|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
USB me maltretira (TV tuner)
tv tuner sigurno radi, isprobano na 2 kompa, na svom kompu instaliram drivere i u device menageru sve je u redu i prepoznaje tv tuner. kada instaliram bilo koji program za gledanje tv, softver mi govori da ne postoji hardware device. u koji god usb utor da upiknem ista je stvar, tv tuner je gigabyte u7000, ali komp mi je radio istu stvar i s drugim tunerom, oba rade na drugom kompu, a na ovom me zeza, win xp sp2 je gore i inace nemam problema s usb-om jer prepoznaje i uredno rade hrpa drugih uredjaja. gigabyte p965pds3 je maticna, sve zadnji driveri |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ne radi ni plejer dobiven sa tunerom? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Meni moj tuner radi isključivo na usb na kojemu je instaliran prvi put, i također samo sa programom koji je došao sa njim. Manje poznati tuner pogotovo usb slabo su kompatibilni sa medi centrima različitim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Takodjer moj u8000 samo sa powercinemom koja se dobije s njim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
ne radi ni s power cinema koji je dosao s tunerom, na drugom kompu radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ah, usb šroteks standard. Može biti više "stvari": - priključi "zada" na usb portove koji su direkt na mobo (izbjegneš mogući blem sa prednjim priključcima) - probaj ovaj niz koraka: a) probaj (sa uštekanim tjunerom) deinstalirat sve što je vezano za njega (drajveri i softver) i sad ištekaj tjuner b) Dl USBDeview i sa njim do kraja deinstaliraj šta je vezano za tjuner (pazi samo od njega) c) Restart i ponovni install & try - Ako ovo poviše ne pomogne znaš šta te čeka (čisti install) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|