|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
![]() Problem je sljedeći:Imam disk segate 160 gb sata i podjeljen je na 2 particije po 80 GB.Zadnjih par dana je komp postao strašno spor i trokirao je a windowsi novi na njemu.Jučer ga idem upaliti kad on počme podizati operativni sustav i u jednom trenu se samo pojavi plavi ekran sa bjelim tekstom i komp se samo resetira i postupak se ponavlja.Ubacio sam win xp instalacijski cd i mislio proc repairom,kad tamo ne nudi mi uopce tu opciju vec odma me vodi na format diska i prkaze mi C ![]() Molim vas pomozite jer su mi bitni podatci na njoj,hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Hiren's boot cd, nadji na netu i na njemu ti je program Easy recovery pa probaj vratit sto se moze.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ne pomaze,imam ga (9.3 verzija)probao sam bootati sa njim ali kad odaberem neki od programa on uredno krene sa ucitavanjem istoga i u sred toga stane i kaze da neke fajle nemoze ucitati,tako nesto kaze i samo to ponavlja |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni je pomogao disk check od windowsa! Meni nije dalo uci u c particiju i nisam mogao dignuti windowse, instalirao sam ih na drugi hard i napravio sam check disk i dalo mi je uci u c i svi podaci su bili na njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
ako to uciniti,os mi malo pojasnit da tako uradim,jer i meni na ovome novome disku i windowsima prikaže staru c particiju ali nemogu ući u nju,znaci isto ko i tebi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Na prvome ekranu kod bootanja WinXP cd-a imas opciju "press R to start the Recovery Console" ili tako nekako. Odabires Win instalaciju, upisujes admin password po potrebi i nakon toga upisujes chkdsk /r . Ako to ne pomogne, HDD spoji na neko drugo racunalo koje ima instaliran funkcionalan OS. Na taj disk instaliraj npr "GetDataBack for NTFS", sa njime proskeniraj X particiju svoga diska i vidi sto se da izvuci od fileova.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
A da probaš desni klik pa Open na tu particiju... Ne 2x kliknuti nego tako... Tako ni meni nije htjelo radit, pobrao sam neki spyware na laptopu pa sam tako morao otvarat particiju... Neznam... E sad, jesi stavio nove windowse? Napisao si novom disku i windowsima, to se podrazumijeva i nove windowse? Ugl, u root mapi te particije moguće da ti je neki spyware/virus pa ni novi windowsi ne pomažuu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
How to perform disk error checking in Windows XP(npr. from My Computer or Windows Explorer) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
kad uprem desni klik uopce mi ne ponudi opcije nikakve,isto zablokira kao i kad 2x kliknem |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
A ide li Chkdsk at the command prompt? Što kaže Disk Management? Kakvo je "zdravlje" particije, prepoznaje li...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
chkdsk ne pomaze nista,on odvrti svoje ali isto bude,kad idem otvoriti on ablokira i kasnije mi se pojavi poruka da disk nije formatiran i dali cu ga formatirati.samo me to pita |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
Someone :D
Datum registracije: Mar 2008
|
odi u start->run i cmd i upisi chkdsk x: - gdje je x ime problematicne particije ako nadje greske upisi chkdsk/f x: EDIT. sad vidim...potpisujem ATHU u potpunosti ![]()
![]() |
#15 |
Moderator
|
Ma jasno, sto ce se vise zezati. Ocito da disk umire, neka barem proba izvuci podatke, a kasnije neka napravi zero format na tom HDDu, vidi ako se da spasiti ili neka ga svikne. Uostalom jebes disk, glavno da se podaci izvuku...
![]() |
#16 |
Registered User
|
Ma j*bo disk,da mi je izvuc podatke odman ga bacam u smece,vec sam kupio novi.Pokusat cu danas sa ovim chkdsk,jucer sam isao sa nekim alatom sa hirensa i otkrio je dosta bad sektora i 14000 gresaka,otisao sam na posa on je ostao ispravljati greske,oko 200 ih nije uspio rijesit,razmisljam da sad pokusam akronisom na novi disk napravit image neispravnog pa na njemu pokusat repair ili pristup dokumentima jer je ipak ispravan i bez bad sektora.Ima neki alat na hirensu mislim da se zove active partition recovery ali nisam siguran,njega sam pokrenuo jucer i vidio sve svoje dokumente na disku,ali nema nikakve opcije za pohranu ilikopiju istih,samo sam ih mogao vidjeti i svi dokumenti jos na disku,zna li ko ista o tome? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Instaliraj Windoze na novi disk. Ubaci stari disk u USB kučište i spoji se na USB port. Windoze XP odma prepoznaju eksterni disk i možda ti pođe za rukom iskopirati datoteke. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|