Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.05.2008., 13:59   #31
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor pcgameanalyser Pregled postova
a neznam zasto bi riknulo, kad nije pod nekim opterećenjem ....
heh, po tvojoj racunici je svako napajanje od 550w isto, a sta mislis zato ovo tvoje kosta nekih 200kn, a neko drugo bolje i po 500+kn?
nije sve u wattima, al dobro...nemas jaku grafu pa ce mozda bit ok, al to napajanje moze napravit vise stete neg dobrog
Astral je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2008., 14:11   #32
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

Datum registracije: Dec 2007
..lol nije svako napajanje isto, nisam to ni mislio, ali nisam ni to reko... uopce to napajanje nisam htio kupit ali je to bilo jedino u Zaboku pa sam uzeo za prvu silu... pa ako bi 400 W ms-a vuklo ovu konfu, zasto nebi onda i jace od 550 W ?!
Staro 06.05.2008., 15:06   #33
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
zato jer, opet ponavljam, watti nemaju veze s tim
imas hrpu guidova za napajanja pa citaj malo kad ces imat vremena
Astral je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2008., 15:33   #34
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

pf... ali jbt gledao sam msovo napajanje od 400 W i ovo od 550W , te sam vidio da ovo od 550W ima jace rasporedenu struju nego ovo od 400 W !!
Staro 09.05.2008., 16:04   #35
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

oc = 3.480 MHz

evo klokao sam ga na ovoj jadnoj MBO (vidi moj komp) , sad sam dosao na 3.48GHz dok je jucer bilo 3.54Ghz sa rated fbsom 699.9 ... voltaza nije dizana jer je nemam kak dici... :s ..dal bi se dalo jos kloknut, i koje letencije Rama bi bilo idealno stavit ?!
Staro 09.05.2008., 16:13   #36
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ma ne dobijas nista s tim rostiljem, osim krematorija u kuci. Naklokali smo par nas Preslere sa 3.4 na 4444MHz i opet isti racku. Srott ostaje srott
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 16:15   #37
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

Citiraj:
Autor pcgameanalyser Pregled postova
dal bi se dalo jos kloknut, i koje letencije Rama bi bilo idealno stavit ?!
znam da je srot al rezultati su bolji... mozes li mi molim te odgovorit na pitanje ?
Staro 09.05.2008., 16:20   #38
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

1) ovisi koliko se hajca na toj frekvenciji
2) na kojoj frekvenciji ganjas ram, pa cemo ti znati reci i otpriike latencije. Jel ta assrokulja ima mogucnost mijenjanja latencija uopce?
Staro 09.05.2008., 16:24   #39
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

1.) temp. oko 50 stupnjeva
2.) da , ima...

Staro 09.05.2008., 16:58   #40
m&n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Kupnja Exxx procesora bi ti se isplatila vec kroz par mjeseci gledano kroz racune za struju Sala naravno, ali em sto se taj 805 svinjski grije i trosi, sporiji je od recimo tog E2180. Jednostavno E serija je novija i kudi kamo bolja arhitektura koja je ucinkovitija i energetski i racunski po taktu
mene isto nesto zanima u ovom tvojem postu znam da si napiso da se salis al kak recimo mu se moze vidjet kroz racun za struju i kakve veze uopce ima potrosnja procesora ako ima recimo napajanje od 500 w tolko ce mu i trosit bez obzira kolko procesor ili bilo koja druga komponenta trosi
m&n je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 17:02   #41
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor silent-hunter Pregled postova
mene isto nesto zanima u ovom tvojem postu znam da si napiso da se salis al kak recimo mu se moze vidjet kroz racun za struju i kakve veze uopce ima potrosnja procesora ako ima recimo napajanje od 500 w tolko ce mu i trosit bez obzira kolko procesor ili bilo koja druga komponenta trosi
Pa može se izračunat pošto napajanje ne isporučuje nikad svoju nazivnu snagu,nego isporučuje zbroj onoga koliko troši svaka komponenta zasebno.A pogotovo ne to napanje
žile je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 17:08   #42
m&n
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Pa može se izračunat pošto napajanje ne isporučuje nikad svoju nazivnu snagu,nego isporučuje zbroj onoga koliko troši svaka komponenta zasebno.A pogotovo ne to napanje
Koje napajanje ja ovdje nisam nikakvo napajanje spomenu osim njegove potrosnje na sat,jel si ti to isprobo?ajde ovako ja sam gotovo 100% siguran da nisi u pravu,imao sam ovo napajanje bez phenoma koji trosi 95 w i sa athlonom na istoj konfiguraciji koju imam pod sigom i koji trosi 65 w ,i jos sam kod phenoma dodo jedan hard i zamisli potrosnja je bila ista,nekih 320 wata na sat i u jednom i u drugom slucaju,da nebi slucajno pomislio kako mi neki od drugih uredaja bio ukljecen,bas sam pazljivo to bio istestiro.Opcenito mislim da potrosnja procesora i ostalih komponenti nema veze sa vezom,to jedino iziskuje jace napajanje i tek onda dolazi do vece potrosnje.Da se jos samo nadovezem u jednu i drugu potrosnju je ukljucena potrosnja monitora
Staro 09.05.2008., 17:17   #43
žile
Banned

