|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Mythbuntu no disk
Probao sam danas instalitati gore navedeni no ne nalazi mi disk. Probao sam sa oba CD-a (live i alternate) i386, no nista. Kod Live cd-a mogu vidjeti slijedece greske: Buffer I/O on dev fd0, logical boot 0 ata06.00 revalidation failed (errno=-5) ata07.00 revalidation failed (errno=-5) dok kod alternate nema ovih Buffer gresaka. ata5.01 revalidation failed (errno=-5) x2 ata6.00 -||- -||- Uglavnom, uzeo sam novi disk, stare (Vistu i Data) odspojio no kada dodje do disk partition dijela ne nadje disk i ne mogu nastaviti dalje. Novi disk pod Win radi, porbao sam i sa svim diskovima spojenim, no ne nalazi niti jedan, Ima li itko ideju gdje grijesim, ako uopce? ...uspio sam nekako instalirati i to sa alternate CD-om. Ponovo sam iskopcao sve diskove i spojio samo novi na SATA2 gdje je prije bio VISTA, no kroz instalaciju nisam mogao odabrati sve sto hocu (nisam previse eksperimentirao, a instalacija je drugacija nego manual za instalaciju sa LIVE CD-om). Nakon sto je zavrsila instalacija, rebootnuo sam masinu, te sam imao prilike gledati Mythbuntu logo kojih 5 min (kao da load-a nesto), te me zatim bacio u shell (nisam doma tako da ne znam tocno koji). Nadobudno sam probao pokrenuti instalaciju ponovo i naravno zapne, gdje je i prije zapeo (scan disks ne nadje nista). Znaci nasao ga je jednom, stovise GRUB loader se pokrene i digne se neki shell, no ako pokrenem iznova nista. Ono sto sam jos primjetio je da mi u BIOS-u raspored SATA diskova malo cudan. SATA 1, 3, 2, 4, 5, 6. Malo mu se vrti, ne? Isto tako kod boot redoslijeda pise da je prva boot istanca SATA3 disk, iako je fizicki spojen na SATA2. Nesto mi se poje... u BIOSU. Ovo zadnje se ispravilo nekako, no redoslijed u BIOSU je i dalje 1,3,2... Mislim da imam problema sa driverima od diska WD 320 GB, jer iako je jednom prosla instalacija, ako bootam PC sa harda nakon GRUB-a baci me u initramfs, dakle nesto ga je.. Mogu li kako naci drivere za taj disk i ubaciti ih, ili sto da cinim? Zadnje izmijenjeno od: mirek. 03.07.2008. u 08:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Izgleda da nista od Ubuntu-a ili Mythbuntu-a za mene. Greske koje sam gore napisao, ne desavaju se na Open SUSE-u. Instalacija je glatko prosla. U mejduvremenu probao jos jednom sa Mythom, no nista od diskova. :-) Sorry kaj sam postao sam sebi... Edit ne radi (meni u glavi) Zadnje izmijenjeno od: mirek. 08.07.2008. u 20:35. Razlog: Ops!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|