|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Ne prepoznaje IDE Drives
Prijatelj mi ima Asrock-ovu ALiveNF4G-DVI matičnu koja mu ne želi detektirati ni jedan IDE DVD Drive ili IDE Disk probali samo ih 6. Ali prije toga mu je komp počeo blokirati tijekom POST-A, tijekom zamrzavanja u donjem desnom kutu bi pisao jedan od ova dva koda 0075 ili 0078 ovo sam riješio tako što sam napravio clear CMOS ali poslije toga sam dobio ovaj gore problem tj. matična mi ne želi prepoznati ni jedan IDE drive. Dok SATA disk prepoznaje. Također sam napravio i update BIOSA sa v1.0 na zadnju v1.4 ali problem ostaje isti. Sad iako ne blokaje na POSTu treba mu neko vrijeme (duže neg normalno) da prođe code 0075. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa jel enable-an IDE kontroler u BIOS-u
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
naravno da jest probo sam both, primary, secondary čak i disable ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
jesam 3-4 od 40 i 3-4 od 80 reklamacija više nije moguča jer, pa kupio ju je prije nekog vremena i istekla je pa bi željeli probat sve moguče prije nego ode kupit drugu. Skinut ču PC-E grafičku samo je još ona spojena na MBO pa ču onda pokušat sa onboard iako nebi smjela grafička utjecat na IDE kanale ali tjekon godina sam naletio na neke bizarne situacije, tako da nikad neznaš. NO JOY ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: mrVivi. 14.06.2008. u 16:14. Razlog: Dodatak: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
reko sam da je v1.4 zadnja i da sam je stavio. i sjetio sam se jedne stvari mislim da mi je jednom ili dvaput u liniji, za vrijeme POSTAa, gdje treba prikazati koji IDE uređaj imam je pisalo. Device is not ASPI ili ACPI compatible neznam je li ovo točno pisalo jer jednostavno je prebrzo preletjelo oba dva puta tako da nisam siguran da je ovo točan prepis greške. P.S. zna li tko šta POST code 0075 i 0078 znače na ovoj ploči ja nigdje ne mogu nači, ploča koristi AMIBIOS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Aha ok nisam vidio da si rekao... Inače evo pa se probaj snać... http://www.bioscentral.com/postcodes/acerbios.htm
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kako je doslo do problema jeste nesto mjenjali/dodavali, 0075 i 0078 prijavljuju greske na IDE mozda je greska u jumperima ja bi to provjerio |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Pa mogli bi biti jumperi ali nevjerujem. Izgleda da je matična otišla... tj. Ide konektori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ništa mjenjali nismo koliko sam ja shvatio on je računalo isključio iz struje i telefona zato što je zagrmilo kad ga je opet pokušao uključiti slijedeči dan nije htio boot-at kad sam ja došao napravio sam cleare CMOS nakon čega je ploča (komp) bootala ali nije željela prepoznati ni jedan IDE Drive nakon što niš nisam mogo postiči igrajuči se po postavkama odlučio sam napraviti update BIOSA što je prošlo bez problema ali problem je ostao isti. Na ploči imaju samo dva jumpera za clear CMOS i PS2 USB PW1 i oni su u ispravnom položaju. Zadnje izmijenjeno od: mrVivi. 17.06.2008. u 18:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Slazem se. Trebali ste malo brzi biti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|