Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.06.2008., 14:52   #1
gaudeamus
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Kombinacije PCI CANYON WLAN adapter i Zyxela = UŽAS

Evo kupio sam tu bežičnu karticu. Pošto imam 60 cm armiranog betona zida strahovao sam da će bit problema sa jačinom signala.
http://www.adm.hr/images/canyon/cn_wf511_web.jpg

Ovo je jeftina krtica od 100 kn iz ADM i neloša hvata zyxelov signal od 25 do 50% šta je i više nego dovoljno za dostići T-com-ovih 2Mbps.

Međutim, imam velikih problema sa stabilnošću. Čas odlično radi a čas ili totalno nemam vezu sa routerom ili imam vezu sa routerom ali nemam internet.
Pokušavao sam postavljat različite standarde i na routeru i kartici od 802.11b pa na 802.11g (na koji po riječima forumaša stvarno zyxelu ojača signal skoro na duplo, ali brate i udupla se prekidanje veze koje ni sam neznam kako sređujem;restartiram komp, palim gasim u LAN disable/enable...pa ako uspije) . Mijenjam neke frankvencije , šta ja znam ali jednostavno ne smijem do zahoda a da se ne prekine veza ili samo sa internetom ili sa routerom i internetom. Imam od d-linka usb adapter i dok ja sa CANYIOM nemam signal od routera ili imam router ali bez interneta, d-link sve uredno hvata na drugom komp. Sada sam na 802.11b standardu router izdržavam po 15-aqk minuta bez prekida.
Ima li tko šta za preporučit da ne moram kupovat novu.

Hvala lijepa.
gaudeamus je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2008., 06:20   #2
deadwing
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Sa tom istom karticom iste probleme samo sa razlicitm ruterima sam i ja imo .... rjesenje je bilo reinstal drajvera bez restarta (zvuci glupo totalno ali sljaka traje ~minutu) i sve se spaja
a zasto neradi nisam istrazivo... pod linuxom nema problema doduse i signal je 2x jaci O_o
deadwing je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno