|
![]() |
#1 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Fortron Blue storm II
Pozdrav.Imam cudan problem s navedenim napajanjem.Danas sam malo isao cistiti kuciste, i kad sam isao upalit komp on zavrti sve ventilatore i stoji tako.Prvo sam pomislio da je nesto crklo, medutim nakon sto sam malo pomakao onaj splet kablova koji izlazi iz napajanja komp je proradio.I sad sam primjetio da kad kompjuter radi ,a ja idem malo pomicati te kablove tocno kod izlaska iz napajanja on se restarta.Napominjem da su svi naponi u redu i da sam zadovoljan napajanjem.Vjerovatno to i nebi primjetio da nisam dirao te kablove.Da nije mozda kontakt kakav u pitanju?Molim pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Po ovom sta si reko problem je sigurno u kontaktu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
jedan kontakt te definitivno yebe ![]() uzmi tanke kombinirke i lagano svakog priblizi, pa onda probaj ![]() ako ne pali to, onda ti se jedna zica odspojila ako si jako za zice povlacil ako su se odspojile, nemoj koristiti sekundno ljepilo ![]() ![]() ![]() vi koji znate zasto, samo sutite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Poboljsana verzija
|
Posto nisam elektronicar molio bi malo detaljnije objasnjenje sto trebam raditi.Da li trebam otvoriti napajanje i pogledati da li se slucajno koja zica ne dira ili ako je olabavljena zalemiti je??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koliko sam shvatio, do gubitka kontakta dolazi negdje u samom napajanju...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
prvo izvuci kabel od napajanja van, pa izvuci napajanje iz kućišta i otvori ga, ali nemoj šarafcigerom ići po komponentama napajanja, zadnji put kad sam to napravio iskre su frcale oko šarafcigera i usro se od straha ![]() ![]() btw. netrebaš bit elektroničar da bi ovo popravio, samo električar ![]() e, i otvaranjem napajanja gubiš garanciju.ako ju imaš |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Poboljsana verzija
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Poboljsana verzija
|
Evo sad pisem s bratovog racunala.Rastavio sam napajanje i prostim okom ne vidim da se nista odvojilo.Sad sam tek zbunjen ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
pogledaj sa druge strane štampane pločice jel se kaj odlemilo, ako ni tamo nema ništa onda stvarno neznam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pogledaj dobro ono mjesto gdje su zalemljene sve žice koje idu van. Ako treba, odvoji cijeli PCB pa pogledaj i s druge strane, možda se radi o hladnom lemu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Poboljsana verzija
|
Evo uspio sam PCB odvojit i sa donje strane vidim lemove od pola kile i tu se stvarno nista ne moze uociti.Znali li mozda nekog servisera za ovo jer garancija mu je istekla.Sve mi se cini da cu morati uzeti novo napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na ATX konektoru spoji komadićem žice zelenu i bilo koju crnu žicu. Na taj način će ti napajanje raditi bez da je spojeno na komp. Nakon toga lagano vuci žicu po žicu da ustanoviš koja je u banani tj. koja gubi kontakt. Pitanje je da li je problem u samom vodiču ili njegovom spoju negdje u napajanju. Ako nisi siguran što raditi, daj nekome električaru/elektroničaru koji će ti moći uz pomoć multimetra naći kvar i sanirati ga.
![]() |
#15 |
Poboljsana verzija
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
![]() |
#18 |
Poboljsana verzija
|
Zanima me kad bih isao uzimati novo napajanje koje bi mi preporucili.Uocio sam CORSAIR 620W, HX Series CMPSU-620HXEU kojeg vidim svi hvale.Znam da je to i duplo jace sto mi treba za ovu konfu ,ali zelim biti miran par godina radi buducih nadogradnji i cinjenice da ima 5 godina jamstva.Zanima me da li netko jos osim Corsaira daje 5 godina garancije i da li je ovo napajanje stvarno dobro kao sto se prica.Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Kao što se već par puta spominjalo trend je da se štedi struja pa novije komponente troše isto ili manje od starih dakle sve kaj ti jee dosta za današnji komp će ti i za tih par godina vrlo vjerojatno biti dosta, dakle ako ti je do modularnosti 520HX a ako ti je nebitno onda VX 450 ili 550 i to je to...
![]() |
#20 |
Poboljsana verzija
|
Evo sad sam vidio da ovo snaznije napajanje ima 8 serial ATA naponskih konektora ,a slabije 4, mislim da cu uzeti 620HX.Imam 4 sata diska,2 sata przilice i serial ata ladicu za disk po mi je potrebnije da ima vise serial ata prikljucaka.Trenutno imam te novce za to napajanje i mislim da cu 5 godina biti miran s njim.Blue storm cu popraviti i staviti u prodaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
A nije li jeftinije kupiti slabije, ali tebi dovoljno, napajanje i nekoliko molex-SATA adaptera (cca. 10kn komad)? btw, i VX450 i VX550 imaju 6 SATA priključaka.
![]() |
#22 | |
Poboljsana verzija
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |