|
![]() |
#1 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Preporuka LCDa za po doma...
Dakle otego mi papke ovaj stari Prestigio, traži se nešto novo da ga zamjeni, bitne stavke... 0. DVI ulaz... (apsolutni imperativ) 1. Da je što jeftinije... (naravno) 2. Da nije totalno smeće što se prikaza tiče... (inače nebi niti postao nego bi negdje u robnoj kući pobrao bilo što) I da - čitao sam teme o monitorima od prije, i ne ne zanimaju me LCDi za grafički design i to kolko realno se može kalibrirati sa osvjetljivačem - mora radit na njemu kolko tolko video da nje totalno zmrljana boja koja nema veze s mozgom i stvarnim svjetom i da ima bar 2g garancije... Poželjno je da ima Perfect panel (ili sl imenovanu stvar nekog drugog) dakle da ima garanciju na pixele makar nije nužno i uvjet... Veličina mi je manje važna sve od 17" pa nadalje mi je ok (ciljao sam na 17 ili 19 kao vjerojatni izbor) ali ako ima stvarno valjan razlog (ne ne zanima me da je HD video formata) mogu i većeg uzeti... Cijena je manje bitna, recimo da za 19 incha smatram da bi trebao koštati do nekih 1800kn max a sve unutar toga je ok, veći imaju pravo i više koštati... Ne znaima me kakva je matrica niti se palim na slova SIPS a padam u depru na slova TN samo da radi posao kako treba... E da i još nešto - design kućište me nimalo ne zanima (gledam u ekran a ne u kućište) kao niti to dal ima DVI kabal ili nema, dal ima zvučnike u sebi ili nema itd... Dakle treba prikazivati sliku preko DVI i za što manje love što bolje to raditi... ![]()
![]() |
#2 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]() Oće reći spremam sam dati i više love za neki monitor ako vidim neki stvarno valjan razlog za to, da ne tražim to onda (ko što rekoh) nebi niti pitao za preporuku nego bi kupio najjeftiniji koji nađem i gotovo... ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
http://www.nabava.net/philips-190c8f...19__4968_p.php http://www.nabava.net/philips-190s8f...9__19062_p.php http://www.nabava.net/philips-190s7f...19__1619_p.php svi su slični, i cijenom i matricom i prikazom. koji god izabereš nećeš pogriješiti prema postavljenim zahtjevima. znaći samo odaberi koji ti dućan paše ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Znam da nebi trebao uzet LG192WS,ja ga imam i nisam zadovoljan. Radio sam nešto malo u Brodu kod sestre na ovom link I boje su mi puno ugodnije,i pozadinsko osvjetljenje mi je bolje.I još ima daljinac.Geil ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
|
Hmm dobro makar mi je nekako glupo uzimati 19" sa 1280x1024 rezom, isti drek kao da uzmem i 17" koji je to isto makar nije neka razika u cjeni ipak je to 200ak kn za ništa jer ta 2" mi baš ništa ne znače u životu kad nema extra pixela s njima... Ja ću ih svakako pogledati ali kako je neko dobro primjetio u jednoj od tema - "letimičan pogled ti neće reći neke sitnice koje mogu biti uzrok velikih frustracija kasnije" i zato i pitam ko ima kakvu preporuku iz prve ruke... Recimo da su ovi Philipsi OK koje si postao gore, a ima i 200ak kn jeftiniji 17" brat u Feniksu (njega sam već snimio na webu kao kandidata) pa ću pogledati i njega i 19" uživo... Znam da ne dolaze sa DVI kablom ali ja ionako imam jedan viška od jutros... ![]()
![]() |
#9 | |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
19" U gornjem desnom piše LCDTV,pa zaključi šta radi ![]() Ima odozada ulaz za antenu Da je takav 22" pa da imam LCD od 55cm ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
U klasi 19"LCD-a 5:4 - Philips 190C8FS ima imho najbolju sliku od svih tn lcd kaj sam koristio/vidio. Recimo Samsungovi modeli imaju naglašenije boje bez podešavanja, ali ovaj philips poslje kalibracije daje još bolju sliku. Konkretno sam ga uspređivao sa svojim BenQ-om i 931BF samsungom...i kvaliteta prikaza je dosta bolja kod philipsa. Iako i sam znaš, da se 19 klasicni 5:4 LCD ne cijene i polovno su jako jeftini, pa se zapitaj da li bi možda bilo bolje uzeti 20/22 LCD za sličan novac... ![]() Ili ako slucajno naiđeš na 190S7FS da se prodaje polovno, odlican monitor (malo stariji) koji bi se uz malo srece mogao naci za 700-750kn polovno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ja mislim da ti se vise isplati uzet phillips 20'' cca 1500kn a ima okey sliku jer 19'' monitor je steta love mislim da je razlika evenutalno u 200kn tipa ovog http://www.nabava.net/philips-200ws8...20__1764_p.php imao sam ga prilike vidjet u radu nije los za tn.ca i ima cist pristojne kuteve i boje po defaultu |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Uglavnom mogu gledat u njega po cijeli dan i nema posljedica, a ni stari se ne žali. Znači uz negdje pola sata sređivanja postavki dobiješ dobru sliku, a pozadinsko osvjetljenje me ne umara niti malo. Probijanje se može malo vidjet u gornjem i donjem dijelu monitora ali ništa strašno. Jedina mana je malo lošiji vertikalni kut. I još nešto, ja sam još uvijek na VGA kablu tako da slika može bit još puno bolja. ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
tipa ono čovijek ima pravi živjeti monitor ima pravi više koštati. NVM ostao sam neshvaćen... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
|
Ma nema beda... ![]() Sad sam za prvu silu uzeo jedan polovni CRT, LCDe neću više uzimati polovne, pun mi je krac više tog crkavanja, hebeni monitori uvjek odhebu kad nemam love za ić odma kupit, zato sam i tražio da ima bar 2g garancije... Ukratko čim mi sjedne neka surplus lova idem po ovaj 20" gore što je jurbas rekao, 1600kn je ok za tu rezu (svakako bolje nego 19" sa 1280x1024), ako je slika inače OK nemam razloga ga ne uzeti...
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
|
Yup imam DVi kabal viška tako da to nije issue... ![]() isto tako me ne muči kut gledanja pretjerano, za filmove imam TV out na grafi i televizor pored sebe na ormariću... ![]()
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Jedino napomena: obavezno DOBRO pregledaj monitor jer kad sam ja frendu nabavljao doticnog u varazdinu u vemilu niti jedan nije bio bez mrtvaca (od 2 sto su imali) dok mi je lik tu u zg tek treceg donio potpuno ispravnog. sad jel razlog tome lijepo postupanje u vemilu s opremom ili sta ne mogu sudit.
![]() |
![]() |
#20 |
Beskorisna bitanga...
|
Ne mislim kupovati u VeMilu pa ,to niti nije problem.. ![]() Naravno da ću ga pregledati... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|