|
![]() |
#1 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Testiranje Memorije ??
Bok ! Molio bi znalce da mi prreporuce neki program za testiranje memorije. Naime komp se zna strusiti (BSOD) iz cista mira dok surfa ili nesto bezveze radi u Windowsima (opterecenje procesora 5-10%). Prvo sam mislio da je do overclocka i tako sam u zadnjih 10 dana postepeno dosao na default CPU brzinu (Q6600 na 2.4 GHz) da bi mi se taj BSOD dogodio jos dva puta i na toj brzini tako da sam sad siguran da nije do procesora/oveclocka jer i on i Rma su na defaultu. Jedino sto sma mjenjao u kompu je RAM i dodao sam jedna HDD (ovo nebi smjelo biti problem). Imao sam 4*1GB SuperTalent CL4 OC i sve je radilo fino. Postalo mi to malo i ubo sam 4*2GB SuperTalen CL5 (nije bilo CL4 OC u stikovima od 2GB) i kako mi se cini od tada imam taj problem. E sad skinuo sma MemTest86+ V2.xx i to instaliroa na floppy i bootao i sve fino to vrti vrti ali mi nije jasno dokle i jel sve OK. Naime ovo pise u manualima od memtesta : - How long does memtest86+ run? How do I stop it? Memtest86+ runs indefinately unless you stop it. It does however repeat the same tests over and over again. Memtest86+ contains a number of different tests which each take different approaches in trying to expose any errors in your memory. In the top right of your screen you can see the progress of each test in the lower of the two progress bars. The topmost progress bar shows the progress of a pass, each pass consists of all the tests in the memtest suite. Thus all tests are executed in one pass, so does that mean that no errors will show after the first pass if that pass didn't reveal any errors? Well no, there are several reasons why errors might only show up after a number of passes. Firstly as of this writing, the latest version of memtest also includes a test which uses random test patterns, each pass these patterns will of course be different. Secondly some types of errors simply don't show up until the system has been running for a while or are very critical on a certain timing condition, or other such conditions. To conclude, one successful pass of memtest will give you a pretty good idea that your memory is ok, only in rare cases will there be errors showing after the first pass. To be sure though simply have the test run overnight or even for a couple of days depending on the level of importance of the system. E sad meni nije janso ovo BOLDANO ??? Ja nemam nikakav menu u Densoj strani ekrana. Samo se scrolla isti test tj. iste brojke i tako konstantno (eno ga vrti nekih 30 minuta) Sve sto vidim je ovo : 0000. 0200 020D 0000 0006 0000. 0200 020D 0000 0006 ...... i tako u nedogled ali nigdje Progres barra u desnom gornjem kutu p anisam ziher jel to radi ili neradi ![]() Ima li netko neku preporuku za drugi program ili neku ideju zasto nema progress bara ??? Hvala
![]() |
#2 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
dal ti baca ispod kakve crvene errore? ako ne, mema je ispravna.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ja sam nedavno imao slican problem, pretpostavljao sam da je memorija u pitanju jer 1 keks nije htio radit sam, dok drugi je i kad je samo on bio upiknut sve je bilo ok, tako par dana da bi opet bio memory error memorija otisla na reklamaciju i ispala ispravna, nakon povratka u kantu sve radilo fino nekolko dana i krepala ploca. ![]() tako da moze biti svasta u pitanju nazalost pokusaj i izvadit 2 plocice pa vidjet jel ce onda radit pa ih zamjeni naknadno. jer 8gb memorije je prilicno opterecenje za memorijski kontroler pa moguce i da je do toga
![]() |
#5 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma imam 8GB (ali OCZ) i na poslu u kompu i tamo radi bez beda (isti procesor GB ploca ko i kuci) tako da ipak mislim da je do RAMa ![]() ![]() Hvala na idejama. Budme probao zamjeniti slotove ako ne uspijem sa MemTestom ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|