|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Problem pri umrežavanju
imam wireless router Netgear spojen na mrežnu karticu na jednom compu a na drugo canyon wireless usb stick.postavkee na compovima:Na obadva je workgroup stavljen :WORKGROUP Na prvom compu su postavke mrežne slijedeće: IP adress: 192.168.0.10 subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway 192.168.0.1 i na dnu su stavljeni dns od t-coma a na drugom compu su od canyona postavke ovakve 192.168.0.20 255.255.255.0 192.168.0.1 Sa oba compa se normalno spajam na net,ali nikako da se oni međusobno skuže,imam shareane foldere na oba i kad idem na my network places ništa,nkako ne kuže jedan drugog,a to mi treba.Tj Najvažnije mi je da mogu dijeliti printer koji je spojen na prvi comp, a to mi baš i ne polazi za rukom.Ima li ko kakvu ideju?Gdje griješim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Je li ukljucen simple file sharing? Start>Control Panel>Folder options>tab wiew>i dole na kraju "Use simple file sharing"..A za printer ako je spojen i instalirani drajveri na taj glavni komp,onda samo s ovoga drugog kompa povuci printer s mreze:Start>Control Panel>Printers and faxes>i tu odaberes opciju s ljeve strane "Add a printer" i dalje ces vidit lako je ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
pokreni s glavnoga kompa my network connections=>pa onda s lijeve strane set uo home or small network jer ja sam imao isti problmei nisam vidio share foldere dok nisam tu podesio i nesmiju ti obadva imati ime workgrup jer se neprepoznaju tako da jedan stavi MShome a drugi WORKGRUP i proradit ce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Hurr durr
|
Ovako ja sam ti spojen sa 2 kompa u lanu a samo vidim 1 (nije uvijek tako nego ga nekada i vidim), a da bi drugi vidio moram otici u My Network Places i okinuti F3 i traziti ga ili po IP-u ili po imenu kompa pa probaj tako.
![]() |
#9 |
Premium
|
Pregledao sam i moslim da sam sve postavio kako treba,osim što neradi.Kada na glavnom compu idem na my network places i view workgroup computers tu mi prikazuje samo taj (glavni comp) A kad na drugom compu idem na view workgroup... dobijem prazan prozor iako imam na njemu sheran disk. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Opet problem Pošto sam odustao od wirelessa jer nikako da proradi ![]() Na lan 1 ja spojen glavni comp a na lan 2 drugi. ip adrese su 192.168.1.20 a na drugom 192.168.1.30 default gateway je 192.168.1.1 simple file sharring je uključen.Obadva compa mogu na net.pokrenuo sam small office & home network wizard na prvom snimio na stick i pokrenuo na drugom,firewall je isključen na oba compa.Uglavnom kad kliknem na wiew workgroup computers na drugom compu nema ništa,a na glavnom mi prikaže samo sebe. Pokušao sam pingati sa jednog i drugog i sve prolazi.Gdje griješim?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Hm isti workgroup na oba kompa?Rade IP adrese na prvi neka bude 192.168.1.2 a na drugi 192.168.1.3..PS.Imam isti router 584-T i na glavnom komp. mi je windows server 2003 a na drugome je XP i sharin radi savrseno oba imaju net i nema nikakvih problema... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Pokušao sam i to ali no luck. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Da ne otvaram bezveze novu temu, a moje pitanje je na neki način povezano s naslovom ove, postat ću ovdje. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Evo došao sam do riješenja,pa ako još kome može pomoći.Našao na netu ovo: Start -> Run -> CMD to open a command prompt. Reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog Reset TCP/IP stack to installation defaults: netsh int ip reset c:/resettcp.log Reboot the machine. i sve proradilo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|