|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Zalman Fanmate 2 problem
spojio fanmate 2 na vent na sonic toweru i ništa se ne dešava...vrtim lijevo, desno, vent radi punom parom. u čemu je problem? idu kakve baterije u fanmate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Odi u BIOS matične ploče,i potraži opciju ''fan control method'' ili tako ti nešto mora pisat.Npr. meni piše ''Smart FAN conrol method'' i stavi to na DISABLE.Save-aj to,i pogledaj oće li radit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
disableao...i dalje ne radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
e hebiga...sad provjerih na netu...navodno fanmate 2 ne radi na ventilatorima koji imaju startnu voltažu višu od 5V...a moj ima 6V. sranje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
krivo spojiti ne mozes,a da se vent vrti,znaci da je spojen kak treba.ocito je fan mate u banani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
...ništa...bit će da je ipak stvar volataže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
To nema veze sa tim. @wrath: ako je start @6V zakurblaj vent ti sam, ako se ne zavrti fanmate ne radi.
![]() |
![]() |
#9 | |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Ventovi su se vrtili al nisam ih mogao regulirat. Otvorio ga i vidio da taj blokic ne sjedi kak treba. Ispravio i zatvorio i radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
koji je vent u pitanju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Avocado
|
Citiraj:
al oke. radi ti ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1030026 kako da sam zakurblam vent bokte? i kako misliš ako se ne zavrti fanmate ne radi? pa naravno da će se zavrtit ako ga ja zavrtim...a i isto tako će se prestat vrtit jer nema napajanje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Avocado
|
pa ak se nastavi vrtit nakon sto ga pokrenes (e.g. zakurblati nesto=pokrenuti nesto) onda je oke. ak ne probaj od nekog posudit FM2 koji radi pa probaj. E sad ne znam koliko moze FM2 dat struje, mozda ovaj vent previse popije?
![]() |
#14 |
Registered User
|
pa zašto se ne bi vrtio ako ga uštekam u napajanje? i kakve to veze ima sa fan mate-om? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koliko vidim, tebi vent kad ga spojiš na FM2 radi na 12 V, je li tako? Vrtiš potenciometar lijevo/desno i brzina se ne smanjuje? Ako je tako, riknuo ti je potenciometar/trimmer.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Ne. Ako potenciometar okreneš na najveću vrijednost (nekih 11.5 V), i najsporiji vent se mora pokrenuti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Citiraj:
a pročitao sam da je moguće da fm2 ne radi na nekim ventovima koji imaju početnu voltažu 6v. uzet ću glacialtech silent blade, koji ima puno manji broj okretaja od thunderbladea, pa vjerovatno i manju početnu voltažu, pa probat njega regulirat fanmate-om...ako ne uspije znači da su mi u linksu uvalili pokvaren uređaj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
|
GlacialTech ima veću početnu voltažu jer se sporije vrti. Bez 7 V se neće pokrenuti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
[dramen'beis]
Datum registracije: Dec 2007
|
potenciometar je potenciometar...ako je na full otklonu onda nema otpora propousta napon kako je... ako je full zatvoren onda propusta neku manju voltazu...da ta manja voltaza nije dovoljna nebi se fan ni zavrtio.. tako da i meni mirisi na trimmer koji ne obavljaju svoju duznost kako bi trebao OSIM ako taj tvoj fan ne povuce previse struje pa ga je on spalio...na stranicama pise da je MAX 6W, pa pogledja koliko ti vent vuce |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
@De5tr0yer, na kucistu imam jos jedan vent koji ima svoj, ugrađeni regulator. ne mogu na taj vent spojit fanmate niti na taj regulator spojit drugi vent. @domy_os, ako je to istina što kažu za fm2, onda on nema funkcije kod velikog broja ventova. ne vjerujem da je to tako... @sLi, što je trimmer i gdje se nalazi? kako da pogledam koliko struje vuče? fan svijetli, pa pretpostavljam da vuče više struje od klasičnog. jel postoje gdje kod nas za kupit neki drugi, kvalitetniji regulatori? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
neki elektromotori se nemogu regulirat naponom. ovisno o tome dali je sinkroni ili asinkroni motor. treba ti pisat nesto poput operating voltage, ako je od 5v-12v onda nevalja fanmate, ako je recimo kao kod ovog mog venta od 140mm od 10.2v-13.8v onda ce se uvijek vrtit na isom broju okretaja ili se nece vrtit uopce. meni je taj vent spojen na zalmana zm-mfc1 koji je u biti sastavljen od 4 fanmatea i dva switcha, i nemogu ga kontrolirat pa ga drzim na 12v na switchu. ( sto mi ne smeta jer je 19db...)startna voltaza nema veze s tim. da je startna voltaza veca dovoljno bi bilo okrenut potenciometar malo iznad toga da krene i dalje bi mogao regulirat... Zadnje izmijenjeno od: rodney. 20.06.2008. u 15:43. Razlog: tipfeleri |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Taj vent se nemoze regulirat |
![]() |
![]() |
|
|