Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.05.2008., 18:06   #31
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
a jeste se uskokodakali ko prave kokosi. covjek na videu je prikazao neke osnovne stvari koje su nazalost realnost. moze se tu reci ovo ili ono ali ja sam oduvijek govorio i to ne bez razloga da mi je puno ugodnije raditi na amd kanti. mozda MS mrzi intel? isti dojam nikada nisam imao pod linuxom i nikada nisam mogao bez gledanja konfe odrediti na cemu radim
sto se tice toga sto nije opterecivao proc (i samim time pokazao nadmoc quada) to ocito nije bio ni cilj. svima su nam ionako procesori neoptereceni 95% vremena i radimo s njima onakve idiotarije kakve je on prikazao. sto se tice toga sto kante nisu bile ciste tj programi su bili instalirani pa jebemu jer vi imate ciste kante? svaki dan dizete nove win?

no nebitno, svatko ima svoju teoriju i tu nema bas mjesta raspravi. idealno bi bilo da slican test napravi recimo pcekspert ekipa no tesko, nemaju AMD kantu

a sto se tice ovoga sto silent-huntera pati....jebga, zivcira i druge sto se forumom siri efekt papiga i vise-manje svaki novi thread gdje se trazi preporuka hardvera zavrsava jednako. nebitno sad jel pricamo o procesorima, memorijama, napajanjima ili necemu posve desetom...svaka grupa ima proizvod koji je trenutno u modi i koji ce neprestano biti preporucivan. tako je to bilo uvijek, ne vidim zasto bi se sad promijenilo jer silent protestira

ono sto mene zivcira nije to samo po sebi nego sto te iste preporuke dolaze od ljudi koji uopce ne posjeduju niti su ikada posjedovali taj komad hardvera. tu sitnicu u gotovo 100% slucajeva zaborave napomenuti. pa jebemu kako mozes preporuciti (i tada svim silama braniti preporuku ukoliko se pojavi netko tko ne misli jednako) ako nesto nikada u zivotu nisi imao i s time radio? ocito se moze, to gledamo svaki dan. isto vrijedi i za obrnuto - pljuvanje. "sretan" sam sto mi stvarno svakodnevno kroz ruke polazi svakakvi hardver pa bi valjda za sve mogao dati neki komentar iz prve ruke al vecinom presutim jer smatram da nesto malo rada nije dovoljno da bi hvalio ili pljuvao. no nekima cinjenica da cijeli zivot imaju samo intel/amd, samo nvidiu/ati itd.... uopce ne smeta da pljuju po onom drugom. a argumente koje nemaju pronalaze na netu. jake fore, da izvalis da je nebo zeleno naci ces link s testom koji to potvrdjuje.

Care

sry modovi.

Ljudi, sve je to reklama, Pogledajte malo po informatickim novinama....kada ste zadnji put vidjeli AMD 64 x2 reklamu.....sve je puno Intela i "c2d inside" slicica....takav je svijet...reklama je pola proizvoda....
Staro 05.05.2008., 18:06   #32
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
amd vs intel

da budem iskren ja kupujem amd-a zato sta je jeftini od intela istih performansi i dok kod bude amd jeftini od intela istih performansi ja cu kupovat amd zasto bi dava 200 300 ili u nekim slucajevima i vise kuna za procesor koji je tu negdi +- 10 %
sve ostalo je suvisno objasnjavat i polemizirat....mlacenje prazne slame.....
6400+ je bog i hrvati

Zadnje izmijenjeno od: bruno_x. 05.05.2008. u 22:55.
bruno_x je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 20:00   #33
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Intel je vjerojatno brži kad se "zalaufa", ali AMD je responzivniji i "fluidniji" pri radu.

a tako nekako. meni je oduvijek to bilo bitnije nego hoce li mi se nesto sripat koju minutu brze. mozes i sam vidjeti po procu da mi takve stvari nisu prioritet. zelim kad kliknem da prozor iskoci, vistu bez SP1 sam mrzio iz dna duse zbog sporog sucelja i stalnog otklona od negdje sekunde od klika do otvaranja winexplorera recimo. to su popravili, sad je mrzim nesto manje
no dozvoljavam ideju da nekome to nije previse bitno u zivotu i da hoce brze kodiranje videa, superpi ili sta vec
nego, ovo o cemu pricas se obicno ne cuje iz tipkovnice intelasa, ocito nisi dovoljno zarazen. brzo procitaj cijeli intel forum, mozes i OC

da, cisto da dodam da je spomenuti efekt jos vidljiviji kod celerona, cak i ovih novih fancy modela. to sam jednom bio spomenio u threadu gdje se pricalo o odnosu njih i nekog amd-a....ili se trazila preporuka za lowend office konfu ili tako nekako...nebitno. i bio brzinom munje napadnut od zadrtih intelasa (koji tog istog celera ne bi ni stapom taknili a kamoli stavili u svoj stroj) kako sam amd fanboy i ne znam ni ja sta plus zatrpan gomilom sintetickih testova koji bi trebali dokazati da sam u krivu. dokazali su jedino tko je fanboy i cega

nego nemogu vjerovati da ovako bogohulimo cijeli dan a da se nitko od te ekipe nije zaletio na ovaj thread. nije valjda da su na godisnjem?
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 20:11   #34
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
reko sebi ajde nebudi ljen pa da vidimo kolike su to REALNE razlike u vezi intela i amda.
i tako ja pricam sa vucom na msn (jea gay messenger al staces) i kazem ja njemu ti imas 3600+ ja imam 4400+ to su recimo generacijski procevi ajmo mi napraviti jedan test.

i tako dogovor padne da koristimo H264 Encoder i samsungov demo oceanic life. dogovor je pao da stavimo iste frekfencije proca (oba su na 2000mhz al da bude zanimljivije stavili smo obojica na 2400mhz)

i tako pokrenemo mi to i evo tu su rezultati.
ovo je moja reza

ovo je od vuce reza

dakle kao sto vidimo intel sije amd-a za nekih cca 15-17% na istom taktu u kodiranju videa u trajanju 102sec sto je imho dosta.

posto ja drzim komp na 3200 defolt voltaza (tj malo je i undervolt) odvrtio sam i taj test evo rezultata.

Dakle kad se sve zbroji i oduzme intel je trenutacno u prednosti ako u nicem onda u kodiranju a vjerujem da je i drugdje malo jaci, ovo nije neki test u kontroliranim uvjetima tak da me nevuce nitko za jezik ovo je bas realno stanje.

vuco ima nakrcane xp ja imam 2003 server takodjer natrpane uglavnom test je od dva usera i imho najrealniji je prikaz odnosa proceva

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 20:19   #35
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Bila je to poštena trka, nažalost, malo sam ipak sporiji. Ali, veseli me što znam da sam sigurno brže bootao u Windowse i što mi se MainConcept-ov Encoder brže otvorio

Mislim, na boot-u sam dobio kojih 15-ak sekundi i na otvaranju sekundu dvije. Tada razlika pada pod zanemarivu grešku
Staro 05.05.2008., 20:47   #36
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Stvar je jedino u latencijama...
Sistem u AMDa će brže pokrenuti nešto, ali Intel će prije završiti...
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Intel je vjerojatno brži kad se "zalaufa", ali AMD je responzivniji i "fluidniji" pri radu.
Ja ovo ne razumem. Jel' moze neko da verifikuje ovo?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 20:48   #37
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ja sam vjerojatno jedinstven po tome, ali ja sva kodiranja ostavim kompu da mi odradi kad odem na spavanje i uopće se ne zamaram da li je bio gotov u 5 ili 6 ujutro, jer ustajem u 7
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 20:54   #38
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Ja sam vjerojatno jedinstven po tome, ali ja sva kodiranja ostavim kompu da mi odradi kad odem na spavanje i uopće se ne zamaram da li je bio gotov u 5 ili 6 ujutro, jer ustajem u 7
Pravi kloukeri stave kodirat HD materijal u trajanju od par sati i bleje u ekran sve dok ne završi i onda j*bu majku AMDu kako je spor.

