|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
tv out kabel na ploči
dal netko zna gdje bi mogao naci kabel za tv out naime kupio sam maticnu micro atx sa integriranom grafikom vga e sad na ploci ima utor za tv out kabel koji je naravno opcija a nema ga nigdje za kupit barem nisam nasao ploca je gigabyte ga-ma69vm-s2 e sad dal netko slucajno ima taj kabel ili ako se da napraviti i kako pa bi molio strucnjake da ulete sa odgovorom evo ovo je doticni original cabel pa ako se da napraviti nek se javi znalac thnx Zadnje izmijenjeno od: terminator152. 03.05.2008. u 18:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nešto si pobrkao. To na prvoj slici je USB header za spajanje front panel USB konektora ili USB bracketa, a ovo drugo ne vidim što je jer je presitna slika. Uglavnom, jedno s drugim ne ide. Pretpostavljam da si mislio na ovo... ![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
tako je moguce da sam zamijenio sliku jel mi moze pomoci gdje da to nadjem ili makar napravim evo pravih pinova sa gigabyte stranice ova tvoja slikica je tocno oni isto sto sam ja gore zalijepio no nema veze to je to hellppppp |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
To nisam vidio kod nas u slobodnoj prodaji, nažalost... Jedino što mi trenutno pada na pamet je da pišeš Gigabyteu i zatražiš da ti pošalju jedan takav primjerak, možda ti se posreći.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Naravno da je moguće to je rudimentarna stvar za napraviti samo se treba nabaviti dva konektora (komozitni i s-video) i zalemiti izlaze po ispravnom pinoutu (koji gore piše za stranu ploče, a za utičnice se zna di što ide to je standardizirano) i to staviti na neki bracket,svaki elektroničar ti to zalemi za pola sata...
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Naravno, COMP pin služi za kompozitni izlaz, a Y i C za s-video dok je GND masa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nema tu nikakve elektronike (pameti), samo kabel i konektori. Ovaj konektor na ploči je isti kakav koriste za USB bracket, nabavi jednog kako bi iskoristio njegove pinove. Nabavi još produžni "S-VHS" 4 pin mini-DIN muško - ženski (iskoristit ćeš ženski dio, obrati pažnju da je raspored pinova tj. kut među njima malo drugačiji od onog za PS/2 tastaturu), također nabavi cinch žensko - muški. Raspored pinova na S-VHS 4 pin mini-DIN konektoru: ![]() Pin No. Description: 1 - Y ground 2 - C ground 3 - Y output 4 - C output Oba kabela ćeš precvikat na odgovarajuću dužinu (da mogu "izaći" iz kompa) i spojiti: PC pin - S-VHS 1 - 3 2 - 1 3 - 4 4 - 2 PC pin - cinch (composite) 5 - srednji pin (signal) 6 - vanjski (masa) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Još jedna napomena. Ako možeš / hoćeš poštovati standard onada bi trebao koristiti tanki 75 OHm koaksial - ni kabel za sva 3 signala (Y, C, composite). U nedostatku istog upotrebi šta imaš samo da je oklopljeno da izbjegneš / smanjiš smetnje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma je, treba stedjeti na svemu. kako bi inace mogao opet doci ovdje i kukati kako ovi danasnji tv-outi na grafickama nista ne valjaju? ![]() samo nek on kupi malo kvalitetniji kabel, recimo onaj za videonadzore sto se koristi. kostati ce ga gotovo nista a razlika u kvaliteti je poprilicna ako se usporedi s cinch audio vulgaris koji ljudi obicno stave jer je jeftin i ima ga u svakoj trgovini koja drzi nesto osim kruha i mlijeka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Max treba 1M za sva 3 signala, CHIPOTEKA 3570041010 CAB. RG 59 2,5C-2V 75 R 3,7 mm => 1,54 Kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
pa bas sad idem u chipoteku pa da mi to naprave inače u pitanju je svega 10 tak centimetara kabla čisto da ga stavim na nek bracket i u micro atx kučište inace radja se media centar comp pa zato mi i treba taj tv out |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
evo stigoh iz chipoteke neugodno iznenadjen čovjek mi kaze nema vremena za takve stvari pa ja uzeo kabal i sad cu da se zezam heheh ako ima netko neki skroz jednostavan tutorial za to spojit neka ga odmah zalijepi hehee da ne ispalim novu ploču ....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gore ti piše shema, samo ti treba malo tinola i lemilica sa preciznim vrhom i naravno konektor(i) nije teško to raditi ako si imalo vičan radu sa takvim tankim žicama...
![]() |
#19 |
Premium
|
evo prokuzio sam stvar jos samo da proradi pa jav im |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|