|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Asus 939A8X-M bios flash problem
Ovakoc, imam dotičnu matičnu ploču i trebam fleshat bios, e ne bi li mogao korisitt novu grafičku na njoj. Za one koji se pitaju zašto flash biosa, ne uspijevam se ulogirati u windowse kada se instaliraju driveri za grafičku i po FAQ-u na na Asusovoj stranici treba uključit opciju "AGP P2P Deep Fifo", koja postoji tek nakon 2.1 verzije biosa. E, sad... ne radi flash.. Probao sam sve.. 2.1, 2.2 i 2.3 verziju biosa, za svaku verziju windows varijantu i DOS varijantu.. U Windowsima mi AFUWIN javi "Error: Bootblock error", a u DOS-u "ERROR: The BIOS File is not for this system" Ima li itko ikakvu ideju jer ja sam ostao bez..
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo - nije Asus nego Asrock, drugo - jesi korektno dl file (često dl menageri zeznu stvar, probaj goli save as) treće - sad me zeza proxy na poslu, jel postoje različite hardwerske revizije ploče? Često je BIOS za točnu hw reviziju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Prvo - nisam spavao cijelu noć ![]() drugo - sigurno je dobro skinuto, jer sam skidao 6 fajlova sveukupno, bez dl menađer, preko IE-a treće - riječ je o ovoj ploči, http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=939A8X-M&s= nisam uspio naći nikakvu drugu reviziju..
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Po linku koji si dao, riječ je o Asrock ploči i najnoviji BIOS koji je za nju izašao je 2.10 od 09.06.2005. Izgleda da si nešto krivo skidao tj. vjerojatno sa Asus umjesto Asrock stranice. Skini pravi BIOS i onda ponovo pokušaj instalaciju. btw, o kojoj se grafi točno radi i kojim driverima za nju? http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=939A8X-M&s=
![]() |
#5 |
Registered User
|
WoW coconut, ne mogu vjerovat, ali pokazao si mi svjetlo ![]() Pojma nemam kako sam sa onog linka na matičnu došao na stranicu gdje sam skidao dotične verzije biosa. Totalni sam tutlek, a isto ću prenijet kolegi koji je nakon što sam ja odustao nadobudno radio iste greške kao i ja.. Puno hvala, uštedio si mi 500 kuna ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|