Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.05.2008., 09:11   #61
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor prljavi bluzer Pregled postova
Zašto uopće netko ima potrebu raditi ovakve reviewove pored gomilu profesionalnih reviewova po netu? Ajde da se radi o nekoj stvari za koju je problem nešto kvalitetno pronaći.
Pa upravo zato jer čovjek ne radi profesionalan review, a ti bi se začudio koliko je malo kako ih ti zoveš profesionalnih testova i realnih testova, a opet, ti profesionalni testovi često iskusnom hardverašu ostavljaju mnoga otvorena pitanja i nejasnoće u smislu ponekad i nevjerojatnih rezultata. Upravo zbog toga veseli pročitati review nekog entuzijasta pogotovo ako s radi o našem čovjeku koji apsolutno nema nikakve koristi od toga da favorizira ovo ili ono iz bilo kojih pobuda. Čovjek nije napravio neke testove performansi, ali već je i ponovio da bude, ali je definitivno napravio širi scope nečeg što u tzv. profi testovima spada pod introduction, layout view, bios i sl.
Mene stoga osobno veseli sačekati i vidjeti rezultate i kakva god kvaliteta toga bila, nikako ne zaslužuje sprdnju, a kamoli postavljanje pitanja potrebe da se takvo što napravi. Ne znam da li čitaš Pcekspert hardveraj review-e, ako ne, pročitaj koji i uvjerit ćeš se kako to rade vrlo prizemne i realne osobe koji to znaju prenijeti u pismo na onaj pravi profesionalan način.

Pozdrav

Ozi je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 09:31   #62
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Ozi Pregled postova
ti profesionalni testovi često iskusnom hardverašu ostavljaju mnoga otvorena pitanja i nejasnoće u smislu ponekad i nevjerojatnih rezultata.
Je,da.A nakon ovog "reviewa" sam po pitanju te ploče lucidan do jaja

Citiraj:
Upravo zbog toga veseli pročitati review nekog entuzijasta
Čovjek nezna preko 500fsb na toj ploči.Koliko je to entuzijastično?Ako je on u kategoriji entuzijasta,ja sam i kategoriji svetog oca.

Citiraj:
pogotovo ako s radi o našem čovjeku koji apsolutno nema nikakve koristi od toga da favorizira ovo ili ono iz bilo kojih pobuda.
Je,baš nema nikakvih pobuda.Pregledaj još malo forum,ovaj ili onaj od webshopa,unatrag 2 mjeseca.

Citiraj:
Čovjek nije napravio neke testove performansi, ali već je i ponovio da bude
Nije da me boli uvo za testove,nije on Razer ili masni da će iscijedit nešto iz toga što će me impresinoirat WoW! da ću ostat paf i reć kako je vrijedilo dva mjeseca slušat njega i o njegovom kompu

Citiraj:
Ne znam da li čitaš Pcekspert hardveraj review-e, ako ne, pročitaj koji i uvjerit ćeš se kako to rade vrlo prizemne i realne osobe koji to znaju prenijeti u pismo na onaj pravi profesionalan način.
Osobno,ne čitam.Imam dojam da su se u zadnje vrijeme ponešto srozali kvalitetom i da puno kvalitetniji review dobijem ovdje na forumu.A ako je ovaj njegov "review" prizeman i profesionalan,zaslužujem da me se jebe bodljikavom žicom.

Citiraj:
Pozdrav
Pozdrav i tebi
žile je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 11:35   #63
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Decki samo da vas nesto pitam jel ploca sluzi da se tera preko 500FSB-a? ili takva ploca moze imat i drugu ulogu u necem drugom.. Ne kupuju svi DFI radi clocka. A kako vidim vecina vas svrsava kad razer stera FSB debelo preko 500mhz, o cemu vecina vas samo moze sanjat da ce napravit tako nesto. Da razer ima bolje komponente kontam si da vecina likova koji imaju quadove i SLI konfe sa bjesnim karticama bi pobacala hardver jer bezveze su dali 20k kn jer eto jedan mali razer ih je skinio sa 3d mark trona sa slabijiom konfom.
Evo da dodam imam istu plocu kao i u review i nisam ju kupio da ocam brde i doline nego radi 8SATA prikljucaka koje cu iskrostit uskoro... treba mi ploca koja ce biti rock solid kad stavim raid 0 i da ne radi sranja. Oc.anjem do sada po pitanju nekih brzih performansi sam jedino vidio u dekodiranju videa ali i pitanje je koliko je pametno drzat proc 15h na 100% sve 4 jezgre na nekih 70C+ i tako svaki drugi treci dan... neki bi rekli da i proc to moze ploca moze e ne bi se slozio 2 ploce sam tako skurio... i obje su bile preko 1400kn kad sam ih kupovao

