|
![]() |
#1 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Random smrzavanja novog racunala
Konfiguracija je sljedeca: Napajanje SilenX mATX, 240W Asrock AliveNF7G-HDREAD,AM2 CPU AMD Athlon X2 4000+ DDR2 2048Mb PC6400 Kingmax WD 500Gb SATAII 16Mb 5000AAKS Ne mogu sad nac link na kuciste, uglavnom mATX tower tip. Odmah kad je racunalo stiglo zamijenio sam vent u napajanju sa tisim zalmanovim, stavio vent ispod HD-a jer se dosta grijao i stisao box cooler na procu sa speedfan-om, a prespajanjem molexa sam stisao case fan. Uglavnom nista se ne cuje i temperature su super. Sve je stock postavkama, proc je 65nm, sve je toplo na dodir. Prime torture test bez problema radi satima. Problem je sto se svakih X dana usred idle-anja ili nekakvog surfanje komp smrzne *i ne reagira na power/reset tipku*?? Prva ideja mi je da se napajanje pregrijava i sad sam pojacao vent i cekam hoce li se dogoditi opet, ali taj period moze dosta potrajati, pa me zanima imate li jos kakav prijedlog? Osim sto moram izvrtiti memtest, ali to mi se cini nebitno jer se ne rusi OS nego maticna ili napajanje. Racunalo je doslo u djelovima, nije sastavljeno gdje je kupljeno. Smrzavanja se dogadjaju i kad je otvorena strana kucista. SMART od diska vraca da je sve ok. Graficka je integrirana na maticnoj. Unaprijed hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
1. Napajanje mi izgleda slabasno, probaj sa jacim 2. Napravi memtest
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
kenova
|
Da je napajanje slabasno sve bi riknulo na full load-u. Konfa ne trosi ni 200W. Memtest idem... EDIT: Memtest je prosao OK. Zadnje izmijenjeno od: borgy. 27.03.2008. u 18:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ploča jede gogija, čim se neće isključiti na tipke...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
kenova
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
kenova
|
Evo upravo se opet smrznuo i to sljedecom procedurom - sve se smrzne, jednom zapisti i onda ugasi monitor?? Naravno ne reagira na power tipku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
kenova
|
Zamijenio sam napajanje s jacim i kuciste drzim otvoreno, pojacao sam ventove i cinilo se da je problem rijesen. Onda iz cista mira opet ista stvar. Smijesno je sto se redovito smrzne za vrijeme citanja internet monitora. Resetiram komp, pustim prime, sve ok. Otvorim firefox, surfam malo i otvorim internet monitor - opet se smrzne, uvijek na posebni nacin. Osim brda flash-a koji nije nesto zahtjevan za dvojezgreni athlon 64, stvarno ne znam sto je karakteristicno za tu stranicu. Vecinom uopce ne radi probleme. Covjek iz adm-a mi je preko maila rekao da misli da je napajanje preslabo kad sam pitao za savjet (stvarno im velika hvala sto odgovaraju na takve mailove, ne znam tko to jos radi). Mislite li da moze biti ista drugo osim ploce u ovoj fazi? Jer ne bih htio da mi naplate dijagnostiku i da cekam tjedan dana ili vise da mi vrate ispravnu komponentu. RAM ispravan, disk ispravan (barem SMART govori da je sve ok, jedino ako izaziva nekakav kratki spoj prema maticnoj ali koje su sanse za to), procesor valjda ispravan, napajanje iskljuceno iz price. Sve drugo je na maticnoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Jesi li probao preko drugog browsera (Internet Explorer, Opera,...)? Ako radi, napravi si novi Firefox profil pa vidi kako se u njemu ponaša.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
kenova
|
Probat cu s drugim browserom, ali kako bi nekakav program izazvao gasenje monitora + nemogucnost reseta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Zašto ne? Hardver može biti ne znam koliko dobar i jak, ali pored lošeg softvera ne možeš ništa...
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|