Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.06.2008., 08:54   #1
Darkec
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Usb port na routeru ne radi

Dvije godine je stvar funkcionirala al sad je valjda crko...neznam...Imam Zyxel-ov P660RU router (dobio od t-com-a) koji ima jedan lan port i jedan usb za spajanje na komp. Bio je spojen preko usb-a na komp pošto komp ima samo jedan lan port, a on je korišten za spajanje na drugo računalo...
Nisam bio doma ovih dana i kad sam se vratio vidim nemogu na net, usb lampica na routeru ne šljaka. Obično se to znalo događat pa ga samo upalim, ugasim i sve ok ali sad opet ništa. Probam spojit na drugi komp prek usb-a opet ništa. Lampica radi neko vrijeme, a zatim utihne. Lan port na routeru radi. Probao sam ga resetirat i vrati na tvorničke postavke al nema efekta. Primjetio sam da je router prilično "topliji" nego inače. Dali je moguće da je samo usb port otišao?
Darkec je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 09:13   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Moguće da je otišao usb iako mi to baš i nije logično. Pokušaj sa stavljenjem novog firmwarea na router. U krajnjem slučaju, potpiši novi ugovor s ISP-om i dobit ćeš novoga koji ima više lan portova tako da ćeš moći oba kompa istovremeno spojiti na net.
Oglas

Oglas
Staro 05.06.2008., 12:50   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Također isprobaj USB port na kompu (probaj neki stick) da znaš da radi
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 13:30   #4
Darkec
Registered User
Moj komp

Ma možda nisam naveo u prvom postu al probao sam sve...znači : isprobao sve usb portove na kompu ( njih 10-tak) , promijeno 3 kabla i sve to ponovio na drugom ...(drajvere reinstalirao N puta - iako to nema veze s njima)
Kad je komp ugašen npr. ( znači napajnje matične radi al nije "upaljen" OS ne radi ) njemu je usb lampica svijetlila bez obzira ušao on u windowse/linux
no sada kad ga( router) resetiram on zablinka par puta ( valjda traži usb konekciju ) i dalje ništa...
Nisam još upgrejdao firmware jerbo me trta pošto mi internet život znači , a ak nekaj zajebem ode faks u pi.... ( ispiti su blizu)
Ma okej je sad dok još radi preko lan porta ...
Brijem da mi je jeftinije nabavit još jednu lan karticu za 30-ak kunića pa onda sve to skopčat zajedno nego nabavit novi router...
Ajd nek se netko javi tko je imao sličan problem i dal je to moguće da kihne usb port, a ovo drugo šljaka ( po ovome je! ).
E da još jednom ...FAKAT se opasno grije ...nekih 60° ...znam da to bi on trebao izdržat al dosad se nije tak grijao...
Da ga otvorim pa malo pročačkam po njemu?
Staro 05.06.2008., 14:36   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Lako je moguće da je samo usb port (njegov kontrolac) zdimio a ostalo da je preživilo.
Nije za ništa T-Scum promjenio pozdravnu poruku na onom support tel. jer je izgleda dosta toga pocrkavalo u nevremenima zadnjih dana. Dok ne nabaviš drugi uređaj možda stvarno nebi bilo ludo da ga otvoriš i smisliš neko dodatno prisilno hlađenje (naravno ako znaš šta radiš). Nezaboravi vratit u prvobitno stanje prije nego dođe čiko iz T-Scuma. Ako si još u ugovornoj obavezi prijavi kvar i dobit ćeš novi uređaj, ako nisi onda moraš naći drugo rješenje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 14:44   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Teško da ima garanciju ako mu je radio 2g. bez problema jer su ugovori za žične modele bili na 1g. Dakle, ili nabavi ili potpiši novi ugovor s nekim ISP-om pa ćeš dobiti novi uređaj.
Staro 05.06.2008., 20:12   #7
domis
Premium
Moj komp

kupi neki switch i postavi modem u router mode i amen
domis je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 22:36   #8
Darkec
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor d'beast Pregled postova
kupi neki switch i postavi modem u router mode i amen
ma tnx na savjetu, nije to toliki bed koliko me zanima dal se nekome to dogodilo ...sigurno da će se kupit neki đabaleska router, switch il nekaj trećeg....
Tražio sam na drugim forumima al nisam našao ništa konkretnog...
Svaka pomoć dobrodošla ( zapravo sam lijen sam istraživat hehe )
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno