|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
EOPX RDA3+ do koliko ide
Zamjenio sam 8rda+ za 8rda3+ FSB je na 217 ali nije bas najstabilnije mozda malo i napajanje steka uglavnom zanima me ako neko ima istu plocu na koliko mu ide sabirnica |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Ide ona puno više od 217, ali nije ti to limit zbog ploče nego zbog proca, jer i ovo ti je za XP1700 plafon. Meni sa Bartonom ide do 215 ali mislim da je to do proca a ne do ploče, imaš po netu, ljudi su čuda izvlačili iz ploče ali sa pravim hladjenjima Bartona M. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Meni je išla do 242MHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
I ovolko kolko imaš na svom 1700+ je puno. Ta matična može i više ali si izgleda došao do granice svog proca. Na kojoj ti voltaži radi proc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Koji je vama bog 1700+ TbredB ide preko 2,4Ghz, barem vecina njih izmedju 2 i 10 tjedna.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Treba kaj skurit??
|
Pa rekao sam da je moguće da je došao do granice svog proca, ali da ide i preko toga znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Probao sam i preko 1.9 v ali ne ide,taj procesor se tali već godinu dana možda je dao svoje |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Headbangig Grunf!
|
Koji Tbred? B ili A i koji mu je serijski napon 1,5V ili 1,6V? DLT3C ili DUT3C, ak je TbredA onda je 2400 izvrsno, isto tako ako je TbredB DUT3C. Ukoliko je pak TbredB DLT3C onda je to ipak malo razočaravjuće jer većina ide čak i preko 2,5Ghz. Kako si ga pokušavao dignuti prko 2,4Ghz, preko množitelj aili FSB-a? Napiši kopletnu konfiguraciju koju imaš i koji ti je FSB. EPox 8RDA3+ je dobra polča za OC tak da ne bi trebalo biti do nje.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Treba kaj skurit??
|
Upravo kak je naš razapeti ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Pa kojivi vrag stalno gluposti pricate. FSB ISKLJUCIVO ovisi o NB-u tj nema nikakve veze o procesoru. zna se zalomiti tu i tam da neki proc ne zeli ko isusov tbred-a ali ovi noviji bartoni i bartoni-m ne ovise o tome. ako treba nabrijavati FSb onda to samo ovisi koliko ga ucinkoviti hladis i na kojoj voltazi radi. dakle isto ko i procesor ako proc na 1.6V radi na recimo 2000 mhz na 1.9V mozda ce cak raditi na 2.4 Ghz+. dakle povecanjem voltaze NB-a se povecava FSB a do te voltaze se obicno dolazi volt-modovima ploce jer ionako vecina danasnjih ploca ima premalu votazu chipseta da bi se dalo natjerati FSB vise od 220 mhz. drugi faktor je memorija. dakle ako mem moze raditi max na 217 onda je logicno da je to kraj ali naravno ne sad FSB-a nego memorije!
![]() |
#12 |
Premium
|
konfiguracija je ova epox 8rda3+ t-bred 1.7 rev B default 1.6 v one serijske brojeve ne znam napamet a zalman mi je zavidan kroz rupe u matičnoj tako da bi morao skinut cijelu ploču da skinem hladnjak i provjerim ponovo zalman 7000 cu geforce 5900xt 3*256 ddr 400 samsung maxtor 40 gb 7200 2mb cache lg dvd lite on cd-rw codegen 480 w probao sam spustit takt memorije na 83 % takta fsb-a tako da nije stvar u memoriji probao sam i spuštat množitelj na 7x pa onda dizat sabirnicu isto ne ide voltaže sam isprobao sve moguće a sad najčudnija stvar: postavim sve postavke i sve voltaže u biosu na default osim napona NB-a njega stavim ne 2.0 v i kad pokrenem bilo koji bench za grafiku javljaju se artefakti ako vratim napon NB-a na 1.6 v a podignem sve ostale voltaže i dignem proc na 210x11.5 i grafiku na 500x900 radi bez greške |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Treba kaj skurit??
|
Pa kaj nije 2.0 V na NB malo previše? :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
pa sa onim malim stock coolerom je daleko previse!
![]() |
#15 |
Treba kaj skurit??
|
Smanji ti to malo da ne bi bilo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Imaš jako dobar proc,
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|