|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Proble s WD diskom 160GB u usb eksternoj ladici
Pozdrav, Evo zezam se vec 4-5 sati i nikako da profunkcionira... Stanje je ovakvo... disk direktno ustekani na komp preko IDE kabla radi ko vurica.... kad ga ustekam u ladicu eksternu (Icy box) USB 2.0 prepozna ga kao po redu: 1. nije radio (prepoznao ga kao 2 TB) hoce biti formatiran ponovno) odvezen u servis i oni ga uspjeli dovesti u red, sumnjao sam na pokvarenu ladicu, ali su ga formatirali u NTFS, a meni je trebalo FAT32 jer sam ga htio koristiti kao mrezni disk preko siemensa SE555 (manje bitno) 2. pokrenem partition magic da prebacim u FAT32 i prije nego sam opce otvorio program javio dvije greske na disku i dali zelim popraviti (yes) I DALJE DISK NE RADI 3. prepoznaje je gao 2 TB, ako ga formatiram nista ne koristi ili nece formatirati ili prodje, ali kod otvaranja opet hoce format... 4. Koristio alat Fat32format.exe, SwissKnife, Partition magic, WD lifeguard tool..... nista ne rjesava problem.... IDEJE POMOC, pozeljna.... jos mi nije jasno kak su ga u servisi uspjeli da profunkcionira.. POZDRAV |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
2.5 ili 3.5? nedostatno napajanje harda? ako si direktno ustekan hard testirao i nema gresaka onda je vjerojatno problem na relaciji ladica - disk? (pod uvjetom da ima dosta struja) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako se disk ok ponaša kad je spojen direktno (IDE) na komp onda definitivno elektronika ladice buca. Svakako priključi dodatno napajanje da otkloniš sumnju u nedostatak napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
3.5inch disk, ima napajanje preko adaptera dodatnog... zajebavao me kabel, promjenio ga sad ga prepoznaje bez problema, ali krivo?!? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|