|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2004
|
Temperatura Bartona XP2500
Možda sam picajzla ali me zanima da li je temperatra mojeg proca i sistema prevelika ili je OK. Idle: CPU 43, system 23 Load: CPU 51, system 32 CPU je iz siga (Barton XP2500@3200 200*11) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Meni je skoro pa ista temperatura na CPU 2500+ prilikom opterecenja tj 50-51C.Netko voli imati temperaturu ispod 40 ali kakav cooler imam jos sam i zadovoljan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Temperature su ti OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Re: Temperatura Bartona XP2500
Citiraj:
Zafrkavam se, to ti je super. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
temperature su ti indenticne mojima ![]()
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2004
|
Temperatura.
Ovisi kad si izmjerio tu temperaturu, zimi je ta temperatura ok, ali kad dođe ljeto, moglo bi doć do malih problemčića stoga ti savjetujem da uzmeš neki zalman hladnjak ili thermaltake. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Kad sam imao Everpower kučište (ono sa ručkom) bila je temp. proca pod opterećenjem oko 43. Kučište je imalo jedan ulazni vent na boku i 2 izlazna, jedan ispod napajanja a drugi na vrhu(blowhole). Sad imam ovo Antecovo sa dvije 12ice, jedna uazna ispred i jedna izlazna iza + 1 usisni od napajanja. Ramišljam da napravim rupu za bočni vent pa se dvoumim između dva 8cm ili jedan 12cm. Ak je temp proca pod opterećenjem u starom kučištu po ljeti bila oko 48-50 mislim da mi je trenutačni hladnjak sasvim dovoljan, samo treba poraditi na protoku svježeg zraka u kučištu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
Protok zraka rijesis lijepo sa sa dva 80mm fana, jedan sprijeda da upuhuje a straga ispuhuje i to je sve, samo efekt ce se pokazati samo ako je kuciste zatvoreno. jos nesto, probaj nabaviti round kablove jer plosnati znacajno smanjuju protok zraka pogotovo u skucenim kucistima.
![]() |
#9 |
Banned
|
Pročitaj malo bolje, imam dva venta od 12cm, jedan ispred i jedan straga + imam rounded kablove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: Temperatura.
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Banned
|
Ne brini, jednom sam imao Thermaltake i nikad više. Hladi dobro ali je samo za samce ili one koji bi htjeli postati samci. Razmišljao sam da uzmem Thermalrighta ali jebeš ti i najbolji hladnjak na svijetu ak nema friškog zraka u kučištu. Probat ću prvo maksimalno iskoristiti ventove i dobar protok zraka a ak i to ne pomogne razmislit ću o nabavci novog hladnjaka za CPU. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Re: Re: Temperatura.
Citiraj:
![]() Ovo je najbolji opis Thermaltake ikada:clap: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Lika u mom srcu
|
meni jedna stvar nije jasna, zašto ljudi, ako drže komp u nekom stolu, jednostavno ne skinu bočne stranice, i eto ti zraka koliko ti srce hoće?! kod mene tako radi, i temperature su normalne, ne prelaze pod opterećenjem 52c, s tim da imam neki coole Glacialtech od 50kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Treba kaj skurit??
|
Re: Re: Re: Temperatura.
Citiraj:
Ali moj TT Vulcano 7+ na low se ne čuje ama baš niš. Komp na podu + otvorena bočna stranica = jaaaako puno prašine ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
hmhm...zzz svima...
|
Idle: CPU 30, system 18 Load: CPU 41, system 22
![]() |
#16 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
A ako je temperatura sistema 18˙, a svaka komponenta se barem malo zagrijava realna temperatura ti je u sobi 15˙ako ne i niža. Ili ti senzor dobro ne pokazuje.
![]() |
![]() |
#17 |
hmhm...zzz svima...
|
tako piše a provjeriti ću senzor hvala
![]() |
#18 |
hmhm...zzz svima...
|
malo mi je bilo sve izneređeno i evo složija san to šta san napisa je temperatura matične je li to dobro ili loše(na matičnoj mi je njezin standarni pasivac) ![]()
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Meni je prije tjedan dana, dok je kutija bila na stolu, temperatura bila od 38-43. No, došao je novi namještaj za sobu, s time i radni stol, koji ima zatvoreni pretinac za kučište! Sada mi je idle temperatura 55C!! Dobro, još sam stavio i novog radeona, ali 55!! Ništa, ubodna pila, i na stražnjem djelu dvije rupe(ili više) za ventove koji bi izbacivali zrak van. Sada, vidio sam YS tech, Enermax i Papst ventilatore od 120mm. Koji bi preporučili? Vidim da svi furaju na Papst, a meni se najviše svidio onaj alu-titan 120mm, no ne vidim ga nigdje po cjenicima! Jeli imate još neku ideju? Kučište je ms industrial, pa sva bušenja dolaze u obzir. Nalazi se u, kako se to kaže??, ma znate, nije ladica već, valjda pretinac, no uglavnom sa prednje strane su staklena vrata, a sa zadnje šperploča. PRIJEDLOZI??? P.S Evo, temp je sada 56!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Koliko sam čuo ljudi kažu da su aluminijski ventovi gleasniji od plastičnjaka...ali to je rekla kazala evo linka (@Sky da nebih uzimao zaslugu za tuđe postove) na švabskom je ali prva stranica prikazuje coolere na testu, a ako kliknete na >>Charts und Fazit<< dobiti ćete njihove preporuke http://www.silenthardware.de/content/view/57/3/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
hmhm...zzz svima...
|
![]()
![]() |
#23 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Najisplativiji ti je titan, pa ti ide ener(dobiješ i fangrill i potenciometar), pa onda papst. ali takav poredak je samo kod 120 ventova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ys je najtiši. Imam enera od 120 i nije da se ne čuje. Morao sam ga smanjiti na 7v. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|