|
![]() |
#271 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
da , od prvog dana , i na sva tri koja sam imao , ovaj sam ostavio jer je najbolji kloker ... naprijed ima 12cm vent koji bi trebao raditi propuh , ali ocito da radi propuh jedva do pola kucista , morati cu se ovih dana pozabaviti sa time , izgleda da 12 + 8 ventovi i box cooler nisu bas bajni kao sto sam mislio , doduse ne pregrijava nista ali ipak bi htio malo da su nize ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
E hvala na pomoci, al...nemam voltage control na ovom ati toolu, a imam istu verziju kao ti na SS-u??...i nije vrag da je tebi tako mala temperatura?Na KOliko ti je fan speed??
![]() |
#273 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() ako ne bude kakvih komplikacija, prijatelj mi iz zg donosi Red Scorpion Xigmatec, pa cemo malo temp smanjiti! ne mogu nac nikog ovdje na forumu da ima tu škorpiju da mi kaze kako radi
![]() |
![]() |
#274 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ja sam se sa hlađenjem na kompu osigurao, možda još da zamijenim Antecove ventove za Scythe SlipStream 1200rpm i dodam Scythe potenciometar. Jedino je temp Maxtora malo viša nego inaće, 38C, prije je bila 34C. Klima radi 24/7, dobra je izolacija tu na katu, al baš ne pušta vrućinu kad uđe u kuću. Isto vrijedi ako je hladno u kući... Ako dobro ohladim cijeli kat, mogu čak i gasit klimu da ostane hladno satima, al radi sad skroz na low i fino tiho praši 23C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#276 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
A sto se temp tice, to je idle temp, a na grafi je privremeno Thermalright HR03-R600 cooler sa 12-icom Scythe Slip Stream SH@1900rpm (<40dBA), koju uglavnom drzim prek Zalmanovog MFC1 na 600-700rpm-a(18dBA). Prema testovima vent daje negdje oko 90-ak cfm na 1900rpm (toliko je bilo na onim temp), premda on i nije bash namijenjen za hladit heatsink (nego vise kao vent za kuciste, zbog statickog tlaka). Ugl. imam jedino manjih poteskoca sa volt. regulator temp (trebala bi bit bliza core temp), al to cu vjerojatno rjesavat nekakvim homemade heatsinkom i/ili ventom ![]() P.S. VIDI kako se ponasa i na vecim frekvama
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 12.06.2008. u 13:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
muimerP
|
Citiraj:
![]() Nesto kasnije... Eo, smanjio sam voltažu na .0875, i klokove na 250/350..i temperatura je oko 45 u idleu, znaci oko 20 manje negoli defoltne postavke. SAd me zanima dali undervoltanje vuče sa sobom kakve loše mane, ili utjecaje na grafu??
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 12.06.2008. u 21:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
mene isto zanima jel ce mi utjecat na grafu puno ako smanjim napon? a i neznam kak u biosu to smanjit...meni samo ima za proc i ram,nema za grafu ![]() al sretan sam sto sam uspio smanjit temp grafe sa 99 stupnjeva na 82 u igrama,ovako mi je 54 stupnja...i proc sam malo smanjio taktove sa 3.6 na 3.25ghz jer mi nest zeza zvucna dok ga clockam iznad toga(nece mi ju uopce ucitat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
@kkljajic - kartica ti radi na 250/350?? Daj čovječe kupi si polovnog VF700 za 70kn, nakelji na njega neku 12-icu...mir, tišina i hladovina... Inače, od tolikog spuštanja memorije nema svrhe...od jezgre još nekako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Torrent freek
|
Pa nije toliko vruće da morate smanjivat napon kartice ![]() Evo samo za vas (i ne, nije fake ![]() ![]()
![]() |
#284 |
Torrent freek
|
![]() |
#285 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
kakav je cooler gore? nemoj reci da ju vozis na pasivi?! ![]() jer ako nije pasivan nego neka zujalica onda ipak nebi smjela biti tako visoka temperatura, u tom slucaju ti nesto ne stima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() Ma ovih 99 joj priuštim možda pola sata dnevno, ako i tolko ![]()
![]() |
![]() |
#287 | |
muimerP
|
Citiraj:
A cuj, neznam al uspio sam sa defoltnih 67-8 na 47-8 spustit sa undervoltanjem na 0.900, i sa spustenim klokovima...pa zasto nebi radila sa tim klokovima?? I da, to sa zalmanom, imam ga al?Di da ga stavim?nekuzim...piva prije i poslje tekme pa... ![]()
![]() |
![]() |
#289 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Jesi uopće skidao stock i mijenjao pastu? Jesi probao uopće stavljati Zalmana...kako rekoh, treba bi ići, možda se na prvi pogled tako ne cini. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
muimerP
|
Citiraj:
![]() Uf, pa nisam stavljao zalmana, na stocku mi je ok...to kaj se cuje nije mi bed, dapače ![]() To cu se zezat cim maturiram, prije prijamnih cu si malo sredit to sve..jel, fakat mi je prevruce pokraj kompa ![]()
![]() |
![]() |
#291 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
@kkljajic: Ma nema nikakvih posljedica kod undervolta... jedino u slucaju nestabilnosti (a to odmah primjetis ![]() Ovu foru za kartice koristi i sam proizvodjac po defaultu - tvornicki undervolt unutar 2D aplikacija (1.15->1.0V), tak da nemas brige. Kod mene recimo grafa disipira 150-200W (kao dvije 3870), ovisno o clocku, pa je dovoljno dobar razlog za spustanje svega (u 2D-u), pogotovo sad kad krenu >30°C temperature. Idle temp regulatora su preko 60°C (12cm~6V@TR HR03-R600), a undervoltom skinem oko 6-7°C (~500/500MHz). O temp na recimo visim (700/800) taktovima bolje da ne govorimo (penje se preko 80-ak°C, što nikako ne moze biti normalno). Za surfanje, gledanje filmova, slusanje muzike, i sl. fakat ne treba imat neke visoke taktove/napone... jednostavno se ne primjecuje razlika... A opet sami undervolt na 2900, omogucava koristenje tisih coolera (kao i kod proceva), te smanjivanje brzine sistemskih ventova (koji su kljucni za hladjenje ovakvih kartica na coolerima tipa VF700)... naime, non-stock cooleri uglavnom ne izbacuju topli zrak poput stock coolera, pa dolazi do pojacanog zagrijavanja svih komponenti unutar case-a, a posto se ipak radi o toliko wata ovo i nije bas zanemarivo...
![]() |
#292 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() a ne kužim kak vi svi imate tak malene temperature na procesorima sa stock coolerom...meni nece dolje sta god da radim,čistim ga pol sata,polirao sam ga,stavio arctic silver 5 na njega i sve ko novo i opet mi dode 60 stupnjeva ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
temp nisam gledao, ali sam clock morao smanjit za kojih 150MHz jer mi se rusilo u Mass Effectu
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
muimerP
|
MA e, kolko puta mi je doslo da sve bacim u obližnji potok, bemti sve... ![]() Gledam sad, i proc sa stockom, klokan na 2.7ghz ima temp. 40 stupnjeva, recimo da je idle iako nije baš...to mi se cini dost solidno
![]() |
#296 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Slatko sam se nasmijo ![]() ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |