|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Problemi sa kompom I pozdravi... :(
Zao mi je što moram copy i paste ali komp ce mi se zamrznuti svakog trena pa nemrem prevoditi ![]() Moze li tko pomoci? english ----- I don't have much time so I better hurry, cause my computer freezes and reboots approximately about 15 minutes, and I have no idea what bugs it. Lately, all that I installed was Alien Vs predator 2, than I got word of an corrupted data which was gone after restart and returned to normal, but before all that I think i had problems with Hard disk (( boot from disk)) like windows had no hard disk in it.... I tried everything -Scanned for viruses with nod32 about 5 times -Used CCleaner about 2 times -Checked with System Mechanics -Used Regcure twice -Used few things in Tune Up Utilities -Checked Spybot -And used AVG antispyware So I ran out of idea what could be causing my PC to freeze I also... -Cleaned my pc from dust (big time, with tooth brush ![]() -Checked ventilation I recon i have four ventilators... I'll see if I can post my dxdiag, i hope someone can help... I can turn my computer for about 15 minutes than it has too cooldown or it will last even less than 15 min.. I don't get it! Also, my computer (after windows xp bootup screen) goes to blue menu for CHKDISK, to scan for specific disk and it does that every time I boot him up.. Also, before freezing my monitor goes black for 1 or 2 seconds than it returns the image, frozen however and reboots |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Morat ćeš napisati koja konfa je u pitanju i to precizno... Inače ovo može biti, pregrijavanje, kvar matične, kvar diska, kvara rama, kvar napajanja, software problem... Za početak provjeri da se nije koji cooler otkačio ili sl (znalo se dešavati da popuste razne kopče i same od sebe) da isključiš pregrijavanje kao uzrok...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Kvragu, U pravu si. Znao sam da sam nešto zaboravio. Budem uplodao dxdiag Citiraj:
Jedan na maticnoj, jedan graficke i jedan na strani a drugi na poklopcu gore. Odspajao sam par zica, ali valjda sam ih vratio. Kako znati da oni uzorkoju zamrzavanje.. Uh uh Mislim da sam odspojio flopy disk ili nekej.... mozda zamijenio kabel za ventilator ali sve radi ![]() Prijedlogi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Kako to misliš odšarafiti? ![]() Ako si skidao CPU cooler (izgleda otprilike ovako link) onda si vjerojatno ostrugao pastu s njega i sad ti ne leži dobro ili ga čak nisi dobro stavio, u tom slučaju pomoći će da si kupiš ujutro za 20kn jednu termalnu pastu u nekom shopu i malo benzina ili 96% alkohola, opereeš s donje strane sa maramicom cooler, onda pobrišeš CPU (pazi da ne razmusaš psatu na sve strane) jednu kap veličine zrna riže na sredinu proca, staviš gore u ležište CPU cooooler (u onaj crni okvir) unutar okvira malo okreneš sim tam cooler, zakačiš one nosače sa strane i okreneš polugu da sjedne i zakopča se i onda probaj...
![]() |
#5 |
Registered User
|
yikes Ne ne ček... Imam neki stari ventilator tak da sam odspojio kabel i on je single ventač ![]() Zašarafljen je na gornji poklopac tako da nije CPU cooler ![]() Premda nemam blage jel sam skinuo pastu ili ne... Nabavio program za temperaturu pa javim, inace mozda reinstaliram windowse AKO ce mi komp raditi dovoljno dugo |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
za formaciju trebas sat i pol, nemoj to radit. Ja bih na tvom mjestu odnjeo u V-mil ili hg spot, kvark da ti vide u cemu je problem, za pregled ti nece valjda nista naplatit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|