|
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
provjeri u device manageru pod primary i secundary IDE controller dali ti je ukljucen dma mod. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
ukljuceno je skuzio sam da kad otpojim staru przilicu onda sve radi ali kako da mi rade obo dvije EDIT: mislim da je problem u primary i secondary kako da namjestim da mi nova prza bude primary a stara secondary kad nema jumpa odozada Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 01.07.2008. u 14:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mora imati jumper. Obično je negdje na sredini prže (sa zadnje strane, naravno). Običan komadić plastike plave, crne ili neke druge boje. Na prži moraš imati naznačeno koja pozicija jumpera treba da bi uređaj bio master (obično piše MA), slave (SL) i cabel select (CS). U slučaju da je jumper na CS poziciji, uređaj na kraju kabela je master, a na sredini je slave.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čekaj malo. Koje su pržilice u pitanju? Spominješ SATA, pa ATA. I nauči koristiti točke, zareze i slova sa kvačicama, jer ovako još manje kužim što hoćeš reći.
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Tema seli u probleme! @luff - Toplo preporučam da ispuniš detaljno opciju moj komp u User CP-u (vidim da si uključio, ali nisi ispunio), te da navedeš u temi točne modele obje prže, te raspored svih ATA/SATA uređaja (prže, hard(ovi)) kako bismo ti mogli lakše pomoći.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|