|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() Čitam malo o hardwerskim problemima pa sam i ja odlučio postaviti post. Baš me zanima šta će te mi sve reći da probam napraviti. ![]() Ukratko ovako. Komp je sljedeći: MA770-DS3 | X2 3600+ @ 2600 mhz | 2X1 Gb DDR800 Apache | Maxtor 120 GB | nVidia 6800 GS 256/256 | Asus CD/RW | Monitor CRT 17" | Napajanje žnj 380W. Komp se restarta u raznim vremenskim razmacima. Nekad radi cijelo popodne, a nekad se restarta 2 puta u 5 minuta. Čak se restarta i dok se ništa ne radi na njemu. Na kompu je bilo već 6 OSova (Windows XP Home,Pro SP1 i SP2, Vista Ultimate Upgrejdana i SP1, Linux BlackTrack). Znači Softwerski problem nije. Temperatura proca je oko 35 do 40 i rijetko se pod opterećenjem diže preko 50. Grafička je oko 42 i pod opterećenjem ne prelazo 60 stupnjeva. Hard je do 46 max. Matična od 34 do 39. Znači ne restarta se zbog temperature. Memorija 100% ispravna odvrtio sam Memtest na dva kompa i na drugome se ne ruši. HDD je iz stare konfiguracije i nije bilo problema s njime. Maxtor je čuje se ali je radnik i radi bez pogovora. DVDRW nije jer se komp restarta sa njime i bez njega. Matična je nova i fleshan je BIOS F4. Dok koniguracija radi ne pokazuje nikakve slabosti. Vrti igrice, kodiranje filmova i sl. Moje mišljenje je da je napajanje preslabo za 6800GS. Trenutno nemam drugo napajanje za isprobavanje. Da čujem i druga mišljenja
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Napajanje. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Osim napajanja može biti još dvije stvari.., 1: Pad napona u kući u određenim vremenskim intervalima a napajanje to nemože "izvući". 2: Neispravna grafička !! Grafa se napaja sa dodatnom strujom iz molexa i moguće je da taj sklop ne radi kako spada. Da je produžni i da gubi kontakt.., ponekad bi moralo zaiskriti a to se čak i čuje te ostavlja crnilo gdje iskri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a najlakse je reci napajanje ali kako to da se nikad ne restarta dok je pod loadom komp nego bas kad ne radi nista? neispravno/preslabo napajanje bi moralo baciti riku bas tada ![]() i kakvo je to žnj napajanje od 380W, pod takvim brojkama obicno dolaze samo brandovi, žnj su gotovo po pravilu okrugle brojke (ako ima 260W recimo zaokruze na vecu brojku, naprimjer 500W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
chanelwell ako se nevaram i mislim da nije do njega.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
Za početak ću zamjeniti grafičke, a potom napajanje iz PC1 i PC2 (Sig i Avatar). Neznam zašto, ali imam neki filing da ću osjetiti miris bijelog dima. ![]() Opet. ![]() Chanelwell ima 420W i nije žnj. Na njega Antec stavlja lijepo kučište i naljepnicu. Jesu bili vatrogasci kod vrtića? ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
3 i 11 ujutro ![]() Mijenjaj napajanje.
![]() |
#14 | |
Moderator
|
Ma da nebi. Već sam se digao i moram odpeljat ženu na posao pa idem kod doktora i još brdo toga obavit. Citiraj:
Moguće da grafička ne dobiva dovoljno struje jer treba dobivati struju iz dodatna dva molexa tj. iz različite dvije linije. Pad napona ne vjerujem jer mi se napon vrti uglavnom od 230 do 242 V Edit Usput da pitam zlu netrebalo, jel ima netko za posudit neko pošteno napajanje na par dana da isprobam. Svečano obrčajem da neću izvaditi bijeli dim iz napajanja. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 28.04.2008. u 08:23. Razlog: Sad sam se zmislil |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Možda je ovo bio problem. http://my.opera.com/Amdejac/albums/s...icture=7199632 Ali brzom intervencijom lemilice završila je 6800GS ovako. ![]() http://my.opera.com/Amdejac/albums/s...icture=7199631 Ak' tak nastavim preuzet ću titulu Master of Lemilica od LordaClockana.
![]() |
#16 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Krasno... ![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Nisam ponovno stavljao 6800GS na MA770-DS3, već sam ju metnuo na Asrock dualku. A na MA770 x1600pro. Moguće je, pošto je 6800GS dosta dugačka kartica da sam sa njom zapeo za nešto na matičnoj. Budem vidio nakon par dana isprobavanja jednog i drugog kompa da li će dolaziti do rušenja. Za sad Oba kompa rade već 3 sata bez rušenja.
![]() |
#18 |
Moderator
|
Još uvjek se nije niti jedan komp srušio, ali me i još uvjek peče lijeva ruka jer sam se opekel sa lemilicom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|