|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Usb port na routeru ne radi
Dvije godine je stvar funkcionirala al sad je valjda crko...neznam...Imam Zyxel-ov P660RU router (dobio od t-com-a) koji ima jedan lan port i jedan usb za spajanje na komp. Bio je spojen preko usb-a na komp pošto komp ima samo jedan lan port, a on je korišten za spajanje na drugo računalo... Nisam bio doma ovih dana i kad sam se vratio vidim nemogu na net, usb lampica na routeru ne šljaka. Obično se to znalo događat pa ga samo upalim, ugasim i sve ok ali sad opet ništa. Probam spojit na drugi komp prek usb-a opet ništa. Lampica radi neko vrijeme, a zatim utihne. Lan port na routeru radi. Probao sam ga resetirat i vrati na tvorničke postavke al nema efekta. Primjetio sam da je router prilično "topliji" nego inače. Dali je moguće da je samo usb port otišao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Moguće da je otišao usb iako mi to baš i nije logično. Pokušaj sa stavljenjem novog firmwarea na router. U krajnjem slučaju, potpiši novi ugovor s ISP-om i dobit ćeš novoga koji ima više lan portova tako da ćeš moći oba kompa istovremeno spojiti na net.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Također isprobaj USB port na kompu (probaj neki stick) da znaš da radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ma možda nisam naveo u prvom postu al probao sam sve...znači : isprobao sve usb portove na kompu ( njih 10-tak) , promijeno 3 kabla i sve to ponovio na drugom ...(drajvere reinstalirao N puta - iako to nema veze s njima) Kad je komp ugašen npr. ( znači napajnje matične radi al nije "upaljen" OS ne radi ) njemu je usb lampica svijetlila bez obzira ušao on u windowse/linux no sada kad ga( router) resetiram on zablinka par puta ( valjda traži usb konekciju ) i dalje ništa... Nisam još upgrejdao firmware jerbo me trta pošto mi internet život znači , a ak nekaj zajebem ode faks u pi.... ![]() ![]() Ma okej je sad dok još radi preko lan porta ... Brijem da mi je jeftinije nabavit još jednu lan karticu za 30-ak kunića pa onda sve to skopčat zajedno nego nabavit novi router... Ajd nek se netko javi tko je imao sličan problem i dal je to moguće da kihne usb port, a ovo drugo šljaka ( po ovome je! ![]() E da još jednom ...FAKAT se opasno grije ...nekih 60° ...znam da to bi on trebao izdržat al dosad se nije tak grijao... Da ga otvorim pa malo pročačkam po njemu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Lako je moguće da je samo usb port (njegov kontrolac) zdimio a ostalo da je preživilo. Nije za ništa T-Scum promjenio pozdravnu poruku na onom support tel. jer je izgleda dosta toga pocrkavalo u nevremenima zadnjih dana. Dok ne nabaviš drugi uređaj možda stvarno nebi bilo ludo da ga otvoriš i smisliš neko dodatno prisilno hlađenje (naravno ako znaš šta radiš). Nezaboravi vratit u prvobitno stanje prije nego dođe čiko iz T-Scuma. Ako si još u ugovornoj obavezi prijavi kvar i dobit ćeš novi uređaj, ako nisi onda moraš naći drugo rješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Teško da ima garanciju ako mu je radio 2g. bez problema jer su ugovori za žične modele bili na 1g. Dakle, ili nabavi ili potpiši novi ugovor s nekim ISP-om pa ćeš dobiti novi uređaj.
![]() |
#8 |
Registered User
|
ma tnx na savjetu, nije to toliki bed koliko me zanima dal se nekome to dogodilo ...sigurno da će se kupit neki đabaleska router, switch il nekaj trećeg.... ![]() Tražio sam na drugim forumima ![]() ![]() Svaka pomoć dobrodošla ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|