Zadnje izmijenjeno od: BladeRunner. 06.05.2008. u 00:56.
BladeRunner je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 21:01   #39
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor naram-sin Pregled postova
Ne, zbilja, cemu sve ovo pozivanje na "prosjecne" korisnike/kupce?

Vjerujem da ovaj forum nisu pokrenuli "prosjecni" korisnici PCa i inih tehnologija, niti je ovaj topic startan sa konceptom prosjecnog korisnika u vidu.
Unatrag par godina, formirao se bas marketinski koncetp PC enthusiast-a (kao da power user nije bio previse, zvuci kao DnD lik), kojim vecina forumasha (koji znaju nesto o necemu) vjerojatno ne zeli biti etiketirana. Upravo bi, po mom misljenju to bila ona vecina tatinih i maminih sinova i kceri (jic) kojima je
prvo racunalo "Core based", a naravno da se radi o umjetnoj marketinskoj tvorevini koja se siri polako, ali sigurno i nekada prave entuzijaste (one koji su od radijatora Yuga uspjevali sklepati vodeno hladjenje za proc, koji su prije 9-10 godina slinili nad prvim 1GHz procom hladjenim dusikom) uspjeva kao pale andjele srusiti medju obicne smrtnike aka prosjecne korisnike.

Ajd, da ne kenjam jos puno i tanko, po meni ova tema je besimslena upravo prosjecnom korisniku, kojih je na ovom forumu vjerojanto malo, ako se smijem dirnuti u statistiku, majku svih zabluda.
Ova je tema besmislena kao sto je vatrenom fanu Formule 1 smisleno reci: "Ferarri, McLaren, BMW, Renault, sve je to isto sra...".

Naravno da nije. Jer je covjek od "Panem et circenses" razdoblja vrlo rado bio svjedokom sukoba dualiteta, u kojem ce njegova masta i zelja za posjedovanjem biti nepresusne gladi i uciniti od njega stvora istovjetnog njegovom idolu - bar u masti i/ili kroz materiju koju posjeduje.

A u ovo vrijeme, kada imate SAMO gotovo ex-monopolista-lobista (Intel) i vjecnog alternativca/ponekad underdoga, svjedoci smo najkrvavijih sukoba (cijena, uglavnom) koje je IT arena ikada vidjela.

Eto, zato "navijanje" ima smisla jer je ovo ipak rat. I dokle god traje i dok se obje strane bore i do zadnje kapi krvi, za nas sve - bolje. I ovom slucaju "navijam" za AMD jer je Intelov image olicje mainstream-a dok je AMD u mojoj percepciji, unatrag 15ak godina, izbor heavy metalca, npr.

I da, tjesi me ovaj video, jer je svatko bar jednom bio ponosan "...kaj mu je traktor bolji u susedovog...". I sto mu se Windoze malo brze bootaju neg na susedovom Intelu.

A recimo i Intela imam doma, radi ok, ali ne izaziva draz. Eto, to je ono subjektivno, pa kako se cudite s-hunteru, bit ce da se cudite i svakome ko u subotu poslije dnevne zege izvuce makinu i glanca ga u tri sloja voska jedno 2-3 sata. A kako vele gore o tatinim deckima, netko si nagrebe za VW TDI 3ojku ili Alfu 145 Q4 g.94 npr., pa ih cuva ko oko u glavi, a nekome tatek kupi BMW M5 godiste 2030. pa on ubije 10ak ljudi na cesti. Nije pravilo ali je ucestalo. Ah, otidjoh u OT od samog sebe...