Evo da dodam transpiper je ukras koliko on uspije skinut temp hmm mozda 1-2C ako i toliko da sam znao da nema hasne od toga ne bi se zajebavao 1h sa njime.

Pustite decka da napravi review neka neko drugi nadopuni njegov review sa svojim iskustvima i time.. mislim jbg nisu svi masni razer i ostala banda clockerska koji znaju kako takvu plocu po pitanju oc.a dobrano iskorist.
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 11:43   #64
žile
Banned

žile's Avatar

Ja stvarno neznam,ko da ste sljepci.I rest my case.
Za kraj,evo malo jedan pravi review od entuzijasta,pa malo komparirajte
http://forum.pcekspert.com/showthrea...=59474&page=10
Staro 09.05.2008., 11:50   #65
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

zile gledao review i tomi ri je napravio cist okey review on je poznat po tome da je opsiran tocan i profi ali gledaj deamon ima vremena naucit ce se hehe nemos odmah napravit dobru recenziju nema veze...
Staro 09.05.2008., 12:25   #66
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor žile Pregled postova

Zabrijao si....
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 12:25   #67
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Istina da je malo razočarao najavljenim review-om za proc, slažem se sa Razerom i ostalom ekipom koji tvrde da nije trebao rezervirati post za review i onda nista....
....al ne kužim kako možete biti toliko netolerantni i popljuvati čovjekovu recku, koja je po meni i iznad očekivanja s obzirom da dečko ima tek 15god....vi očekujete od njega da piše na profesionalnoj razini, al doći će i to, budite samo tolerantni....svaka ćast Ice imaš moju podršku za dalje...
....zanimljivo: prve otprilike dvije stranice su same riječi pohvale, a sad dalje pljuvačina....znači review ploče je bio dobar, ali zato jer je zanemario obečani review, treba ga odma pokopati....

karlito je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 12:26   #68
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Ajde, kad nas je tako lijepo zamolio, bit ćemo dobri i sačekati, te čovjeku (opet) dati (još) vremena

Možda nešto pametnog i napiše...a možda i ne
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 12:34   #69
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Slažem se, ali je nezahvalno uspoređivati bilo koga sa članom TomRi on je klasa za sebe, perfekcionist.

I ne kužim kolegu jurbAs, za tu tvoju namjenu bi ti poslužila svaka duplo jeftinija ploča.
Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
Ne kupuju svi DFI radi clocka.
Znaš kaj bih ti sada najrađe rekao....i onda ispada da sam ja škrtica...jbg, kaj će ti nešto kaj ne možeš iskoristiti? Nemoj samo o SATA konektorima

I da, ako s UT-P35-T2R s ne može izvući više od 500MHz FSB-a...onda neka taj kloker/entuzijast uloži malo truda u čitanje "how to OC" vodiča.

Over'n Out

Citiraj:
Autor karlito Pregled postova
ali zato jer je zanemario obečani review, treba ga odma pokopati....
Da.

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 09.05.2008. u 12:50.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 13:13   #70
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

.

