Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.07.2008., 00:48   #1
jure999
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
Exclamation Izgubljena C: particija,molim vas pomozite

Problem je sljedeći:Imam disk segate 160 gb sata i podjeljen je na 2 particije po 80 GB.Zadnjih par dana je komp postao strašno spor i trokirao je a windowsi novi na njemu.Jučer ga idem upaliti kad on počme podizati operativni sustav i u jednom trenu se samo pojavi plavi ekran sa bjelim tekstom i komp se samo resetira i postupak se ponavlja.Ubacio sam win xp instalacijski cd i mislio proc repairom,kad tamo ne nudi mi uopce tu opciju vec odma me vodi na format diska i prkaze mi Cunknow) i napise da je c disk potpuno prazan,a za d mi uredno kaze D: NTFS i napise koliko je jos slobodno.Ja kupio novi disk i instalirao nove windovse i onda spojio taj stari da vidim ocu li ista spasit.Kad sam ga spojio uredno ga je bez greske ocitao i u exploreru kad uđem u my computer vidim sve 3 particije,znaci ovu jednu od ovog novog diska i dvi od staroga(C i D od staroga).E sad pocinje problem,sa D: particije starog diska koju sam bez problema otvorio sam sve podatke iskopirao na ovaj,a sa C: particije starog diska kad je idem otvoriti komp zablokira i nemam pristupa a jako mi je vazna jer su mi na njoj dokumenti a na ovoj drugoj pjesme,sad mi nije jasno kako sam je izgubio i mogu li ista uciniti i vratiti je.

Molim vas pomozite jer su mi bitni podatci na njoj,hvala
jure999 je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2008., 00:52   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Hiren's boot cd, nadji na netu i na njemu ti je program Easy recovery pa probaj vratit sto se moze.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.07.2008., 01:03   #3
jure999
Registered User

Ne pomaze,imam ga (9.3 verzija)probao sam bootati sa njim ali kad odaberem neki od programa on uredno krene sa ucitavanjem istoga i u sred toga stane i kaze da neke fajle nemoze ucitati,tako nesto kaze i samo to ponavlja
Staro 01.07.2008., 08:31   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Skini verziju 9.5
Staro 01.07.2008., 09:00   #5
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Meni je pomogao disk check od windowsa! Meni nije dalo uci u c particiju i nisam mogao dignuti windowse, instalirao sam ih na drugi hard i napravio sam check disk i dalo mi je uci u c i svi podaci su bili na njemu.
Gx25 je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2008., 10:22   #6
jure999
Registered User

Citiraj:
Autor dobri1 Pregled postova
Meni je pomogao disk check od windowsa! Meni nije dalo uci u c particiju i nisam mogao dignuti windowse, instalirao sam ih na drugi hard i napravio sam check disk i dalo mi je uci u c i svi podaci su bili na njemu.

ako to uciniti,os mi malo pojasnit da tako uradim,jer i meni na ovome novome disku i windowsima prikaže staru c particiju ali nemogu ući u nju,znaci isto ko i tebi
Staro 01.07.2008., 10:50   #7
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Na prvome ekranu kod bootanja WinXP cd-a imas opciju "press R to start the Recovery Console" ili tako nekako.

Odabires Win instalaciju, upisujes admin password po potrebi i nakon toga upisujes chkdsk /r .

Ako to ne pomogne, HDD spoji na neko drugo racunalo koje ima instaliran funkcionalan OS. Na taj disk instaliraj npr "GetDataBack for NTFS", sa njime proskeniraj X particiju svoga diska i vidi sto se da izvuci od fileova.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2008., 11:04   #8
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor jure999 Pregled postova
ako to uciniti,os mi malo pojasnit da tako uradim,jer i meni na ovome novome disku i windowsima prikaže staru c particiju ali nemogu ući u nju,znaci isto ko i tebi
A da probaš desni klik pa Open na tu particiju... Ne 2x kliknuti nego tako... Tako ni meni nije htjelo radit, pobrao sam neki spyware na laptopu pa sam tako morao otvarat particiju... Neznam... E sad, jesi stavio nove windowse? Napisao si novom disku i windowsima, to se podrazumijeva i nove windowse? Ugl, u root mapi te particije moguće da ti je neki spyware/virus pa ni novi windowsi ne pomažuu...
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2008., 11:10   #9
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
How to perform disk error checking in Windows XP(npr. from My Computer or Windows Explorer)
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2008., 12:52   #10
jure999
Registered User

Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
A da probaš desni klik pa Open na tu particiju... Ne 2x kliknuti nego tako... Tako ni meni nije htjelo radit, pobrao sam neki spyware na laptopu pa sam tako morao otvarat particiju... Neznam... E sad, jesi stavio nove windowse? Napisao si novom disku i windowsima, to se podrazumijeva i nove windowse? Ugl, u root mapi te particije moguće da ti je neki spyware/virus pa ni novi windowsi ne pomažuu...

kad uprem desni klik uopce mi ne ponudi opcije nikakve,isto zablokira kao i kad 2x kliknem
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.07.2008., 14:07   #11
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
A ide li Chkdsk at the command prompt?

Što kaže Disk Management? Kakvo je "zdravlje" particije, prepoznaje li...?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2008., 15:56   #12
jure999
Registered User

chkdsk ne pomaze nista,on odvrti svoje ali isto bude,kad idem otvoriti on ablokira i kasnije mi se pojavi poruka da disk nije formatiran i dali cu ga formatirati.samo me to pita
Staro 01.07.2008., 16:04   #13
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Citiraj:
Autor atha Pregled postova
Na prvome ekranu kod bootanja WinXP cd-a imas opciju "press R to start the Recovery Console" ili tako nekako.

Odabires Win instalaciju, upisujes admin password po potrebi i nakon toga upisujes chkdsk /r .

Ako to ne pomogne, HDD spoji na neko drugo racunalo koje ima instaliran funkcionalan OS. Na taj disk instaliraj npr "GetDataBack for NTFS", sa njime proskeniraj X particiju svoga diska i vidi sto se da izvuci od fileova.
Staro 01.07.2008., 16:07   #14
Misek_Chipsy
Someone :D
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
odi u start->run i cmd
i upisi chkdsk x: - gdje je x ime problematicne particije

ako nadje greske upisi
chkdsk/f x:

EDIT. sad vidim...potpisujem ATHU u potpunosti
Staro 01.07.2008., 16:41   #15
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Ma jasno, sto ce se vise zezati. Ocito da disk umire, neka barem proba izvuci podatke, a kasnije neka napravi zero format na tom HDDu, vidi ako se da spasiti ili neka ga svikne.
Uostalom jebes disk, glavno da se podaci izvuku...
Staro 02.07.2008., 13:47   #16
jure999
Registered User

Ma j*bo disk,da mi je izvuc podatke odman ga bacam u smece,vec sam kupio novi.Pokusat cu danas sa ovim chkdsk,jucer sam isao sa nekim alatom sa hirensa i otkrio je dosta bad sektora i 14000 gresaka,otisao sam na posa on je ostao ispravljati greske,oko 200 ih nije uspio rijesit,razmisljam da sad pokusam akronisom na novi disk napravit image neispravnog pa na njemu pokusat repair ili pristup dokumentima jer je ipak ispravan i bez bad sektora.Ima neki alat na hirensu mislim da se zove active partition recovery ali nisam siguran,njega sam pokrenuo jucer i vidio sve svoje dokumente na disku,ali nema nikakve opcije za pohranu ilikopiju istih,samo sam ih mogao vidjeti i svi dokumenti jos na disku,zna li ko ista o tome?
Staro 04.07.2008., 16:56   #17
glembaj
Registered User

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor jure999 Pregled postova
Ma j*bo disk,da mi je izvuc podatke odman ga bacam u smece,vec sam kupio novi.
Imaš li USB kučište za diskove,ili znaš nekog tko ima?

Instaliraj Windoze na novi disk.

Ubaci stari disk u USB kučište i spoji se na USB port.

Windoze XP odma prepoznaju eksterni disk i možda ti
pođe za rukom iskopirati datoteke.
glembaj je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke