Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.04.2008., 13:13   #31
cuna
te je a...
Moj komp

cuna's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
Ne znam sto si ti zakljucio, ali meni moj Tagi 480W TG480-U01 radi i prede vec skoro 3 godine.
Sorry nisam rekao, nova serija tagana, ovi stari su zakon koliko sam čuo!
cuna je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2008., 13:32   #32
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Tomislav Č Pregled postova
Sorry nisam rekao, nova serija tagana, ovi stari su zakon koliko sam čuo!
U01 serija je jedna od najboljih Tagana ikad. Jedina mana im je sto su 80mm ventovi jednostavno prespori [ ~500rpm ] pa se malo vise zagrijavaju, ali sve u funkciji tisine
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2008., 22:49   #33
tin1
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Tomislav Č Pregled postova
... razlog zašto sam ga uzeo je taj da košta 670kn što kao izgleda puno, a recimo je jedna od najjeftinijih kompomenata u mojem kompu, a daleko najvažnija! Tako da po meni se na napajanju ne isplati štedit jer ima masu ljudi koji uzmu grafu za 1500kn, a onda im je za napajanje problem dat 400kn!
Kad smo već kod najvažnijih komponenti ,s obzirom kakvu nam struju naš distributer isporučuje, mislim da je UPS must za bilo koga ko je umlatio neku pristojniju lovu na komp. Osim ne tako rijetkih ispada električne energije koliko je napon loš vidi se tek kad kupiš neprekidno napajanje i pratiš kako se napon ponaša u log datoteci. Mislim da neke situacije ne mogu handlati ni najkvalitetnija napajanja.
tin1 je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2008., 07:20   #34
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja imam trofaznu doma u zagorju i dobra je struje, osim kaj zna iskočit kad je loše vrijeme nekad, naponi su jako dobri, a ZG ima dosta slabije uvjete, zato sam (između ostalog ali je bio jedan od glavnih razloga) kupio bolje napajanje, situacija koje napajanje naće prožvakati ima ali ako UPS nije prava stvar nego neki "plastikaner" nisam baš uvjeren u to da je i od njega neka korist...
Staro 20.04.2008., 16:44   #35
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Uglavnom, da javim...komp radi, ALI...

Ali, problem je u tome da ne mogu sa sigurnošću locirati problem. Grafička je živa i zdrava, hvala na pitanju A zašto se komp nije htio bootat je bio problem do Logitechove tipkovnice. Donekle. Testirao sam ju kasnije u wordpadu, Tagan je i nju spržio i otkrih da PgUp i PgDn tipke ne rade, te je ona izgleda stvarala nekakav kratki spoj. Kažem donekle jer ovaj čudni problem nije do kraja otklonjen. Uglavnom, da ne duljim, bio je jučer kolega do mene koji inače radi kao serviser u jednoj informatičkoj firmi, i ja sasvim slučajno priključim na drugi USB port tipkovnicu nego na koji je ona inače priključena, i komp proradi, normalno se boota, uđe u Windowse, sve u redu. Zatim smo priključili tipkovnicu na sve USB-ove, i na front panel od Chiefteca, komp radi. Ja sretan, reko, problem riješen, ugasim komp, odem na cugu, vratim se, upalim ponovno komp, ali se opet ne boota.

Popizdio, izvadio sve i jednu komponentu iz kompa, i jedan po jedan dio testirao, da ustanovim u čemu je problem. Jedan po jedan konektor spajah, nakon svake spojene komponente restart, čak i ove konektore iz kućišta(front panel, 12cm vent) i sve radi, uredno se boota, ni u jednom trenutku nije zakazao.

Stavim nazad sve komponente, uredno spojim, upalim, opet se neće bootat. Jedino jack od zvučnika nije bio spojen. Ugasim, spojim, zvučnike, komp se boota. Zasad radi sve kako treba. Jedino mi preostaje da sumnjam na kućište, to jest, da je ono nabijeno nekakvim statičkim elektricitetom te tu i tamo zajebava ostale komponente...

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na