|
![]() |
#31 | ||
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Hvala. Inače, pošto sad imam šablonu po kojoj ću pisati, a vidim da ljudima ista odgovara, sljedeći će mi review biti lakši za napisati. Sad, jel ću pisati o DFI-jki, budem još razmislio, s obzirom da su o njoj pisali već Ice Demon i Quake. Citiraj:
![]() ![]() ![]() Hvala ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Svaka cast zbilja iscrpan i detaljan rewiev(valjda ga zato nisam cijelog procito ![]() OT:Zanima me koja je od ovih ploca bolja DFI LanParty UT-P35-T2Rvs.Abit IX38 QuadGT,sto se tice oc mogucnosti 45nm procesora |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
.
|
DFI je ipak bolji, izbor, to je, kako sam i naveo, jedan od razloga zašto sam se odlučio na prodaju ploče. Da sam uzeo od Quakea onog njegovog ''zlatnog'' quada, najvjerojatnije bih ostao na Abitici ![]() Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
@Razer, evo stigla mi ploča baš jučer, ali nisam ima puno vremena da se zezam oko nje. Sad sam ovako na brzinu diga FSB na 400 i voltaže više-manje svega za 0.1-0.15 za svaki slučaj. Reci, što je od voltaža potrebno povisiti za neki "umjereni" OC oko 400-450mhz, da li je uopće potrebno išta dizati osim CPU i vDimm?
![]() |
#37 |
.
|
Ako se dobro sjećam, za nekih 450MHz nisam ništa posebno dizao. Eventualno malo ICHIO i MCH, za jednu vrijednost više, pa možeš ići i više s FSB-om... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ma za E6400 se ne mora nista posebno dirati osim napona procesora i memorije, ako treba. Ja sam E6300 na IX38 digao bez pol frke na 450MHz FSB sa Kingmaxima na 1:1, Kingmax vise nije trpio i to je bio kraj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Suit up!
|
Sad sam se malo zeza i bez dizanja ostalih voltaža ide fino na 400 (3.2ghz), 1.375 CPU i 2.1 ram s tim da radi na 800 i 4-4-4-10. Na 450 neće, čak i uz dizanje raznih voltaža, pretpostavljam da je do procesora? Koliko bi max zdrav napon za cpu bio? Proba sam sa 1.45, ali nije htio dignut windowse. edit: bios je ovaj 10/18/2007.
![]() |
#40 |
.
|
Neće mu smetati ni 1.5v...pazi možda je do memorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
3.14zda ®
|
Stavi reviziju 12 biosa. Poravnaj ram na 1:1 u biosu i ostavi ga na 5-5-5-18 da vidis dokle procesor hoce bootati, onda se pozabavi stezanjem latencija rama, tako se radi na oldskool way ![]() Ovisno o tipu Kingmaxa, plafon za neki normalni rad bez problema im je oko 950MHz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() |
#43 |
.
|
Ajde baš probaj instalirati ET, pa javi jel radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
.
|
Piše CPU Ratio, tako da se očito misli na množitelj procesora. Sumnjao jesam za mijenjanje množitelja, ali za mijenjanje djelitelja mogu 99% reći da nije moguće, o bilo kojem programu da se radi. Znam da je u Crystal CPUID-u moguće mijenjanje multija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() Baš sam instalira ET5 Pro ( dodane opcije za oc grafe ) i multy je zaključan, tj. prikazan je ali se ne može spuštati ni dizati.
![]() |
![]() |
#49 |
.
|
Kako sam i mislio ![]() In your face Vinko ![]() Tnx Funkenstein ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
3.14zda ®
|
Ovo je vec drugi par rukavica sto su intelektualci u Điđibajtu nepismeni i multi, tj. mnozitelj prevode u omjer koji nema veze s funkcijom istog. Kako se brojka s kojim se mnozi FSB procesora moze zvati CPU ratio? LoL. ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
.
|
Back on topic...došao sam do nekih saznanja po pitanju ploče (tj općenito po pitanju X38/X48 ploča), tako da vjerujem da bih mogao izvući još veće taktove procesora/FSB-a, tweakanjem GTL postavki. Bude update za nekih tjedan dana, kad odem u PŽ. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
LateralusX
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
potpuno se slažem,baš je doneo neke novije ideje poput što je fino opisao i softver koji dolazi uz ploču,ovi review ploča na PCE su već toliko isti da je totalno nebitno koja ploča se testira...Ne kažem da su sad loši,ali Razer je totalno pokorio ![]() ![]()
![]() |
#59 | |||||
.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Suit up!
|
Što se tiče BIOSa, ima li uopće smisla (riskirati) update sa 10/18/07 verzije? Naime, iša sam updateati AB9 Pro prije kojih misec dana i smrzlo se (koruptiralo bios) te je ovaj IX38 rezultat toga... nije da se žalim, al eto ![]() Tako da, ima li smisla updateat bios sad pošto mi je changelog relativno irelevantan
![]() |
|
|