Dosta je bilo, fakat...
Na ovo sve bih dodao jednu stvar. Najveći apsurd koji mi nikako nejde u glavu je da se na forumu namijenjenom računalima i računalnoj tehnologiji zabranjuje i skače na sve četri odma unaprijed kad dođe do neke rasprave AMD vs Intel.
Mislim halo jebte...

Ne govorim sad ekskluzivno o pcekspertu, na skoro svakom forumu namijenjenom hardware-u postoji pravilo, i to uglavnom pisano,
"AMD protiv Intel i ATI protiv nvidia rasprave strogo se kažnjavaju" il neznam ni ja sam koji k...

Pa to je skoro cijela poanta ovoga maltene... A što je drugo rasprava nego kad ljudi iznose činjenica i mišljenja i suprotstavljaju ih jedno drugome.

Po forumima sam rečenicu "nemoj počinjati AMD vs Intel raspravu" čuo tolko puta, pa odprilike toliko koliko puta je ljudima preporučen Intel jer se bolje clocka.

Da sam mod dijelio bi instant ban za tu rečenicu svakome pod etiketom megatrolanje.
Grofaz je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 21:23   #40
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
zabranjene su takve rasprave jer dodje par nodgojenih i onda useru cijelu raspravu, ja bi mogao danima citati raspravu izmedju par normalnih ljudi koji nece nakon 20 postova hebat majku jedan drugome ili si spominjati kvocijente inteligencije.

da je vise konstruktivnih rasprava forum bi bio puno kvalitetniji...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 21:55   #41
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
zabranjene su takve rasprave jer dodje par nodgojenih i onda useru cijelu raspravu
Al onda se sankcionira tih par neodgojenih, a ne cijela rasprava. Dok u isto vrijeme, uvijek se nađe bar jedan od svakih deset postova koji isto tako nema što reći, ali vrlo rado napomene da takva rasprava nije dobra ili da je topic nepotreban.
Grofaz je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 23:04   #42
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Evo da se uključim u raspravu.

Athon 64 @ 2400MHz (2000MHz def) vs Pentium 4 3000MHz(2800 def).
Test DVDShrink. Isti ROM, HDD sve osim MBO i CPUa. Isti software i Winsi!
AMD score ~1h, Pentium ~30min, a to je bilo davno i meni je bilo dosta! SS imam (ako nađem stavim)!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 23:17   #43
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Većina ima dosta subjektivno mišljenje koje pomiješano sa tvrdoglavosti mora kad-tad završiti svađom. Kad se traži naj-naj proc AMD nema nekaj posebno za ponuditi, al opet takvo nešto se ne kupuje šakom i kapom. Sve ispod high-end proceva je stvar odluke kupca. Osobno kao AMD fan me niti ne zanimaju ta prepucavanja jer me ne bude intelovac nagovoril na neki proc iz Intelove ponude dok god AMD radi dobre proceve. Ak bilo koga od intelovaca ova izjava vuće da posere mene i/ili AMD znam da je il dijete il kreten.
P.S. Tema je off-topic i više paše u rubriku informatike u dnevnim novinama. Ak ne znate zakaj onda vas žalim...
Staro 05.05.2008., 23:54   #44
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

bemu Baja nisam dvd shrinkao toliko dugo jos od kad sam imao athlona 2000+....ili je to bilo s onim 2400+?...nebitno. uostalom pentium 4 je pusio od AMDa i u svima tako dragoj sintetici. bila su to neka druga vremena.
daj te screenove da vidimo sta ti je sjebalo score, ne moze to tako

a mikey_rs, zali me koliko hoces ali ne vidim niti kako smo to osli OT niti zasto smo u rangu IT rubrike jutarnjeg. IMO posve normalna i za sada prilicno jasna rasprava oko toga kako se koji proc ponasa u normalnom radu, bez dosadne sintetike i kurcenja ciji je veci.....sve ono sto ne mozemo vidjeti u reviewima proceva i u standardnim VS temama. uvijek kada procitam review, bilo "sluzbeni" bilo usera na forumu, zao mi je sto nema dijela gdje ce autor reci kako stroj dise s tim testiranim procom, cisto me zaboli sto je brzi 2% u nekom testu od prethodnika. i zalim one koji ne shvacaju sta s time zelim reci. a vjeruj mi, ima takvih ovdje

nego, cijela rasprava me natjerala da se sjetim jednog intel stroja s cijim klik-klik radom sam bio zadovoljan u zivotu. jos dok sam isao u skolu glavni komp u informatickoj je bio dvoprocesorski workstation, mislim IBM, s dva xeona 1,5 ghz. bemti sve ako nije radio kao AMD . pogotovo kraj hocu-internet celera 900 (onih s valjda najlosijim plocama koje sam vidio u zivotu, toliko su bile jadne i spore da sam ponekad mislio da im fali pola dijelova) koji su cinili ostatak flote.
kasnije je netko provalio i ukrao ga, pokusao sam sve veze da pronadjem krivca i jeftino otkupim kantu ali sugavi junkie ga je vec rjesio nekom liku u Os takorec za burek
Staro 05.05.2008., 23:55   #45
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
ja vise volim amd od intela i ati od nvidije i kolko meni treba komp uvjek bi to kupio
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2008., 00:12   #46
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Evo da se uključim u raspravu.

Athon 64 @ 2400MHz (2000MHz def) vs Pentium 4 3000MHz(2800 def).
Test DVDShrink. Isti ROM, HDD sve osim MBO i CPUa. Isti software i Winsi!
AMD score ~1h, Pentium ~30min, a to je bilo davno i meni je bilo dosta! SS imam (ako nađem stavim)!
To je Pentium s HTom bil u igri?
McG je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2008., 00:13   #47
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Zapravo sam greg mislil na otvaranje teme i šture informacije. Već kad neko ide nekaj takvog stavljat kao temu pa hebemu napravi to kak spada: napravi mali test sam i iznesi statistiku pa nek ljudi odluče ili već kad nisi u mogućnosti bar da nađeš kolko tolko dobar review il više njih. Sve kaj se ovdi našlo je skroz nejasni test i, kak ti veliš, moj-je-veći stav. Takve stvari baš i ne trebamo ovdi. Kvalitetna rasprava - da, al da svaki vuće priču na 'svoj mlin', to mi nije jasno.
Staro 06.05.2008., 00:23   #48
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova

nego, cijela rasprava me natjerala da se sjetim jednog intel stroja s cijim klik-klik radom sam bio zadovoljan u zivotu. jos dok sam isao u skolu glavni komp u informatickoj je bio dvoprocesorski workstation, mislim IBM, s dva xeona 1,5 ghz. bemti sve ako nije radio kao AMD . pogotovo kraj hocu-internet celera 900 (onih s valjda najlosijim plocama koje sam vidio u zivotu, toliko su bile jadne i spore da sam ponekad mislio da im fali pola dijelova) koji su cinili ostatak flote.
kasnije je netko provalio i ukrao ga, pokusao sam sve veze da pronadjem krivca i jeftino otkupim kantu ali sugavi junkie ga je vec rjesio nekom liku u Os takorec za burek
Ja imam u firmi par 2.66GHz Celerona na nekim Canyon pločama, da mogu sve bi ih zamijenio za neke Duron 800 strojeve. TO je toliko spor odziv prilikom uredskog rada u Wordu i slično da je to nešto nevjerojatno...a clock brži od 95% AMD-a trenutno na tržištu
Staro 06.05.2008., 01:03   #49
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

ma bit ce da su isto ploce krive kao kod onih hocu-internet konfi. ti celeri jesu jadni s obzirom na clock ali ne bas toliko da ih morgan ili stariji duron pobjedi
Staro 08.05.2008., 18:26   #50
m&n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Eh da istina je malo sam proucavao nemogu se amd konfe mjerit sa intelovima,ali naso sam jednu boljku kod intela recimo sastavljamo komp do 3000 kuna bez monitor i periferija,znaci kuciste napajanje itd..U tom slucaju intel nemoze nista jer jednostavno procesor mu je preskup najslabiji core 2 duo 700 kuna dok amd 5000+ black editon kosta 500 kuna,zatim da bi sastavili konfu za te pare kod intela nemozete imat dobru maticnu i ok grafu,a dobre maticne kod intela do 500 kuna nema cak i do 550,dok kod amda ima,i na kraju do 3000 kuna dobijete bolji komp sa amdom nego sa intelom,samo zato sta mu je procesor preskup
m&n je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2008., 18:46   #51
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Pa nemora bit C2D.Imaš i Pentium E koji ide pod oblake.
žile je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2008., 18:57   #52
m&n
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Pa nemora bit C2D.Imaš i Pentium E koji ide pod oblake.

nisam to gledo al dali se moze taj pentium e mjerit sa amd athlono x2 5000+ black editon??
Staro 08.05.2008., 19:01   #53
žile
Banned

žile's Avatar

Zašto ne?Obadva imaju po 1mb L2.
Staro 08.05.2008., 19:02   #54
m&n
Premium
Moj komp

Citiraj:
koja je cijena pentiuma e i dali imas neki okey test di se mogu usporedit ta dva proca bio bi ti zahvalan
Staro 08.05.2008., 19:05   #55
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Ali Intel mora imati 3,57 puta više keša za iste performanse!
Staro 08.05.2008., 19:06   #56
žile
Banned

žile's Avatar

Za test koristi google.Za cijenu imaš nabavu.
Pogledaj cijenu E2140
U biti to su dva proca u klasi.Jača C2D braća su ipak malo jači.

Citiraj:
De link na kojem si našao taj zanimljiv podatak?
To znači da bi recimo E6750 tek bio konkurentan tom procu,što baš i nevjerujem.
Staro 08.05.2008., 19:09   #57
m&n
Premium
Moj komp

Citiraj:
opa jos jedna informacija koju nisam znao znaci da bi intel nudio iste performanse kao i i amd treba imat vise kesa?
Staro 08.05.2008., 20:13   #58
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

http://www.tomshardware.com/reviews/...r,1708-16.html

http://www.tomshardware.com/reviews/...r,1708-21.html

Ipak 2140 i 2160 malo zaostaju (govorim o neoverclockiranim procesorima, naravno)

http://www.tomshardware.com/reviews/...r,1708-29.html

Namjerno sam stavio linkove na multimedia i 3d rendering testove u kojima je Intel tradicionalno jači
Staro 08.05.2008., 20:18   #59
žile
Banned

žile's Avatar

Sjeti se one tabele od ljetos sa takvom tablicom sa grafičkim karticama šta smo pričali za tomijevu vjerodostojnost u zadnje vrijeme.A isto tako,uzmimo da je test važeći,po kojoj je logici E6550 ispred E6750
Staro 08.05.2008., 20:28   #60
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Sjeti se one tabele od ljetos sa takvom tablicom sa grafičkim karticama šta smo pričali za tomijevu vjerodostojnost u zadnje vrijeme.A isto tako,uzmimo da je test važeći,po kojoj je logici E6550 ispred E6750
Tablica sa grafičkim karticama ima veliku manu jer se ne obnavlja sa novim revizijama drivera. Ovo je ipak test odrađen u komadu, a i procesori se baš i ne popravljaju revizijama drivera

A 6550 je brži u samo jednom testu, valjda nekakva anomalija baš u tom jednom testu, ili je greškom zamijenio procesore
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na