|
![]() |
#1 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() evo stigli mi procesori, pa da se malo pohvalim ![]() dakle: ASUS PC-DL deluxe 1GB RAM-a 2* Xeon 1.6 LV @ 3.2 GHz (100% o/c) itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() mlogo dobrooo...: goood : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
|
upravo mi se srusio prime na 3.2, pa sam ga spustio na 3.0, dok ne nabavim neke bolje hladnjake. sad ih hladim sa nekim shrotex titan coolerima. nazalost nisu bili boxani, bio bi presretan sa origigi intel coolerima, pa ako neko ima za prodat..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert
|
evo još slika
evo fotka |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PC Ekspert
|
za jozhu
threadovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PC Ekspert
|
evo još jedna slika, 4 prime-a na 3G |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Jel, gdje si kupio i kolko para, ovo zgleda mnogo dobro... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
dobar stroj ![]() koliko para? bas me zanima kako to radi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
matroxfanatic
|
Vidim li ja to dobro? Mozes mijenjati mnozitelje na Xeonima? Di si sve to nabavio i koliko te je kostalo? Pomalo razmisljam da si i ja puknem jednu takvu zvijerku, vec sam se zasitio ovog P4.
![]() |
#14 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
To zelim ![]() koliko para da znam jeli trebam maknuti samo kladionicu ili cu morati na banku odma ![]()
![]() |
#15 |
PC Ekspert
|
evo ovako, pripremite se: oba xeona 800 kuna na e-bayu + 2 coolera svaki 50kn m-san ploca 1400 kuna m-san memorija koja vec... sa procevima sam se skrumpiro jer sam ih dobio za 102.5 baksa + 25 za poštarinu, a carine sam oslobođen. Trenutno ih imate za oko 160 dolara od istog frajera na e-bayu, što je po meni i dalje super deal. i još jedna stvar, EPS napajanje. PC-DL navodno radi i sa klasičnim ATX2 napajanjem, ali ja se ne bi igro. Ja sam kupio Chiefteca 460W EPS12V u Labu2000. Napajanje mora imati barem 25A na +12V da bi radila 2 xeona na 3G+, tako da ukupna računica ide za još 700+ kuna gore. i da, postoje navodno neke serije LV xeona koje se baš ne vole sa pc-dl matičnom (ali rade normalno na ncch-dl) kada ih se nabrijava. najbolja serija je D1 steppping SL6XK Costa Rica. Zadnje izmijenjeno od: shimpa. 10.03.2005. u 08:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
meni rade svi od 12-16. s time da preporučam da si kupite ncch-dl ako si ju možete priuštiti, jer ima 64bitne PCI slotove i 2 regulatora struje naspram 1 od pc-dl. 3.2 je skoro pa max koji možeš izvući sa PC-DL (gledano sa strane opskrbe strujom) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
Naravoučenje : pusti patku pa zaradi više! Nadopuna: procovi su sad več ~170 baksa!!!!! Zadnje izmijenjeno od: Jozha. 10.03.2005. u 12:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: moj novi rig
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
PC Ekspert
|
to su LV (low voltage) procesori, namijenjeni da rade u 1U serverima, gdje je vrlo malo mjesta za hlađenje. na 1.6 i defaultnoj voltaži (1.3V) se uopće ne griju - doslovno - upalio sam stroj bez ikakvog hladnjaka i bili su u najbolju ruku mlaki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
I bez ikakvog heatsinka? Čoeeeče, koj si ti sretnik. e,da, kad smo već kod toga, ne kužim se ni ja baš u takve proceve, a koje aplikacije uopće skuže 2 proca? Jel kuži koja igrica? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
PC Ekspert
|
aplikacija jedna konkretna koja zna koristiti više threadova je recimo photoshop (određeni filtri), 3dstudio max, baze podataka su muti-threaded itd, no nije stvar u jednoj aplikaciji, stvar je u cijelom sustavu, ako koristiš više programa odjednom, svaki će raditi u svom threadu, samo treba imati dosta RAM-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
PC Ekspert
|
evo instalirao sam PCMark04 1.30 samo za Vas: 5555 Marksa (ukupno) CPU: 5629 Mem: 4287 Graphics: 5332 HDD: 5174 eto.. zanimljivo je bilo gledati task manager dok se vrtio PCMark. Izgleda da sistem kuži koji je procesor "pravi" a koji "hyper-threaded", jer je koristio samo "prave", a zaobilazio "HT-ane", znam jer sam usporedo pratio i temperature, pa se tako na nekim testovima koji su koristili samo jedan thread dizala temperatura od samo jednog proca, a kada su se vrtili testovi koji su multi-threaded onda su se oba grijala. inače ostatak sistema: HDD: Seagate Cheetah X15 36GB VGA: ASUS V9999GE otključana na 16*6 RAM ST DDR400CL2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
PC Ekspert
|
e, to, cooleri od Nocona, to je za mene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Vau,skroz ludo.Ja igram na OC-anom P4 Northwoodu od 3.2 GHz ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |