|
![]() |
#1 |
Stari član
Datum registracije: Jul 2007
|
Problemi sa grafičkom - ne podiže se sistem
Kupio sam novu grafičku (gigabyte gf 8500gt) jer sam mislio da mi je stara riknula (Gigabyte gf 6600 turbo), ali kad sam je ubacio u komp, ništa se ne događa osim što je ekran crn i kanta kao da se resetira svako malo. Nema podizanja sistema, onih slova na početku, baš ničeg, samo ekran pocrni i ugasi se i tako svakih 15 sekundi. Probao novu karticu ubaciti u drugi PC (od prijatelja) u kojem je inače instalirana grafička gigabyte gf 6600GT, ali ista stvar, osim što još dobijem zvučno upozorenje sa matične (asus) 1 dugi beep i 3 kratka što bi značilo da je u pitanju grafika ili tipkovnica. Tipkovnica i miš su ukopčani, grafička je fino sjela u utor, nema prašine ni zrnca. Nakon toga probao sam premjestiti RAM (2x512mb Twinmoss) u druge slotove i tad sam dobio drugačije beepove 1 dugi i 2 kratka što bi značilo da ne valja grafička. Onda sam probao staviti svoju staru grafičku - isto, pa njegovu vratio - i opet isto. Onda sam izvadio te RAM-e i stavio jedan moj od 1gb i opet, isti beepovi. Njegova kartica na mome PC-u radi, dok moja stara niti nova kod njega ne radi. Ovo je velika zavrzlama, a pitanje je zašto nova kartica ne radi niti na jednom kompu i zašto se odjednom javljaju različiti beepovi na PC-u koji je bio savršeno ispravan. Nadam se da je ovo donekle razumljivo pa probajte odgonetnuti što bi moglo biti u pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Napiši detaljno svoju i prijateljevu konfiguraciju jer je ovo polovično. Koliko vidi, ti si imao običnu 6600 dok ti lega ima 6600GT, je li tako? Napiši još jednom jer ovdje ima nekih nejasnoća... Gdje dobivaš te beepove, na čijoj ploči? Jesi li probao BIOS resetirati na tvorničke postavke?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
1dugi i 3 kratka na AMI biosu znače grešku u memoriji a ne u VIDEO setupu, a brijem da ta ASUSica ima AMI a ne Award... ![]() A 1 dugi i 2 kratka znače grešku u video sustavu ali koje može biti uzrokovana i neslaganjem grafe i monitora a ne samo hardwareskom greškom per se... Inače kaj nisi ti nedavno postao za onu nekakvu matičnu, jesi je zamjenio...?
![]() |
#4 |
Stari član
|
Nisam, nije matična bila u pitanju tj. možda i je jer onaj problem oko reseta i dalje je ostao ali shebala se grafička, onaj VGA port je otišo kvragu. Prešteko sam na DVI i radi. Da se vratim na ovo, moja je konfa: - CPU Sempron 2800 - Matična gigabyte ga-k8ne - Memorija 2x512 i 1x1gb kingmax ddr 400 - Grafička gigabyte GF 6600 turbo - Hardovi 2x250gb seagate (novi) SATA - Napajanje tobož 400w šrotex Codegen Od kolege: - CPU Athlon64 3500+ mislim da je Venice - RAM ddr400 Twinmoss 2x512mb - Matična ASUS A8N premium SLI - Napajanje ANTEC 400W - Grafika gigabyte 6600GT - Hard Maxtor 160gb SATA Zvukovi se čuju na koleginoj konfi. Sad se čuje 1 dugi i 2 kratka od kad sam mu vratio njegov RAM u kantu. Našao sam info da ta matična zna zajebavat nešto sa memorijom i tak, ima neke mušice, ali ovo je sad tobože greška sa grafikom, a njegova grafička uredno radi u mojoj kanti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ha onda ti samo ostaje probati s drugim monitorom, ako niti onda ne radi onda je neka nekompatibilnost u pitanju (pod pretpostavkom da su inače sve komonente ispravne naravno) možda je pproblem u monitor-grafa, a možda u grafa-ploča odnosima...
![]() |
#8 |
Stari član
|
Sutra ću probati kod prijatelja na kompjuteru ovu grafičku što će vjerujem dokazati da i nova kartica može biti neispravna, a što se tiče ovog kompa od kolege...šta da mu ja radim, možda kod njega i proradi, uostalom, to mu je ionako stajalo doma neupotrijebljeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stari član
|
Evo probao sam danas uštekati novu grafičku kod kolege i gle čuda, radi. Došao sam doma i upiknuo je u svoj stroj i vidi obrata, radi. Nemam pojma zašto prije nije radila, ništa mi više nije jasno. Jedino znam da sam staru karticu ponovno deinstalirao i instalirao. Možda je nešto u vezi toga. Bitno da radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|