|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Kombinacije PCI CANYON WLAN adapter i Zyxela = UŽAS
Evo kupio sam tu bežičnu karticu. Pošto imam 60 cm armiranog betona zida strahovao sam da će bit problema sa jačinom signala. http://www.adm.hr/images/canyon/cn_wf511_web.jpg Ovo je jeftina krtica od 100 kn iz ADM i neloša hvata zyxelov signal od 25 do 50% šta je i više nego dovoljno za dostići T-com-ovih 2Mbps. Međutim, imam velikih problema sa stabilnošću. Čas odlično radi a čas ili totalno nemam vezu sa routerom ili imam vezu sa routerom ali nemam internet. Pokušavao sam postavljat različite standarde i na routeru i kartici od 802.11b pa na 802.11g (na koji po riječima forumaša stvarno zyxelu ojača signal skoro na duplo, ali brate i udupla se prekidanje veze koje ni sam neznam kako sređujem;restartiram komp, palim gasim u LAN disable/enable...pa ako uspije) . Mijenjam neke frankvencije , šta ja znam ali jednostavno ne smijem do zahoda a da se ne prekine veza ili samo sa internetom ili sa routerom i internetom. Imam od d-linka usb adapter i dok ja sa CANYIOM nemam signal od routera ili imam router ali bez interneta, d-link sve uredno hvata na drugom komp. Sada sam na 802.11b standardu router izdržavam po 15-aqk minuta bez prekida. Ima li tko šta za preporučit da ne moram kupovat novu. Hvala lijepa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Sa tom istom karticom iste probleme samo sa razlicitm ruterima sam i ja imo .... rjesenje je bilo reinstal drajvera bez restarta (zvuci glupo totalno ali sljaka traje ~minutu) i sve se spaja a zasto neradi nisam istrazivo... pod linuxom nema problema doduse i signal je 2x jaci O_o |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|