Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.05.2008., 13:06   #1
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
wlan premala brzina??

koristim gigaset se555 router na koji je spojen pc iz moj komp preko wireless pci kartice te laptop thinkpad r52 preko ugradenog wirelessa.sad ja idem prebacit neke fajlove prek mreze te se .avi fajl od cca 600mb prebacivo skoro 15 min a u taskmanageru je network utilization bio 12-15 %.
sad me zanima zasto se nemoze iskoristiti 100% bandwitha,ili barem vise od mizernih 15%??oba kompa imaju exellent signal prema routeru a mreza je 54Mbps.na pc-u se mreza konfigurira sa windowsima a na thinpadu preko access connections. trazio sam po forumu i svuda ali nisam uspio naci kako bi to trebalo podesit mrezu da normalno radi,ili je ovo mozda normalno??
hvala
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2008., 13:10   #2
domis
Premium
Moj komp

iskljuci wireless g+ (il kak se vec zove to za 108mbps)
stavi na 4. kanal

ako to ne uspije, onda prebaci u B mode
domis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.05.2008., 13:31   #3
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

super g je i bio iskljucen,stavio sam na 4.kanal,probo opet ista stvar,stavim samo na b i onda bude 25% utilization ali 25% od 11Mbps je manje nego 15% od 54Mbps tak da je to bilo jos sporije...grrr
mozda neka druga ideja?
Staro 05.05.2008., 12:05   #4
Ciclajbek
Premium

Datum registracije: Oct 2007
Meni je isto u banani taj wireless, nekih 25gb se prebacuje vise od 5 sati....tak da ono, neznam u cem je problem.Meni je komp spojen prek UTP-a na SE555, a laptopom se spajam prek wirelessa.Stvarno neznam u cem je problem.I da, se555 mi stoji na kucistu kompa, a laptop na 1 m od kompa na istom stolu...tak da mi gubitka signala i nema,na 99% je
Ciclajbek je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 15:48   #5
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
a ne znam koje ste vi brzine ocekivali? 54mbita? LOL

a pogotovo ti koji se spajas wirelessom na 1m udaljenosti i cekas 5 sati. pa jebemu spoji komp i lap kabelom i prebaci tih 25GB. samo upozorenje da ni tako neces dobiti punih 100mbita. mozda 80....vjerovatno i manje, barem po mojim iskustvima s laptopima koji vecinom nisu u stanju progurati vise od 50ak mbita 100mbitnom vezom. mozda te spasi ako komp i lap imaju gigabitni lan pa dobijes nesto vise. samo nemoj doci plakati sto ne ide 1Gb/s
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 15:53   #6
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
a ne znam koje ste vi brzine ocekivali? 54mbita? LOL

a pogotovo ti koji se spajas wirelessom na 1m udaljenosti i cekas 5 sati. pa jebemu spoji komp i lap kabelom i prebaci tih 25GB. samo upozorenje da ni tako neces dobiti punih 100mbita. mozda 80....vjerovatno i manje, barem po mojim iskustvima s laptopima koji vecinom nisu u stanju progurati vise od 50ak mbita 100mbitnom vezom. mozda te spasi ako komp i lap imaju gigabitni lan pa dobijes nesto vise. samo nemoj doci plakati sto ne ide 1Gb/s
da... ali mislim da je realna brzina wirelessa sa 100% signala otprilike 1.5mb/s (po mojim iskustvima), tako da se ove brzine cine dosta manje...

ali nikako se ne moze ocekivat 54mbita (6,75mb/s).
Dule je online   Reply With Quote
Staro 05.05.2008., 17:38   #7
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

znaci to je normalno da ide oko 1 MB/s?onda ok...glupi wireless,cemu onda opce tih 54 Mbps,govno jedno
Staro 06.05.2008., 00:32   #8
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
da... ali mislim da je realna brzina wirelessa sa 100% signala otprilike 1.5mb/s (po mojim iskustvima), tako da se ove brzine cine dosta manje...

ali nikako se ne moze ocekivat 54mbita (6,75mb/s).
a ovisno pod cime radis. kolega koji se spaja na moj mikrotik na krovu ima signal cca -61 (mislim da bi vecina kartica tu pokazala 90-100% signala u svom softveru) i brzina je oko 2,6 MB/s kada je on pod windowsima. ako boota ubuntu (a efekt bi bio isti pod bilo kojim linuxom) brzina je oko 3.8 MB/s. bolji driveri vjerovatno. inace kartice su na obje strane TP-link 54mbs aka jeftinjare.
ista mikrotik kanta gleda na AP udaljen oko 3km sa signalom -71/69 i gura oko 1,7 MB/s u oba smjera, nesto bolji UL.
na trecoj strani gleda u AP udaljen oko 900m, signal -62/60 i tu je oko 3,2 MB/s u oba smjera.

no da, 54mbita se ne moze ocekivati niti u snu. uostalom kao i kod svakog mreznog standarda, nazivna brzina je moguca samo u masti i lab uvjetima valjda
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno