|
![]() |
#1 |
Zlotvor
Datum registracije: May 2008
|
Kupnja uz sve ove padove cijena i nove modele
Znaci dilema je izmedu q6700 i q9450. Posto q9450 trenutno nije dostupan u ducanima tj. rasprodan i kasni isporuka zanima me isplati li se cekati kojih 2 tjedna na njega ili uzeti q6700. Vrijeme nije problem ali q6700 je nekih 300 kn skuplji. Ima li mozda neka druga preporuka u tom rangu? Do nekakvih 2300 kn za procesor. I da, da ne otvaram novu temu, koja ploca do nekih 1400 kn bi uz to lijepo isla?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
imash takvih tema po forumu kao blata. ako cesh clockat kupi Q6600 i Abit IX38 QuadGT(1300 kn HG Spot). Proci cesh puno jeftinije, a dobiti cesh odlicnu kombinaciju. procitaj Razerov review. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
hmmm.. q6700 je nekih 700kn jeftinij ako je tocno sto pise na vemilom cjeniku http://www.vemil.hr/Cjenik.aspx#Grp2...esori&c=C20107 ja bi isao na q6700 bas zbog tih 700kn, imas i veci mnozitelj prednosti q9450 su 45nm, manje zagrijavanje i cache, veći fsb za ploču bi odabrao bilo koju x38 abit, asus, dfi, nesto sto ti pase cijenom i opremom |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zlotvor
|
Citiraj:
Hm... ja sam gledao gigabyte ex38 ds5 Treba mi tih 6 sata portova, hladenje je ok rjeseno i do sada sam imao dobra iskustva s njihovim plocama. Sad ako ima koja bolja varijanta nije da se bunim.
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
imho abitica bolja, ima isto 6sata i 2 esata, jos razmisli o ovome, sve imaju 6 ili vise sata portova http://www.asus.com/products.aspx?l1...73&modelmenu=1 http://us.dfi.com.tw/Product/xx_prod...P%20LT&SITE=US |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zlotvor
|
Citiraj:
Ne planiram ga po dolasku iz ducana stavljat na vise taktove. Nego gledam dugorocno. A poslije tko zna. Mozda se i u neko doba overclocka. No sve u svoje vrijeme. Kao sto sam napisao granica za procesor je do nekih 2400 kn a za maticnu 1400.
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ne kuzim te. pa q6600 je najjeftiniji Intelov Quad core procesor. Q6600 1335 KN ADM Abit IX38 Quad GT 1399 KN HG Spot --------------------------------------- UKUPNO 2734 KN |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Zlotvor
|
Da, opet nikakav konkretan savjet nego opet preporuke q6600. Iako kao sto je gore navedeno preporuka dolazi od covjeka koji ima e6850. ![]() Zanimaju me navedena dva procesora. Zasto? Moji razlozi. Mislim da se par stotina kuna vise isplati dat kad se kupuje procesor a ne gledati best buy koji treba sto prije clocknuti i izvuci max. Razumijem da je q6600 trenutno best buy, toga sam poprilicno svijestan. Samo moje pitanje nije usmjereno na taj procesor. Jedino ako nema tolike razlike izmedu q6600 i q6700 ili q9450 a sumnjam da je tako. Razuvjerite me ili preporucite nesto pametno.
![]() |
#13 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() Flagship modeli se ne pojavljuju svaki dan, ali nalete i bitno je uletjeti u pravi cas i biti brz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zlotvor
|
Citiraj:
Najlakse je preporucit nesto za sto nije ni trazen savjet. Nije se tebe ticala ta napomena.
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
kada on postane prespor i q6700 ce biti isti vrag, a ako i budes OCao, neces dobit razliku u tih 10% u krajnjem taktu nego eventualno 100-200mhz sto je nebi covjek vjerovato 2.5% kod 4ghz ilitiga ne bas nesto sto vrijedi 600kn da q9450 je nesto bolji po tom pitanju, al opet, za razliku u cijeni ces za godinu dana dobiti puno jaci procesor, da ne govorimo za 2 nadam se da je dobvoljno jasno nacrtano ![]() p.s. u krajnjoj liniji tvoji novci i ako ih bas zelis bacati u vjetar to je tvoja stvar i tko smo mi tu da te odgovaramo, samo onda se postavlja pitanje, zasto uopce trazis ikakav savjet?!
![]() |
![]() |
#17 | |
Zlotvor
|
Citiraj:
Posto se nece dizati gore u nebesa, ne isplati se. ![]() Ma.... na kraju se kao jedan i jedini izbor namece q6600. ![]() Koliko god sam se trudio izbjeci taj procesor.... Znam, imate vi pravo svi... Ne treba pretjerivat s novcem... al sto cu... bolestan sam, priznajem ![]() Sad sam jos samo gledao temperature q6600 ako se nagazi na 3.0 za 24/7. To ne bi trebao biti neki problem ili? Molim savjet onih koji su ga dizali na tu frekvenciju za par informacija. Temp? Stabilnost? Jer vidio sam da dosta ljudi dize i vise ali uz velike temperature. To me ne zanima uopce iskreno ali i vidao sam temp od 42 na vise na pokretanju racunala i tog proca na defaultnoj frekvenciji, naravno sa stock hladenjem. Jer sam malo gledao, za tu razliku izmedu q6600 i q6700 u novcu se ubode thermalright ultra extreme i jos ostane dosta lufta za jako dobar vent. A posto sam ga svejedno mislio kupovat, ispada me konacna racunica poprilicno manje. ![]() Jedino sto me muci sada je ploca. Isao bi u adm po to a oni nemaju onu abiticu koju svi preporucaju. Za chipset sam se nekako za x38 odlucio... I to je dio bolesti naravno... joj.... dileme, dileme
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
3.14zda ®
|
Code:
MBO ABIT, s. 775, IX38 Quad GT, iX38, BUS 1600 MHz, eSATA, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 1Gbps, Fire Wire, DDR 2, ATX 2 1.399,00 Intel® Core(TM) 2 Quad Q6600 2.4GHz, 1066MHz, 8MB LGA775 (QUAD CORE), BOX 1.499,00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#21 | |
Zlotvor
|
Citiraj:
Tak da...
![]() |
![]() |
#23 |
Zlotvor
|
Hm... nisam dobio dojam da ih imaju igdje vise na lageru. Jer je lik rekao da ne zna kad ce opet dolazit a ja sam ga pitao kako bi se najlakse moglo doc do te ploce a on rekao da nazovem za koji tjedan pa pitam. Tako da si sve mislim da nece ta ploca do mene doci.
![]() |
#24 |
Premium
|
abit je odlican izbor ali imas alternativa u obliku dfi-jevih i asusovih ploča koliko hoćeš, nađeš koje ti odgovaraju cijenom i mogućnostima i to je to |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|