Žile,
žao mi je da tako s viskoka gledaš na ovo. Prema onome što ti govoriš, nitko tko nema iskustvo poput primjerice Razera i Masnog ne bi smio ovdje postati svoje malo detaljnije impresije i saznanja u vidu testova ili opisa, a kako se probija granica od 500FSB mogu ti i sam pokazati, kao i određen broj drugih ovdje koji se niti ne busaju s tim, a kamoli da omalovažavaju one koji se to ne usude, ne znaju ili nemaju novaca za hardver koji takvo što podnosi. Koliko vidim, imaš preko nekoliko omalovažavajućih primjedbi, pa zašto te onda ovaj thread uopće zanima?! Ajde nas molim te ostavi na miru da uživamo. Također, spominjanjem Pape, hebanja i jaja u istom threadu na ovu temu, ne misliš valjda da te netko može uzeti za ozbiljno?!

Evo tek sad vidim da dečko ima tek 15 godina, pa se ja kao osoba koja ima 33 dozvoljavam pozvati i reći kako je to što je napravio za svoje godine fenomenalno i iskreno se veselim kada netko tako mlad toliko razumije ovakve stvari, a pogotovo ako ih zna sistematski prenijeti u pismo i sliku kao što je i dečko napravio.

Ozi je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 14:00   #71
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
I ne kužim kolegu jurbAs, za tu tvoju namjenu bi ti poslužila svaka duplo jeftinija ploča.

Znaš kaj bih ti sada najrađe rekao....i onda ispada da sam ja škrtica...jbg, kaj će ti nešto kaj ne možeš iskoristiti? Nemoj samo o SATA konektorima
sve ti pise trebam rock solid plocu za raid 0 tako tesko za procitat. Jer za kontroler raida koji kosta oko 2000kn miminim a neki intelov i do 3000kn a da ne govorim o profi kontrolerima koji su jos skuplji.. 1800kn za ploc dat mi nikad nije bilo tesko i uvijek sam kupovao ploce u rangu od 1500 do 2500kn. Ako je ploca krs nist nece radit kako treba... Da nisam dozivio to par puta nist ne bi rekao... Da ponovo cu o sata konektorima jer meni toga nikad dosta kad dode p45 koji ima i 10 komada sigurno da cu je kupit . do onda mir

Gilbert ja sebe ne nazivam entuzijastom ni nekim clockerom znam ocat koliko mi je potrebno kad zaskripi pitam nije me sram...
Staro 09.05.2008., 14:08   #72
Razer
.

Razer's Avatar

Dečkovi, dogovorili smo se nešto Ne bi željeli da tema bezveze dobije lock...

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 08.05.2010. u 16:13.
Staro 09.05.2008., 14:11   #73
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Pa upravo zato jer čovjek ne radi profesionalan review, a ti bi se začudio koliko je malo kako ih ti zoveš profesionalnih testova i realnih testova, a opet, ti profesionalni testovi često iskusnom hardverašu ostavljaju mnoga otvorena pitanja i nejasnoće u smislu ponekad i nevjerojatnih rezultata. Upravo zbog toga veseli pročitati review nekog entuzijasta pogotovo ako s radi o našem čovjeku koji apsolutno nema nikakve koristi od toga da favorizira ovo ili ono iz bilo kojih pobuda. Čovjek nije napravio neke testove performansi, ali već je i ponovio da bude, ali je definitivno napravio širi scope nečeg što u tzv. profi testovima spada pod introduction, layout view, bios i sl.
Mene stoga osobno veseli sačekati i vidjeti rezultate i kakva god kvaliteta toga bila, nikako ne zaslužuje sprdnju, a kamoli postavljanje pitanja potrebe da se takvo što napravi. Ne znam da li čitaš Pcekspert hardveraj review-e, ako ne, pročitaj koji i uvjerit ćeš se kako to rade vrlo prizemne i realne osobe koji to znaju prenijeti u pismo na onaj pravi profesionalan način.

Pozdrav
Ne pljujem po njegovom trudu jer je ipak utrošio svoje vrijeme na nešto, nego postavljam jasno pitanje na koje očekujem konstruktivan i argumentiran odgovor, flame ne želim. Pogledaj ovaj link:

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3129

Apsolutno sve moguće piše. Od kvalitetnih fotki, kvalitetnog opisa featurea, objašnjenih svih postavki biosa i koje postavke su optimalne za overklokiranje dual corea i quad corea. Sve "by the book" pa i da najveći laik shvati.

