|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
(riješeno) Dual channel problem
Evo sjela je nova maticna DFI LAN PARTY DK P35-T2RS. Memorija je Kingmax DDR2 800. Ako stavim memu u dual mod, ekran se ne pali i dobivam kratke i stalne beepove sa maticne. Ako stavim u single mod sve radi ali samo na slot 1 i 2. Ako stavim na 3. i 4. ne radi opet. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Stavi zadnji ( najnoviji ) bios što je izašao za tu matičnu i pomoli se da će radit, ako neradi - mjenjaj memoriju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Evo napravio sam flash biosa, clear cmos...i dalje sto god stavim u dim3 i dim4 ne radi, bipovi jedan za drugim. Sto da radim? Nemam drugu memu da probam. Ali i ova radi na dim1 i 2 normalno,ali u 3 i 4 nece... pomagajte!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako niti sa najnovijim biosom ne radi, isprobaj sa memorijom od frenda te ako niti sa njom ne radi onda je maticna neispravna. Ako opet s druge strane radi s drugom memorijom, onda je nekompatibilnost nove maticne i tvoje memorije.... Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 24.05.2008. u 01:13. Razlog: kasno je, nisam dobro vidio pitanje :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ja kakve sam srece dobio sam neispravnu maticnu. Ide sad van iz kucista i ujutro u hgsrot pa neka je probaju sa drugom memom jer ja nemam drugu. A ako radi onda kupujem memu,ako ne pare nazad ili nek mi daju drugu.. jos cu kojih pola sata cesljat razne forume pa na spavanje. Zna li netko gdje mogu naci neku listu meme koja je ok sa ovom plocom??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ovak, daj probaj jos na stolu isprobati samo maticnu, proc, memoriju, grafu, napajanje i disk. samo osnovno golo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ne mogu naci nikakav compatibility test...trazim ko manijak. Ovo na stolu probavanje ce biti zadnja opcija jer nemam drugu memu da probam a i muka mi je to sve vadit van. Ali ak nema druge onda i tako moram vadit da nosim nazad u trgovinu...hm...koji shit... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Zato ja uvijek imam dobre stare Kingmaxe u ladici, zlu ne trebalo. Bolje nego da te gule za dijagnostiku ako se ispostavi da je nesto drugo posrijedi. Uvijek budi 101% siguran prije nego reklamiras robu. Uvijek. Iako, moje skromno misljenje je da ti je maticna na putu za Valhallu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Eh ali kako da budem siguran kad imam samo dva keksa KINGMAX. Ne mogu nikako provjeriti. Ali danas sam je kupio, sutra im donesem ima da je probavaju sve u 16. Pa nije da sam je imao mjesec dana i kurio sa nekim ludim FSB-om i sl. Pa jel nije tak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo link s popisom rama za nju. Ove ce ti sigurno radit: http://us.dfi.com.tw/Product/xx_prod...RODUCT_ID=5718 Edit: Izgleda da je krepala stranica od DFI-a.. ma lol!!
I will use Google before asking dumb questions Zadnje izmijenjeno od: mOrgoth. 24.05.2008. u 09:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
mOrgoth, ne radi ti link. @bezicni_os; nije bitno to, nego je bitno da ces biti bez maticne tko zna koliko dugo jer je HG Spot poznat po otezanju do iznemoglosti. Pogotovo jer to i nije HG Spot, vec Apply sa HG Spot fransizom...posudi od nekog ram i probaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Evo izvadio sam sve komponente van, slozio na stolu sve bez kucista i radi sve 5. E sad... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Eto nakon toliko sastavljanja racunala u zivotu uvijek je moguce da ti se potkrade neki feler. Ostao mi jedan zeljezni nosac za maticnu na kucistu na krivome mjestu, taman oko mem utora negdje. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Srećom pa nije riknula matična.
|
|
Oglas
|