|
![]() |
#1 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
(riješeno) Problem veliki
Pozdrav.Molim vasu pomoc.RAdi se o sljedecem:nakon sto sam odlucio prijeci na Intela prodao sam svoju stare komponente(DFI LAn Party nF4+AMD Athlon 3200...) i kupio Abit X38 Quad GT+C2D 8200+OCZ 2x2 GB 1000 MHz.Ploca se pokazala kao teski promasaj(blokiranja biosa,sistema,nestabilnosti...).Testirao memoriju i procesor i sve u redu, skinuo sve verzije drivera,biosa,reinstalacije xp-a i nista nije pomoglo.U Sibenskom HG spotu mi ponudili za zamjenu DFI LAn Party X38-T2R, i mislim si ja, ajde dobro DFI je na AMD-u radio savrseno pa ce valjda isto biti s Intelom.I tako ja danas raspakiram plocu sve pazljivo pospojim instaliram XP i sve najnovije drivere i radi dobro...Ugasim ja komp i idem ga ponovno upaliti i on mi blokira pri podizanju biosa(javi norm beep sound, prikaze sliku biosa i tako stane)pokusao par puta restartati,paliti i gasiti racunalo i nakon nekoliko puta digne XP.Izvadio memoriju i stavio kingmax,stariju verziju biosa i opet ista stvar(nekad digne sistem normalno ,a cesto zablokira pri inicijalizaciji biosa).Vise mi stvarno ne ide u glavu sto da napravim.Sram me ici u Hg spot, i reci im da mi opet ne radi , jer su mi ljudi izasli stvarno u susret i moram ih pohvaliti.Sto da ucinim?Sve mi se cini da cu pozaliti dan kad sam presao na Intela.Molim vasu pomoc.Hvala |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Meni se čini da ta ABIT ploča ipak nije bila toliki promašaj per se s obzirom da se ponavlja problem s drugom pločom jel... ![]() Moj savjet - otpojiti SVE ne nužne komonente (dakle samo ploča, proc i ram i sistemski hard spojit) ptovjetiti sva napajanja, provjeriti postavke BIOSu (posebno memorije i napona jer nekad vdrop pravi probleme određenim primjercima proceva) izvritit memtest, probati sa drugom memorijom i drugim napajanjem i onda javi rezultate... I editiraj si konfu/sig da znam s čim imamo posla...
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Poboljsana verzija
|
Citiraj:
je spojen samo sistemski disk i jedna przilica.Napajanje je vec radilo u drugoj konf bez ikakvih problema.Postavke su u biosu na defaultu... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Poboljsana verzija
|
|
![]() |
![]() |
#6 | |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
..gle decki u hg spota su stvarno ok,znam ih osobno,ako ti nije bed odnesi cjelu konfu tamo i nek ti je testiraju,jer imaju hrpu proceva i memorija,mozda je neka banalna stvar...znat ces odma u cemu je problem,nema razloga da ti neizadju u susret.
![]() |
#8 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() Onda skini i tu pržilicu, znam zašto to kažem da se napravi... I da obavezno se treba i sa drugim diskom probati (uz pržilicu s obzirom da nije sistemski naravno) radi mogućih bugova sa kontrolerom/BIOSom i eventualnih problema s napajanjem... Apsolutno nebitno, to je kao da ja dođem i ugradim motor iz fiće u brabusa i kažem issati pa neradi - ali motor nije sigurno jer je radio super u fići... ![]() To ne znači da su i optimalne, a na DFI pločama čak niti ne garantiraju rad u svim situacijama, npr "pogrešan" CR za određene ramove ili krivo tweakane latencije ti lako sl probleme naprave i baš zato DFI trebaju kupovatai ljudi koji znaju za te mučice i znaju ih ukrotiti, Abit generalno ima uvjek malko manje opcija (govorim o komparabilnim pločama iz iste highend kategorije) ali gotovo uvjek sa "load setup defaults" složi jaaako konzervativne postavke s kojima svaka vrsta komponenata radi.... Iako se i njih može dosta fino tweakati nisu toliko nastrane u tom smjeru kao DFI na kojem imaš BIOS varijablu za doslovno sve... Međutim naravno ovo gotovo je ključna riječ...
