajam na web. U Zagrebu sam i signal mi je uglavnom na HDSPA i to na 4 crtice od 5 mogućih ("vrlo dobar signal"). Ne žalim se toliko na brzinu veze sa internetom, mjerenjem preko speedtest.net ispada da je brzina cca. 2Mb/s ali mi se čini da je to ipak premalo s obzirom na to da se spominje brzine čak od 7Mb/s. Ne očekujem da bi mogao dobiti tako veliku brzinu, realnije bi mi bilo negdje cca. 5Mb/s. Zanima me kako bih mogao pojačati brzinu? Trebam li mijenjati određene postavke u winxp sp2? Dali je vjerodostojno mjerenje preko speedneta ili bi na drugačiji način dobio koliko toliko preciznije podatke o brzinama? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
da ne otvaram novu temu. kakav je to stick, jel mogu kupiti neki ne-tcomov i gdje, te kolko kostaju takve stvarcice? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Budi sretan što imaš i tih 2 Mbps, ja jedva dobijem 384 kbps iako sam dobro pokriven HSDPA-om. Sve je to još u velikoj testnoj fazi i trebat će malo vremena dok se proširi. Rendula, to je stick malo veći od flash memory USB sticka u koji ubaciš podatkovnu SIM karticu. S njom se stick spaja na mobilnu mrežu i time na net. Ne pokušavaj ubaciti običnu SIM karticu koju koristiš za razgovor jer bi si mogao nabiti poveći telefonski račun. Cijena im je od 798 kn u Simpa Internet paketu, a i VIP ima nešto...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Premium
|
Citiraj:
nije to loša stvar ako već ne možeš uzeti adsl ili neki kablovski internet. Jedino što je skuplji što se tiče prometa. 100 kn po Gb. Ima li kakve mogućnosti da se ipak malo ubrza dodatnim poštimavanjem win postavka? Bilo bi mi ok da izvučem koliko mogu pa makar to bilo samo 5% više. Citiraj:
Ja neznam gdje kod mene imaju točno odašiljače (ili kako god se to zvalo) al imam 3 T-Mobile zgrada u blizini pa moguće da na jednoj od njih postoji neki odašiljač. Mene muči što mi se nekad zna smrznut veza, tj. nastane nekakav prekid i poslije toga mi jedino pomaže restart kompa i ponovno spajanje. Čini mi se da je to ipak vezano za postavke winxp. Jesi i ti imao takav slučaj? U čemu je problem? Kako koristiti multiquote: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113121 Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 14.07.2008. u 02:39. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Ne znam što je sa signalom, imam sve crtice, ali brzina je koma. Mislim da mi je preko Nokie N70 i UMTS-a bilo brže... I meni se isto povremeno "smrzne" veza, ali se isto tako i "odmrzne" bez da resetiram komp. Dobio sam neki dan drugi stick pa ću probati i preko njega, a za dva mjeseca stiže i treći. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad se smrzne onda se odlogiraš ili pokušavaš učitati stranicu dok ne uspiješ? Ha,ha,ha, ljetna kolekcija, fotkaj se sa stikovima oko vrata i pošalji u T-Mobile možda ti daju mjesec dana free surfanja! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Refresham dok ne proradi, a nekad i ištekam/uštekam stick.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Evo baš mi se smrzo pa sam ga restartao! ![]() Pa koliko dugo otprilike refreshaš, ja probam par puta i kad vidim da ne radi odustajem. A kada izštekam i ponovo uštekam najčešće se desi da mi se više ne pojavi ponovno njegova aplikacija u tray-u a kada ju ručno aktiviram onda mi poručuje device not found a connect gumb je zasjenjen i ne može se koristiti (naravno)! Možda je problem u samom uređaju!? Zadnje izmijenjeno od: de sign. 13.07.2008. u 23:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
moze neki link o tome? nisam nasao nista na tmobile stranici... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Davnih dana sam se mučio s usb EDGE modemom i mobile carnetom i koliko mi se čini danas stvari rade puno bolje (iako ne besprijekorno). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() instalirao sam nove drivere i preselio stick na drugi usb port i po surfanju mi se čini ko da leti! ![]() mada mi se po testspeed mjerenju i dalje brzina kreće oko 2Mbps. sad se samo nadam da će se rijeđe smrzavat veza. Vraga, nakon instaliranja novijih drivera, veza je počela pucati sve češće, praktički svakih 10tak minuta. Tako je trajalo par dana pa sam puko uninstalirao nove drivere i vratio se na stare. Za sada je veza stabilnija. Btw. otkrio sam na web-u da probleme čak može raditi i winxp power managment usb portova. Taj Globe trotter modem troši 500mA struje a meni portovi dozvoljavaju potrošnju po portu max. 500mA. Ne zvuči mi to baš idealno kada se radi o takvim graničnim vrijednostima. Neki kažu da bi bilo dobro isključiti opciju "allow the computer to turn off this device to save power" u device manageru jer nekad winxp zna zabrljati sa distribucijom struje po portovima. Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 24.07.2008. u 10:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Evo ovako: - sa starijim driverima koji se automatski instaliraju sa wn'walk stickom sve radi normalno, bez ikakvih problema. Veza se ne prekida. Stoga, ako je za prosuditi po mojem primjeru, i ako imate problema, ne skidajte nove drivere nego se držite starijih! Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 24.07.2008. u 10:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
EMP moderator
|
Meni nova verzija drivera radi malo bolje nego ta što dođe sa stickom... Uzet ću za koji mjesec i CompactCard II karticu pa vidjeti kako ona radi. Mislim da mi je to čak bolja verzija jer ne viri toliko koliko USB stick.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
Neki tvrde da je stick-modem zapravo loše kvalitete pa bi kartica koju uzimaš mogla biti bolje riješenje. Jedino što mi pada na pamet je to što kada imaš stick na produžnom usb kablu, možeš si donekle pozicionirati modem na mjesto sa boljim signalom a sa karticom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
EMP moderator
|
Nije to WLAN pa da takvi mali pomaci imaju neku značajnu ulogu u kvaliteti signala... Jedino me zanima koji od ta dva uređaja troši manje struje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Nemam iskustva sa tim stvarima pa neznam...zapravo sada znam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
EMP moderator
|
U w'n'w manageru imaš prikaz signala pa se prema tome možeš ravnati. Silvio, nisam te pitao jesi li probao u opcijama staviti na UMTS/HSDPA only ili GPRS/EDGE only, ovisno o tome koliki ti je signal?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Nadam se da nije kasno s obzirom na datum zadnjeg posta. Ja imam isti problem jer sam pred mjesec dana uzeo Globe trotter web n walk modem. Veza se često zamrzne pa zaista pomogne samo resetiranje računala. Citiraj:
Onako usput, uzeo sam USB produžni kabel 4,5 metra i kvaliteta signala kod mene dosta ovisi o položaju (bio sam neko vrijeme negdje u graničnom području EDGE signala pa je produžni od 4,5 metra riješio problem). Trenutno na mjestu gdje mi je računalo, na površini uz prozor od 2 x 2 metra signal je UMTS sa 4 ili 5 crtica a jačina signala (očitana u w'n'w manageru) varira od 13 do 19,99 (što god to značilo). Ima li tko kakvih novijih informacija. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Neznam da li je to do sticka, do USB porta ili do tscuma. Nekad radi super, a nekad se blesira do bola. Neće raditi ako je ukljućen LAN, ali to bih trebao poštelati mrežu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|