|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Problem sa intenetom
ovako mozda sam fulao podforum ali ima veze sa maticnom i svime... znaci u srijedu sam se odlucio ugasit komp nakon tjedan dana rada od 0/24 i sve je radilo ok.. jcuer sam ga upalio i vise nisam mogao na internet...na routeru nije svjetlila lampica za LAN nego sam activity i power,prvo sam mislio da je opet problem u t-comu..ceko sam cijeli dan i mislio budu sredili....i nista onda sam mislio da je otiso onaj kabal koji ide iz routera u maticnu,danas sam ga kupio ali opet nista...onda sam vidio na maticnoj taj utor za LAN i imaju dvije lampice..jedna je za brzinu druga za activity...znam da su stalno trepkale ali sad ona za activity je stalno upaljena,pogledo sam u uputstva od maticne i pise ovak... kad je stalno lampica ON dakle kad ne treperi:No data transmission or recieving is occuring..pod mreznim vezama pise da kabal uopce nije spojen... imam 2 kompa umrezena preko mreznih kartica i moja mrezna vise ne svijetli ni nist,kao da je riknula..onda sam probao iz drugog kompa stavit mreznu u taj isti pci utor i ta druga je radila..a dok sam probo moju stavit u drugi komp nist se nije desavalo.. onda sam probo router ustekat u mreznu na ovom prvom kompu i radilo je ali je brzina bila a la carnet..poveze se ali brzina je spora ko... neznam ak ste skuzili moj problem ali pitanje je jel mi otiso onaj utor na maticnoj za LAN i kak mi je u isto vrijeme i to otislo i mrezna kartica.... sry na dugackom postu i stvarno vas molim za pomoc.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Udar groma? Naponski udar? Kratki spoj...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako misliš dal će ti neko popravljati onboard mrežnu (ako je neispravna) onda je odgovor - teško, ako imaš garanciju zamjenit će ti ploču, sa mrežnom je ista stvar... Inače imaš Realtek baziranih jeftinjara po 30ak kn koje sasvim ljepo obavljaju posao (ja imam jednu u stroju) pa si možeš njh nabaviti - ako ih imaš kamo ubosti naravno... A što se tiče crkavanja - puno oluja i sranja može bit u tjedan dana, meni jedino takvi uzroci padaju na pamet za ubijanje dvije međusobno žicom spojene komponente osim ako ti se neko igrao sa EMP generatorom u sobi a onda nekako sumnjam da bi se zaustavilo na mrežnima... ![]() I još nešto ako si u jako gromovitom području moja ozbilja preporuka ti je da si nabaviš nekoliko splittera i wireless router te naravno UPS i onu letvu sa zaštitom, nije to zaštita od direktnog udara naravno ali može pomoći kod indirektnih...
![]() |
#7 |
Premium
|
ma nije meni do mrezne i za tih 30 kn... imam ja garanciju i sve..sve je staro mjesec dana osim grafe,ona je u 12mj kupljena... ali zast mi onda,kad stavim drugu mreznu iz ovog drugog kompa,brzina koma,otvorim firefox i google trazi dulje neg na carnetu i onda ga ni ne nadje jer pise da je timed out...a sad ovo slanje u zg,pa dok oni vide sta je,pa dok je salju nazad,necu je dobit mjesec dana mogu se kladit,stvarno mi je dost slanja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
nije mi grom kresnuo..ja sam samo napiso da je bilo grmljavine taj dan ali to mi je taj dan ranije crklo ne za vrijeme grmljavine... evo ovo ti sve pisem sa drugog kompa koji je spojen na taj router i splitter... a jbga ak nema rijesenja nikakvog morat cu im to slat u ZG.prvo moram nazvat i pitat kud to slat i sta.... al mene jos zanima zast mi brzina koma kad spojim na mreznu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
nezelim se stvarno vise zivcirat sa ovom maticnom...sve je ostalo u redu osim ovoga za LAN,ima 22 mjeseca garanciju jos..ide na trznicu i mislim da je realna cijena 250kn jer ako tko kupi treba samo u links odnijet i dobit ce novu... eto vidio sam kod beshtije ovu maticnu: http://www.hardveraj.hr/shop/product...53cf8566c3cb9e ima podrsku za sve sto mi treba pa cak i za Phenoma za buducnost ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|