|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
![]() Jučer sam kupio novu matičnu i novi procesor. Matična je asus p5k premium a proc je celeron 430. Sve sam složio ali neće se upalit...lampica od matične gori ali ništa drugo...ventovi nerade,diskovi ugašeni....kada stisnem tiplku di se inače komp pali lampica blicne i nastavi svjetlit...neznam u čem je problem...jučer je sve radilo sa starim komponentama danas ništa.... možda zezaju ti kabeli kaj idu od tog gumba za paljenje u matičnu tj. žičice. Jel postoji neki drugi način paljenja osim tradicionalnim putem? Pospajao sam sve moguće kablove na matičnu koje imam i ništa....procesor nevjerujem da sam krivo stavi jer mislim da je to nemoguće,paše samo na jedan način...nemam pojma....dajte nije vrag da nikome ništa nepada na pamet... Ostale komponente su 2x1Gb CB 800 Seasonic 430 Ati 3870 pomagajte komp mi treba za posao.... hvala Zadnje izmijenjeno od: shrek00. 25.04.2008. u 15:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Ajde probaj samo nekim metalom spojiti dva pina na MBO na koji se priključi prekidač s prednje strane. Komp bi se trebao upaliti pa ako se ne upali otklonio si eventuani problem sa prekidačem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() ![]() ![]() Citiraj:
I da presloži si ramove malo po slotovima pa tako probaj... I da provjeri jesi ispravno ub prednje prekidače...
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() nisam reinstalirao windowse kad ga nemogu ni upalit ![]() mislim da nije do predkidača jer sam sad skužio da kada stisnem prekidač ventilator na procesoru i napajanju se pomakne malo,onak se trzne i stane....kao da nema snage zavrtit sve skupa...napajanje je seasonic 430 tako da mislim da nije do njega...lud sam više Evo što piše za podržane procesore Support Intel® next generation 45nm Multi-core CPU - Intel® Core™2 Quad / Core™2 Extreme / Core™2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 Processors tu se nigdje nenavodi Intel Celeron...... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.04.2008. u 20:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
|
Čuđenje je zbog kombinacije tih triju zajedno - a procesor mi je posebno zapeo za oko kao uljez iako pretpostavljam da planiraš update ali nisi pri lovi pa je to razog... Inače tako ti izgleeda skurena ploča i/li PSU problem, ako je sve ispravno spojeno onda je neko mrtav... Taj celeron je Core Duo dakle mora radit...
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
pa mislim da je sve spojeno..spojio sam gore na početku ploče onaj eatx12V 8 pinski konektor i u sredini ploče onaj eatxpwr i to je to kaj sam uštekao na matičnu!!! jel ima još kaj? jedan 4 pinski ide na grafičku i to je to.... napajanje je još jučer ujutro radilo sa starim procesorom i matičnom....a i čudno mi je to kaj lampica svjetli ma matičnoj a neće da radi...pretpostavljam da lampica može radit a ploča nevaljat... Zadnje izmijenjeno od: shrek00. 25.04.2008. u 19:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
ovako..dal znas dal je tvoj proc intel celeron D ( kao dual core procesor ) tj. dal ima 2 jezgre, jer ako ima , onda je to d805 koji je podrzan..a ukoliko ovaj proc nema 2 jezgrice tj. nije d805, te ako je single core, onda ne radi jer ga maticna ne podrzava.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.606.103 http://www.intel.com/products/proces...rt/celeron.htm evo našao sam na jednoj stranici se prodaje i piše da je single core..... Zadnje izmijenjeno od: shrek00. 25.04.2008. u 20:47. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
To je Core Duo procesor - 65nm - siglecore i pravi x64... Morala bi ploča s njim radit jer s njene točke gledišta to je core duo i doviđenja, ali naravno to je highend ploča i k tome Asus što znači da joj možda treba - flashanje... E sad je pitanje imaš li ppristup kakvom drugom lga775 procu iz starijih vremena pa s njim probati dići ploču i napucat BIOS gore...
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovoga sam uzeo što zbog nedostatka novca za planirani E8400 što toga jer sam mislio da će radit te ću tako moć flashat bios za e8400 tj. 45nm procesore kad oko labud....da mi makar neki Beep baci ..nešto.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Asus veli da Celeron 430 radi tek od verzije BIOS-a 1205 koji je uzašao kao beta, a zadnji je 1226 kojeg možeš skinut. Tako da ćeš morat posudit neki procesor samo da flashaš ploču ili je odnesi na servis i reci nek ti oni flashaju. To moraju napraviti.
![]() |
#14 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
ovaj ću zamjenit za taj i jošnadoplatit ak treba...jel bi radili ovo E2160/2140 na mojoj ploči bez flashanja??? Zadnje izmijenjeno od: shrek00. 26.04.2008. u 00:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
|
Neznamo jer neznamo koji BIOS imaš gore kužiš, siguran sam jedino da će ti radit stari non core pentiumi D jer oni su davno prije izašli, a vjerojatno bi radila i c2d 6x00 serija koja je prva izašla, možda bi ti najbolje bilo odnjeti u servis di si kupio ploču da ti je nafleshaju i usput provjere... Ako si kupio oboje kod njih reci da ne rade skupa i da misliš da treba update BIOSa nepravit ali nisi siguran, vjerojatno će ti napravit bez problema i pitanja to je pola sata posla...
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: shrek00. 26.04.2008. u 11:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#19 |
Premium
|
Evo zvali me iz servisa i kažu da ploča i procesor rade najnormalnije...stavljen je i najnoviji BIOS. Očito je nešto drugo od komponenata..... Mislim da je netko gore spomenuo da bi moglo biti napajanje..... pomagajte ljudi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Rekao si da si stavio 4-pinski kabel na grafu. Šta ne ide 6-pinski na nju? Imam slabije X1800XL i 3850 i na obe ide 6-pinski kabel.
![]() |
#21 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na grafi 99,9% imaš 6-pinski konektor, a sa njom si trebao dobiti i adapter molex - 6-pin tako da mi nije baš najjasnije otkud ti 4-pinski i zašto si ga uštekao u nju kad ide 6-pinski.
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() my bad sad sam se tek sjetio....ima neki konektor izgleda kao 6 pinski a ubuti ima samo 3 rupe popunjene ostale 3 su prazne...sad se nemogu sjetit jesam taj prištekao ili baš onaj pci-e koji ima svih 6. Jel moguće da je to razlog???da komp nepali zbog krivog konektora.... Mislim dali bi se sve ostalo trebalo pokrenut bez obzira kaj je krivi konektor u grafi(hardovi,ventovi i to???) Zadnje izmijenjeno od: shrek00. 05.05.2008. u 12:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne mora se pokrenuti, ako je krivo spojeno. Daj ti nama slike svega što si spojio pa ćemo vidjeti je li to valja ili ne.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Prijedlog za testirat napajanje.. Znaci, odspoji ga od svega i na konektoru koji daje struju maticnoj ploci kratko spoji zelenu i crnu zicu (komadom zice, spajalicom). To bi trebalo upaliti napajanje tj, trebao bi se poceti vrtiti ventilator na njemu. Ako imas unimetar mozes izmjeriti kakve napone daje na konektorima za komponente ako uopce daje kakvu struju van. (Izmedu zute i crne 12V, crvene i crne 5V).
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
@ m0rgoth kaj nisi pročito da je riješen problem čemu sad testirat napajanje ak je bio problem u tome kaj nije dobro spojio struju na matičnu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|