|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nakon gasenja,konfa se odma pali...
Dakle kada ugasim komp (ili ga stavimu stand by) iste sekunde kada bi se trebao ugasiti,on se upali.Ali slike na monitoru nema. Nakon toga, reset ne pomaze,slike nema, tek sa duzim drzanjem "power off" tipke koomp se gasi (nekad potrebno i iskapcanje iz struje jer nece preko tipke). Nakon toga ako ga upalim sve je ok (do iduceg gasenja/sleepa). I jos nesto,par puta mi se dogodilo i to da zapne pri gasenju i ostane na "shuting down...". Jeli mozda napajanje ili sto? Ne bi htio bezveze kupovati nove komponente. Konfa je iz siga |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
A koje napjanaje je u pitanju? Obično ovakve smrzotine prave ili ploča ili PSU, provjeri opcije wake on u BIOSu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Radi se od codegen napajanju koje je doslo sa kucistem (da znam da nije super napajanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
lako moguce, ta dugmad na jeftinijim kucistima se lako kvare. desi se i na skupljima, kolegi oslo na nekom ruznom TT od preko 1K kn ![]() najbolje bi ga bilo odspojiti s ploce, upaliti komp kratkim spojem pinova i vidjeti hoce li se upaliti nakon shutdowna |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
Teško jer da je stalno kratko spojen onda nebi ovako radio, a da je povremeno u šljusu nebi se freezao kod shutdowna jer ja neznam nikoga ko na tipku na kanti radi shutdown winblowsa... ![]() Ja bi svejedno rekao isto što i gore ili ploča ili PSU, mogu i neke druge komonente ponekad raditi probleme ali obični je jedno od ovoga dvoje kad se ovako ponaša...
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Imao sam isti takav problem sa Gigabyte X38-DS5, riješio sam ga tako što sam resetirao bios preko jumpera.
![]() |
#8 |
Premium
|
Hmmm da, ovakve sam odgovorre trazio. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
|
Probaj počupati i "nepotrebne" periferije/kartice i optiku/hardove pa onda probaj... Ako onda bude radilo dadaji jedan po jedan uređaj pa isprobavaj, nekad i periferije i TV kartice ili sl hardware shebu shutdown...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Fucking idioT
Datum registracije: Dec 2005
|
Uglavnom znam da nekim maticnnim plocama postoji opcija da se komp vrati u prijasnje stanje nakon nestanka struje. return to previous state after power error. U nekim windowsima zna to biti problem. Probaj provjerit opcije od samog biosa za to. Također pod opcijima od power menagment-a probaj staviti S1 mode. Moguc problem je i do windows-a!
When did I realize I was God? Well, I was praying and I suddenly realized I was talking to myself. "A low dropout voltage regulator circuit with non-Miller frequency compensation is provided." - tko zna zna." |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
ja nemam tipku jebga, logitech je valjda zakljucio da useri s time stalno rade neku stetu i gase komp kad ne treba i onda maknili. bitno da su ostavili ove glupe MM tipke koje nitko normalan valjda ne koristi. tako da moram silovati ovo dugme na kucistu. koje je inace toliko kvalitetno da se valjda savija i kada je propuh u sobi a ako je tipka kvalitetna kao i ono uskoro cu morati bumpati ovaj thread i traziti pomoc ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Evo kako stoji situacija: rijesio da komp ostane ugasen nakon shutdown (ccmos), no nakon slanja na spavanje (S3), komp se budi- uzrok je pcmcia kartica, tocnije VMC kartica za spajanje za net. No, u device manageru sam onemogucio da kartica dize komp iz spavanja,a isto tako i u biosu, tek ako je izvadim komp ostane ugasen...inace... Ne znam kako bi rijesio ovo. Mozda reinstall drivera pomogne.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
|
Imaš isto negdje u BIOSu zakopane postavke, kopaj malo tamo, negdje mora bit, samo gledaj da zakolješ pravi irq...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|