|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Tajminzi ili megaherci???
Za igre - šta je bolje za memoriju : 1. što agresivniji tajminzi, a manje frekvencije 2. što veća frekvencija memorije, na račun tajminga. Vidim u 3dmarku2001 da je bolji rezultat kod agresivnijih tajminga Vidim u Sandri da je veći bandwidth kod većih frekvi, a manje dobijem u 3dmarku?? Koji zbunjola !! Stvarno nisam pametan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ovisi koja je razlika u frekvi, ak je riječ o 400 ili 410 onda definitvno tajminzi, al ak je riječ o 333 ili 400 onda frekva! Načelno je bolja nešto niža frekva s agresivnijim tajminima ak govorimo o AMDu.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ako imaš amd onda frekvencija mora biti jednaka frekvenciji sabirnice, sa što agresivnijim postavkama tj. tajminzima. Ako imaš intela najvažnija je sama frekvencija memorije iako su i postavke važne. Probavaj sve i testiraj u 3dmarku jer prije ćeš tu dobiti nekakvu orijentaciju brzine za igre, ili još bolje, testiraj benchmark same igre ili omogući da ti se u igri ispisuje framerate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Usporedi jednom digni s CL2 ui naoravi Bench ( AIDA) i odigraj nekaj, ankon toga digni na 433 i stavi na CL2,5, opet sito i usporedi!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ok kuzim ono kaj je bolje i to ali to kaj ces dobiti sa memorijom ne ulazu i 1% vece performanse! ak hoces vise FPS-a kupi brzu grafu i proc. memoriju koju imas stavi na 216 ili 225 na bilo kojim latencijama(osim cas 3 ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|