To što se pozivaš na svoje godine i stavljaš cigaretu u pozdrav radi "cool-faktora" ne da ti je loš argument, nego je nikakav argument.

Sjajan primjer mu pružaš s tim da je "lijepo znati to s 15 godina". Kakve koristi će imati od toga kasnije u životu? Da sklapa kante u nekom servisu za 3k kuna mjesećno? Svatko u IT struci je pušiona ako ne skupi što prije što veći raspon znanja i kvalifikacija.

No ovo je već OT pomalo.
Staro 09.05.2008., 14:23   #74
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Samo naprijed :-)

Ajd dok čekamo pravi review..

Review je manje-više ok!, al puno previše slika i hvaljenja.Po meni največa ocjena 7.5. Već kad imaš ploću pa daj pobogu onda istestiraj da vidimo kolko može potegnut..

Ploča je lijepa i ti si valjda pao na to!priznaj
Ja iskreno da i dobim na Lotu nebi uzeo (jednostavno za manje pare dobiš jednako dobru ploću koja može sve ko i ova)
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 15:12   #75
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova

Evo da dodam transpiper je ukras koliko on uspije skinut temp hmm mozda 1-2C ako i toliko da sam znao da nema hasne od toga ne bi se zajebavao 1h sa njime.
Samo da uskocim sa ovim Transpajperom, taj mali ukras skida mozda 1-2 celzijusa sa PWM-a, a moj zujavac sa Rive TNT2 15 celzijusa ko' iz puskomitraljeza, LoL. I to nije sve, jer nije na max. vrtnji, LoooL....a kostao me...hmmm, instaliranja druge grafe frendu u krs komp Ali nije fensi-iber-mega-super Transpajper. Jebiga, kad sam seljak.

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 25.05.2008. u 16:09.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 15:36   #76
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Kad je Razer toliko dobar ja nisam...

Ice, kad budeš napravio test mi se javi na pm da otvorim temu, do tad je zatvorena!

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 16:22   #77
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Otvorena tema jer bi Razer malo pisao o pločici

E sad za sve one koji misle da će kao i do sada spamat i sl, zaboravite. Svaki spamanje, trolanje, vrijeđanje će rezultirat crvenim kartonom, izuzev moderatora kojima ne mogu dat
Tako da se striktno držite naslova teme i po tome se ravnate. LP

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 18:20   #78
Razer
.

Razer's Avatar

Fala buljo. Držat ćemo se pravila

Neovisno o ovom reviewu...htio bih reći nešto o ploči s obzirom da sam se već tjedan dana družio s njom.

Hlađenje

Transpiper i njegove điđe nemaju nikakve koristi, i po meni samo dižu samu cijenu ploče, koja i dalje drži visoku cijenu. Inače, hladnjaci na ploči se pravo fino ugriju na višim voltažama NB-a. Tako da je u slučaju većeg OC-a i više nego poželjno staviti neki vent pa puše po svemu tome. Ono što bih htio istaknuti jest kako su blokovi na NB-u, SB-u i PWM-u na ploču pričvršćeni pomoću vijaka. Što je svakako bolje rješenje nego push-pinovi.

Layout

Po meni nepotrebno trpanje 3 PCI-E utora je napravilo pravu gužvu u sredini ploče. Uz instalaciju grafičke kartice (da ne pričam neke jače), zagrijavanje NB-a se osjetno digne, a zbog vađenja/stavljanja memorije morate ili savijati karticu ili ju vaditi. ''Zvučna'' je izvedena nepraktično, odnosno, ne vidim smisla što se spaja naknadno na ploču.

Stvar koja me malo zasmetala jest način Clear CMOS-a. Tj. ploča nema zaseban gumbić za to, iako ima one za paljenje i gašenje.

Načini na koje možemo prazniti CMOS su sljedeći:

Držanjem tipaka za paljenje i resetiranje zajedno stisnute 4 sekunde.

Ili, preko tipkovnice sa tipkama Insert ili Home.

