|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2013
|
(riješeno) Event viewer greške XP Pro SP3
Ne znam da li je ovo softwerski ili hardwerski problem, ako je potrebno neka admin preseli temu. Ovako, event viewer mi izbacuje dvije greške vezane za SATA HDD (SLIKA 1 I 2), mislio sam da je u disku problem i ubacio sam drugi (2.5" Hitachi TravelStar 320GB,Benchmark SLIKA 3), radi se o starijem računalu koje služi za internet i office, konfiguracija je sljedeća: Sempron 2800+ s754, Asus K8U-X S754 matična SATA I, Geforce fx5200 128MB 64bit grafika, MS-Šrot Platinum 400W napajanje, 1.5GB RAMA, OS XP SP3 X32 sa svim nadogradnjama. Svi instalirani driveri i BIOS matične ploče su najnoviji, ono iz 2005 godine mislim. Ovaj HDD ima 3 bad sectora koji su preseljeni na slobodni dio diska i podaci se tamo više ne spremaju, disk je najnormalnije radio u laptopu sa Win 7 x64 SP1, ovih grešaka nije bilo. Sada moje mišljenje je da su ove greške (SLIKA 1 I 2) problem lošeg Chipseta (Uli1689) ili loših drivera chipseta, može mišljenje? Ponavaljam isti problem ostaje nakon zamjene diska i reinstalla windowsa. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Prema smart statusu tebi je disk radio realociranje sektora diska (sl.2 žuto). Ukratko disk je počeo fizički krepavati i lako moguće da naleti na oštećeni dio i radi čudno tj. s određenim delay-ima i otuda i greške u event vieweru. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2013
|