žile's Avatar

Jel nije spominjan MS od 550w?
Gle,napajanje tebi ne isporučuje svoju nazivnu snagu stalno,nego isporučuje koliko komponente iziskuju afaik.Neznam kako si ti mjerio,ja nisam,ali sigurno netko je pa će znat bolje reć.
Staro 09.05.2008., 17:21   #44
m&n
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Jel nije spominjan MS od 550w?
Gle,napajanje tebi ne isporučuje svoju nazivnu snagu stalno,nego isporučuje koliko komponente iziskuju afaik.Neznam kako si ti mjerio,ja nisam,ali sigurno netko je pa će znat bolje reć.
ja sam mjerio i znam ja nisam prico o tom napajanju nego opcenito sam govorio.A ak ti mislis da si u pravu napravi slijedece ako mislis da je do komponenta kolka ce biti potrosnja na sat.Ovako stavi neku konfu odaberi koje ce moc pogonit frotron 400w i u istu tu konfiguraciju stavi napajanje od 750 w ili 550w ili 600 w sve jedno,pa ako je po tvojem potrosnja na sat ce biti ista,ali to je naravno nemoguce,pa eto sada neka netko slobodno kaze da nisam u pravu iako to niko nemoze reci i ovaj put mislim ipak da sam u pravu sta se tice potrosnje.

Edit:znam da napajanje od 500 w ne trosi tolko al nit nemoze jel je to nazivna snaga i nema veze sa potrosnjom kompnenti,i napiso sam ti da sam sa svojim napajanjem na sat dobio potrosnju u oba slucaja 320 w na sat

i cisto onako radi informacije recimo frotron 350w vuce maksimalno 4 ampera dok frotron 500 w vuce 5 ampera jos jedna stavka koja je bitna u potrosnji

Zadnje izmijenjeno od: m&n. 09.05.2008. u 17:45.
Staro 09.05.2008., 20:20   #45
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

evo samo da se ukljucim... procesor je bitan jer pogledaj ss

...dakle moj puno vise trosi od tvog phonema, pa napajanje odasilje jacu snagu, pa je logicno da je racun za struju veci!
ea , dal mi moze netko onda rec kak da postavim latencije RAMa da ga clockam jos vise !?'

Mod: slike veće od 50kb u thumbnail.

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 19.05.2008. u 18:18.
~Kaiser_Chief~ je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 21:18   #46
m&n
Premium
Moj komp

o cemu ti to?to je snaga koju procesor koristi ovisno o njegovom radu,sta nema veze sa potrosnjom struje nego kolko taj procesor dobiva od napajanja.a napajanje ce mu dat kolko moze uvijek.ako nemoze moras uzet jace napajanje.Jos da ti jednom ponovim isprobaj sa razlicitim napajanjima i vidi dali ce ti potrosnja biti ista nece miljnon posto.Istina je da jace napajanje zdere vise struje neovisno o komponentama,komponente samo traze da ti uzmes jace napajanje kako bi one od napajanja dobivale tu struju.nije isto dali napajanje trosi 3 ampera na sat ili 5 ampera i procitaj jos jedanput moje postove da vidis o cem je rijec jer mi se neda ponavljat neke stvari 100 puta.

i da ovdje je rijec da ista konfa sa razlicitim snagama napajanja nece potrosit isto,nego ono napajanje koje je jace trosi vise dokazano i quit amper sati govore i previse

Daj stavi jos jos 2 hard diska i vidi dali ce ti potrosnja biti ista samo radi primjera (bit ce ti ista)

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 19.05.2008. u 18:18.
Staro 09.05.2008., 21:23   #47
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Aj se vi svadjajte na PM sa svojim izljevima znanja.

Jos cete mi nadobudne intelovce pobunit sa svojim kvazi teorijama potrosnje Smithfield sljepljenog srotta
Staro 19.05.2008., 17:52   #48
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

mozda upiknem jedan E2220 , pa samo da provjerim, dal bi moglo biti problema s napajanjem... po mojem misljenju nebi, jer ovaj naclockani d805 puno vise trosi... pa samo da mi netko potvrdi
Staro 19.05.2008., 17:58   #49
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Kupi E2XXX i taj D805 pokloni najgorem neprijatelju
Staro 19.05.2008., 18:01   #50
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
prodaj ga meni za neku sicu, treba mi neka dvoglava grijalica za drugi komp, trenutno je unutra prescott 511
maX je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2008., 18:03   #51
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

np, dogovorimo se kad dodem kući
Staro 19.05.2008., 18:07   #52
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Okej, onda meni ide maXonjin 511
Staro 19.05.2008., 18:08   #53
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
more
maX je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2008., 18:14   #54
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Nastavak slijedi na PM ili grupnjak na MSN-u, LoL
Staro 19.05.2008., 18:26   #55
žile
Banned

žile's Avatar

Jel mogu i ja participirat na ovom potonjem?
Staro 19.05.2008., 18:35   #56
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
OMG, samo da pokušam razjasnit neke stvari:

@pcgameanalyser: Nije stvar u tome da i šrotex napajanje nema dovoljno snage za isporučit, nego je stvar ako napajanje rikne zbog npr. puknuća kondenzatora da može poslati naponski šiljak koji će ti spalit i ploču i još komponenti.

@silent-hunter: Vidim da ti lagano nisu jasni neki pojmovi kao npr. snaga i stuja i njihove međusobne veze. Snaga je povezana s naponom i strujom (snaga = napon*struja). Napajanje "pumpa" određenu struju kroz komponente na određenom naponu. Napon je najčešće 12V i ako grafičkoj treba 15A, napajanje će za to isporučiti 180W. Ako komponenti treba manje struje, napajenje će dati manje tako da tvrdnja da svako napajanje opterećeno punom nazivnom snagom definitivno ne stoji. Nadalje, potrošnja se izražava u (kilo)vatsatima ("potrosnja je bila ista,nekih 320 wata na sat").
generic je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na