Plus je hrpa USB-ova, a nedostatak eSATA konektora nebih uzimao kao neki minus. Ploče i kad imaju potonji, iskoristivost i nije neka...

Softver

Minus bih uzeo generalno što DFI nema nikakav softver za manipulaciju frekvencijama FSB-a i sl, kako to imaju Abit, Asus, Foxconn, Gigabyte.

Plus je taj što je generator takta ploče kompatibilan sa ClockGenom i SetFSB-om. No ipak stoji kao minus što nema softvera za dizanje voltaže procesora, memorije i ostalih komponenata iz Windowsa.

Sa pločom dolazi ITE Smart Guardian...siromašan (opcijama) programčić, koristan samo za monitoring temperature PWM-a i NB-a...čisto da se nemora Everest paliti...

Regulacija vrtnje ventilatora je katastrofa.

BIOS/Overclocking

Prije nego što sam ju dobio očekivao sam da ću se u BIOS-u izgubiti i neću znati kako što. No tako se čini samo na prvi pogled. Nakon par dana sam pohvatao više manje sve. O detaljnijem podešavanju latencija, i sličnih điđa koje rijeke ploče imaju sam se informirao na stranim forumima (XS, službeni DFI-jev), te korisnim stranicama, primjer Anandtecha koji je ploču fenomenalno obradio, preporučam ukoliko imate kakvih pitanja i sl. Nadalje, lijepo je vidjeti da se Performance level može podešavati ručno, te tako prisiliti ploču na zategnutije postavke, a time i bolje rezultate u sintetici. Osobno što moram još ''proštudirati'' jest sekcija Read Delay phase adjust. U ovom slučaju se nebih detaljnije osvrtao na podešavanje memorije, jer je to već kolega Quake obradio. No ako imate nekih nejasnoća po tom pitanju, slobodno pitajte.

Možda ste vidjeli, možda niste, s ovom pločom sam uspio izvući vrlo dobrih 600MHz FSB-a. Svakako odlična izvedba ploče, s tim što nisam trebao niti koristiti maksimalne voltaže za NB, SB, VTT, te što sam te uspio na zraku.
Vjerujem da bi išlo i sa manjim voltažama, što ću svakako i probati.

Nadalje...dešavala mi se jedna iznimno iritantna stvar s ovom pločom. A vidim i Ice Demonu.

Dakle, ploča se blesirala (nije se palila) ukoliko bismo postavili voltažu preko 1.4415v. Dakle, ukoliko postavimo 1.45v, ploča se ugasi i onda krene spontano paljenje gašenje ploče. Što se može riješiti samo uz Clear CMOS-a.

Pa evo kako sam to riješio, prvo, flashao sam najnoviju veziju BIOS.
Zatim, VID voltažu postavio na 1.3v (nisam dalje probavao, nije bilo potrebe), i dalje istu povećavao preko Offseta (maksimalnih 130.00% + VID). Tako sam s lakoćom mogao dobiti i više nego potrebnih 1.7v+. Nadam se da će ovo nekome pomoći, da je meni netko rekao, ne bih izgubio dan-dva razbijanja glave zašto ne radi.

Čini mi se da je to kao nekakva zaštita za 45nm procesore, jer se stvar ne dešava sa 65nm procesorima, konkretno sam probao E6750 kojem sam preko VID-a voltažu s lakoćom podesio na 1.6v.

Voltaža svakako ima napretek za sve komponente. Možda bi netko zamjerio malo grublje podešavanje voltaža za određene komponente, s druge strane ipak ne, jer se nemoramo zafrkavati sa ipak presitnim inkrementima od +0.1v

Procesoru možemo dati maksimalnih ~2.1v (VTT 1.6v+Offset 130%), dok memoriji možete dati 3.040v, i sasvim dovoljno, rekao bih. NB-u se također može nakrkati voltaže i to sve do 2.040v. U slučaju potonjeg, ako nemate bolje rješeno hlađenje, s izletima preko 1.8v+ se možete oprostiti od ploče, naravno nakon nekog vremena gaženja.

