|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Bnet wireless kako ga zaštitit!!
Spojen sam preko Bnet-a imam wireless ,ako mi netko moze objasniti kako staviti lozinku da mi se nitko nemoze spajati ili mi dajte link gdje pise o tome?????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
korisnička služba...aktivirat češ wep key
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Sigurno ima i kompetentniji ljudi al nešto za početak. Na routeru trebaš podesiti zaštitu/kripciju koje su: WEP,WAP, WAP-PSK ili WAP- PSK2_(najjača al nema puno razlike za nekog tko zna kako se to radi ![]() Uđeš u router (kutiju koju si dobio od Bneta) preko internet browsera, a nalazi se na adresi 192.168.1.1 ili 192.168.1.2 ili 192.168.2.1 ili 192.168.2.2 zavisi koji router imaš koju upišeš u adress bar. Kad si ušao otvori se menu routera i u njemu imaš opcije za podešavanje uređaja, pa tako i zaštite. Odeš tamo i nađeš ne znam... wlan security ili neš slično odabereš vrstu kripcije i ključ(šifru koju sam smisliš). Pročitaš što ti još nudi i kad to postaviš spremiš promjene. Ako to radiš preko Wlana tad će ti nestat veza jer si postavio zaštitu a trenutno ti komp nije podešen za pristup. To možeš zaobići ulaskom preko utp-a(lan) ili hard resetom routera(gubiš sve postavke) Ako si to postavio odeš na wireless network connection i nađeš svoj router koji sada ispod imena sada ima Security enabled network ispod imena. Klikneš na njega i kad te traži šifru upišeš ju i spojen si! Meni je recimo prvi puta kad sam postavljao zaštitu bilo najlakše složiti WEP mada je i za ostale princip isti. Opcija 2: nazovi podršku operatera pa ako ništa drugo neka te navedu na pravi put budući da njih korisnikova sigurnost ne zanima(tcom) Samo nek se troši!
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bravo LiquiD SileNcE, samo jedna napomena: Scientific-Atlanta kabelski modemi imaju defaultni IP na 192.168.100.1 (ako nije mjenjan). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Pass se može mijenjati, ali postoji i master ![]() Zaštititi možeš s WAP-om i mac filterom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
U bilo kojem sniffleru uz SSID stoji ti i BSSID točke i klijenta tako da je to po meni stvarno zanemaiva mjera. Naravno otežava, al nju netreba ni razbijati. Da, to mogu čak i neki driveri (programi) koji koriste zeroconfigration override a dolaze uz kartice. Dobro je imati, ali kad sam prvi puta skužio mac filtering moram reći da sam se dobrano razočarao.
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a cuj, nije apsolutna zastita ali zbog nemogucnosti da sva ista mac-a budu spojena istovremeno parazitu otezas posao a i detekcija istoga je laka - primjetiti ces probleme u spajanju. plus ono najvaznije - odvratiti ce 90% parazit wannabea koji nemaju osnovno znanje kojim bi to zaobisli. recimo takvi su ocito oko mene, iako u kuci imam dva APa (svaki ima pristup netu) od kojih jedan je dosta vremena bio spojen na 12dbi omnicu (sto u ravnoj slavoniji otprilike znaci free internet u krugu 20km ![]() a i ti pokusaji su vjerovatnije ljudi koji bilo na svom PCima bilo na laptopima uhvate mrezu pa se probaju spojiti znatizelje radi a ne neki kradljivci interneta. tako da je osnovna zastita u svakom slucaju pozeljena ali ne treba se pretvarati niti u paranoike. postavis maksimum koji ti postojeca oprema dopusta i ne opterecujes se time previse. ionako se nadam da ce uskoro svi imati ultimativnu zastitu - jeftini flat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ako želiš 100% zaštitu iskopčaj ga iz struje. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|