![]() |
(riješeno) Event viewer greške XP Pro SP3
5 privitaka
Ne znam da li je ovo softwerski ili hardwerski problem, ako je potrebno neka admin preseli temu.
Ovako, event viewer mi izbacuje dvije greške vezane za SATA HDD (SLIKA 1 I 2), mislio sam da je u disku problem i ubacio sam drugi (2.5" Hitachi TravelStar 320GB,Benchmark SLIKA 3), radi se o starijem računalu koje služi za internet i office, konfiguracija je sljedeća: Sempron 2800+ s754, Asus K8U-X S754 matična SATA I, Geforce fx5200 128MB 64bit grafika, MS-Šrot Platinum 400W napajanje, 1.5GB RAMA, OS XP SP3 X32 sa svim nadogradnjama. Svi instalirani driveri i BIOS matične ploče su najnoviji, ono iz 2005 godine mislim. Ovaj HDD ima 3 bad sectora koji su preseljeni na slobodni dio diska i podaci se tamo više ne spremaju, disk je najnormalnije radio u laptopu sa Win 7 x64 SP1, ovih grešaka nije bilo. Sada moje mišljenje je da su ove greške (SLIKA 1 I 2) problem lošeg Chipseta (Uli1689) ili loših drivera chipseta, može mišljenje? Ponavaljam isti problem ostaje nakon zamjene diska i reinstalla windowsa. Hvala. |
Prema smart statusu tebi je disk radio realociranje sektora diska (sl.2 žuto).
Ukratko disk je počeo fizički krepavati i lako moguće da naleti na oštećeni dio i radi čudno tj. s određenim delay-ima i otuda i greške u event vieweru. |
Citiraj:
Hvala na pomoći. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:36. |