Vjerujem da nema potrebe komentirati sve opcije, pa ću navesti one bitnije:

Clockgen Voltage Control - defaultnih 3.45v, opcija koja pomaže u ganjanju vrlo visokih frekvencija FSB-a 600MHz+.

Exit setup shutdown - imamo Mode 1 i Mode 2, umjesto defaultnih podesite prvi, da vam se ploča ne gasi za svaku sitnicu koju promijenite u BIOS-u.

OC Fail Retry Counter - opcija od 1 do 3. Kako i sam naziv iste kaže. Određuje koliko će se ploča puta probati dići na podešenim frekvencijama ukoliko ste podesili previsoke vrijednosti.

Boot-up clock - dakle ovdje upisujete backup vrijednost FSB-a. Da pojasnim: ukoliko postavite previsoku vrijednost FSB-a pri kojem ploča neće bootati, nakon ponovnog paljenja, ploča se pali na gore podešenoj vrijednosti, nakon čega se pali, a nakon toga možemo normalno ući u BIOS te podesiti vrijednosti koje želimo.

PCIE Slot Config - opcija u kojoj podešavamo kako želimo da nam rade utori PCI-E #2 i #4. Dakle, prva opcija jest 1x/1x - rade oba utora kao i druga mrežna kartica. Druga opcija jest povećanje bandwitha drugog na x4, a time i gašenje druge mrežne kartice i četvrtog PCI-E slota.

Vcore droop Control - defaultno postavljeno na Enabled. Čovjek bi pomislio da je tako odabrao opciju za sprečavanje pada napona, no stvar je upravo obrnuta. U slučaju odabiranja opcije Enabled, ploča malo overvolta, tako da ćete u tom slučaju moći i odabrati i mrvicu manju voltažu nego što bi inače podesili. U suprotnom, dakle opcija Disabled...za razliku od prošle opcije, morali biste staviti malo višu voltažu, no u tom slučaju bi ista bila stabilnija, dakle bez oscilacija, za razliku od prve opcije.

Dostupni strapovi su 200/266/333, te pripadajući djelitelji:
Code:
200:667 - 3:5
200:800 - 1:2

266:667 - 4:5
266:800 - 2:3

333:667 - 1:1
333:800 - 5:6
333:1066 - 5:8
CPU N/2 Ratio - opcija koja omogućuje dodjeljivanje polovničnih množitelja procesoru.

Nadalje ovdje imamo neizostavna podešavanja GTL vrijednosti.

Dosta važna stvar, koju valja dobro razumjeti, pogotovo ako se ganjaju visoke brzine. Na početku teskta sam naveo par linkova koji će vam biti od koristi, no evo imam još jedan:

Ovdje je to Tony sa TechRepositorya lijepo obradio. Još jedna stranica od koristi jest Edge of Stability, naravno obrađuju se GTL vrijednosti.

Važno je za znati to da sve ovisi od procesora do procesora. Neki će se trebati malo pomučiti da nađu optimum, dok će neki sretnici moći raditi i sa stock vrijednostima.

Ono što sam volio kod Abita, naravno ima i ovdje, a tu su profili. Svakako odlično riješeno. Radi se o tome da u slučaju neuspjelog OC-a, te Clear CMOS-a, lako možete loadati svoje postavke. Ovdje je to još bolje riješeno. Dakle, za svaki sačuvani profil možemo podesiti hotkey za loadanje. Tako da odmah pri paljenju (bez ulaska u BIOS), sa hotkeyem lako i brzo možemo loadati prije postavljene vrijednosti koje želimo. Za svaki pojedini profil možete napisati par redova opisa, kako biste znali što ste sačuvali. Moguće je sačuvati do 5 profila.

Eto toliko od mene zasada o ovoj ploči. Kako vidite ovo su samo moji dojmovi o ploči nakon druženja s njom. Nadam se da će vam ove informacije pomoći, ako imate pitanja, slobodno pitajte.