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
mislim da je najbolje da kreneš sa minimumom,kako je @yedwy već rekao.nije do ploče,to je sigurno, budući je ista stvar i sa novom.ja ću ti reći moj primjer:nova konfa (vidi moj komp) i 2 seagate diska.jedan 320,drugi 500,sata. prvi je sistemski i kad je sam,sve ok.čim spojim drugi,gotovo.ispostavilo se da je disk od 320 neispravan.momci u adm-u su to uspješno riješili, tako da su stavili samsung umjesto seagate.i sad sve radi super.znači,najosnovnije ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
[quote=gladijator;1016510] i još nešto,kad sam bio u servisu u adm-u,kažu mi momci da npr. chieftek od 500w neće nikako raditi sa mislim samsung diskovima.jednostvno neće.staviš bilo koje drugo napajanje sve radi.nema logike,al eto.danas svatko radi hardware.quote] to su i meni u Linksu rekli za Seasonic + seagate ![]() (ali meni cisto fino radila cak dva u raidu)
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
volveraš
Datum registracije: Oct 2007
|
A meni je na servis došel jedan komp kod kojeg ak si stavil drugi šaraf za disketnu dotična nije delala. ![]() ![]() Odi ti lepo u servis sa kompom i sve lepo objasni dečkima. Upoznal sam se sa voditeljom iz HG-a nekom prilikom i dečko je stvarno susretljiv - valjda još dela tam. ![]()
#12 |
Poboljsana verzija
|
Sinoc sam ovo isprobao:stavio s bratovog kompa chiftec PS,X1950 Pro,1 GB KingMax DDR 2 800 MHz i odspojio sve osim sistemskog diska i opet ista stvar, par puta prode boot biosa bez problema i onda stane pa nekoliko puta restartam ili ugasim komp, i onda opet radi.Kad blokira uvijek stane na brojci 50 sto se ispisuje na displeju maticne.Danas cu provati s drugim sistemskim diskom pa javim. |
![]() |
![]() |
#14 |
Poboljsana verzija
|
Evo sad sam isprobao s drugim diskom seagate 250 i opet ista stvar.Napominjem da u windowsima koliko sam uspio primjetiti radi stabilno.Procesor i ram sam testirao s primeom,ortosom,mem testom i po njima je sve u redu s procesorom i memorijom.Znaci nema vise blokiranja u windowsima,javljanja nenormalnih temperatura kao kod abita, nego mi blokira pri inicijalizaciji biosa na flash displeju stane na broju 50 i tako stoji.Tada trebam nekoliko puta restartati ili ugasiti racunalo, da bi normalno digao windowse ,a kad digne windowse radi dobro i mogu ga tada nekoliko puta gasiti ili restartati dok opet ne poludi. |
![]() |
![]() |
#15 | ||
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Rjesenje je po manualu IX38 QuadGT vrlo jednostavno: RTFM Citaj appendix o kodovima sedamsegmentnog displaya...i kaze: Ako ti je kod 50 Citiraj:
Ako ti je kod 5D Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#16 |
o.O
Datum registracije: Jan 2008
|
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=144952 Prva koju je Google izbacio pa vrijedi probat ![]() Uglavnom, izgleda da DFI Lanparty X38-T2R ne podržava brzine RAMa veće od 800MHz pa ga probaj spustit ispod 800 i vidi dal će bootat. |
![]() |
![]() |
#18 |
Poboljsana verzija
|
Ma stavio sam od brata drugi mis i tipkovnicu i iskljucio sve ostale prikljucke USB-a i druge prikljucke eksterne i interne i opet ista stvar. Memorija i radi na 800 MHz i nisam je dizao nista preko toga.Jednostavno ploca ispise:Main Procesor:Intel 8200... i tako ostane stajati. |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
a da počneš gasiti u biosu onboard kontrolere,prvo usb pa dalje,zvuk,mrežu,...i provaj naći kako sam ti rekao,tipkovnicu i miš na ps2 da izbjegneš bilo koji usb.ako je greška 50 kako je netko rekao usb,tu traži problem |
![]() |
![]() |
#21 |
Poboljsana verzija
|
(Rijeseno)-Problem Veliki
Rijesio problem tako sto sam izavadio na par minuta bateriju na maticnoj, i kad sam je vratio sve od tada radi savrseno.U cemu je bio problem ne znam ,ali dok ovako sve radi ne bunim se. |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
clear cmos cuda radi ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|