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 25.05.2008. u 18:59.
Staro 25.05.2008., 18:35   #79
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Razer super nadopuna na ovo sve...
Ubrzo cu bit gotov sa reviewom pa ću i poblize objasnit sve opcije pod "Genie BIOS Setting" sto ce koristiti i vlasnicima ove ploce posto su biosi jako slicni. Samo sto je ITE Smart Guardian smece od programa i nije za nista nego za vec napomenuto pracenje NB i PWM temperatura.

buljo
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 19:22   #80
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Odlično, objašnjenje najvažnijih stvari
Nisam znao za ovo Vore droop Control, sad idem "zlatnog" probati sa drugačijom voltažom Naravno pretpostavljam da je ista stvar i na mojoj ploči.

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz

Zadnje izmijenjeno od: aski. 25.05.2008. u 19:34.
aski je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 20:41   #81
Razer
.

Razer's Avatar

Da, BIOSi su više manje isti u slučaju DFI P35/X38/X48 LT/UT ploča.
Staro 25.05.2008., 22:50   #82
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Nadalje...dešavala mi se jedna iznimno iritantna stvar s ovom pločom. A vidim i Ice Demonu.

Dakle, ploča se blesirala (nije se palila) ukoliko bismo postavili voltažu preko 1.4415v. Dakle, ukoliko postavimo 1.45v, ploča se ugasi i onda krene spontano paljenje gašenje ploče. Što se može riješiti samo uz Clear CMOS-a.

Pa evo kako sam to riješio, prvo, flashao sam najnoviju veziju BIOS.
Zatim, VID voltažu postavio na 1.3v (nisam dalje probavao, nije bilo potrebe), i dalje istu povećavao preko Offseta (maksimalnih 130.00% + VID). Tako sam s lakoćom mogao dobiti i više nego potrebnih 1.7v+. Nadam se da će ovo nekome pomoći, da je meni netko rekao, ne bih izgubio dan-dva razbijanja glave zašto ne radi.

Čini mi se da je to kao nekakva zaštita za 45nm procesore, jer se stvar ne dešava sa 65nm procesorima, konkretno sam probao E6750 kojem sam preko VID-a voltažu s lakoćom podesio na 1.6v.

Voltaža svakako ima napretek za sve komponente. Možda bi netko zamjerio malo grublje podešavanje voltaža za određene komponente, s druge strane ipak ne, jer se nemoramo zafrkavati sa ipak presitnim inkrementima od +0.1v
Nadam se da mi sad vjerujete :P.
Meni se blesiralo i na Offsetu, al najvjerojatnije su druge voltaže bile problem. Uspio sam bio malo više, s konačnim rezultatima se još javim. Ak će ih bit.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 23:04   #83
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
sto se tice opcije vcore droop control, kod mene radi kako bi i trebalo. Kad je na enabled imam stabilan napon a kad iskljucim odnosno kad je na disabled napon skoci par tisucinki volta...
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 23:04   #84
Razer
.

Razer's Avatar

Onda tebi ne radi kako treba

Jer ovako kako sam ja opisao, stvar zapravo radi.

Budem baš pogledao kako stvar stoji mjerenjem multijem...
Staro 08.09.2008., 00:25   #85
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
DFI LanParty UT P35 T2R - da li koristite copper plate ili ne ?

Vlasnici navedene ploce, da li koristite copper plate izmedju CPU-a i cooolera ili ne ?

Sta se pokazalo bolje, sa ili bez plate-a ?
Staro 08.09.2008., 00:34   #86
Razer
.

Razer's Avatar

Nepotrebno.
Staro 08.09.2008., 00:36   #87
žile
Banned

žile's Avatar

Bez platea imo.Taj plate ti služi da bi se rasteretili PWM-ovi,a ne procesor.Eventualno kada bi se oni jako grijali,što ovdje nije slučaj čak ni sa kvadovljem,to bi imalo smisla.Ovako,ništa ti posebno neće donjet,a moguće da će povisit temperaturu CPU-a.Ne značajno svakako,ali za par stupnjeva vjerojatno.
Staro 08.09.2008., 01:35   #88
joco7
clon: joco7 i kloker1974 i martina7 i maja_kokolari blake
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
bravo dobar posao
joco7 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 07:53   #89
Dizel
3.14zda ®
Moj komp